20 de setembre 2011

Pollastre Tikka Masala



Feia dies que tenia ganes de tornar a menjar aquest pollastre amb salsa Tikka Masala i l'altre dia vaig trobar la salsa a un dels apartats de productes de fora d'un supermercat. Ja sé que no queda bé dir-vos que he comprat la salsa feta, però sincerament, el Tikka Masala porta un munt d'ingredients que si els haguès comprat, ara mateix ocuparien tot el rebost i, a més, de la majoria d'ells no sabria què fer-ne. La meva principal funció al plat va ser condimentar la salsa per deixar-la apta pel meu estòmac, ja que era bastant forta.

El pollastre Tikka Masala és un plat típic Indi, encara que diuen que es més britànic que indi, ja que es va fer famós amb la immigració índia al país anglès i els propis indis se'n desdiuen una mica. Suposo que deu ser com la majoria de receptes que ens arriben aquí, que ben bé són més invencions "comercials" que no pas receptes típiques; l'arròs tres delícies o els rollitos de primavera, per exemple. En tot cas, no renegaré d'aquesta recepta gustosa, que a més, acompanyada d'un bon pa per sucar, és un dels millors regals que et pots trobar un migdia famolenc.

El més comú és acompanyar-lo d'una mica d'arròs llarg o salvatge, a banda del pa...

Ingredients:

- Pollastre tallat a trossets.
- Tikka Masala (podeu fer servir la pasta, la salsa o el conjunt d'espècies, condimenteu depenent del cas)
- Nata de cuina.
- Tomàquet fregit casolà.
- Cebes


Elaboració:

Poseu a sofregir la ceba ben tallada a una paella amb oli. Quan estigui dorada, afegiu el pollastre fins que es rossegi una mica. Afegiu la salsa Tikka Massala i una mica de tomàquet fregit, casolà a poder ser... Deixeu que faci xup-xup fins que es redueixi l'aigua. Per suavitzar la salsa jo vaig afegir una mica de nata de cuina, el típic és afegir-hi llet de coco, però a mi no m'agrada. Deixeu que es redueixi una mica la salsa i comproveu que el pollastre està cuit.

5 comentaris:

  1. fa uns mesos la xarxa anava plena! i ja em vaig quedar amb les ganes de tastar-l'ho!!! ara m'has fet recordar que el tinc a pendents!! ;) petonets

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta!!! A veure si trobo el sobre i puc preprar-lo així senzill com tu. Deixaria ben sorpresos a uns amics que els encanta el menjar indi.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Ja veure que és molt apetitós! petons a les dues!

    ResponElimina
  4. Hola Cinta!
    Et deixo aquest comentari per fer-te saber que hem afegit el teu bloc a la gastrosfera.cat, la secció del nostre bloc on recollim tots els blocs de cuina en català que coneixem!
    Espero que no et faci res ser-hi. Si pel que sigui no hi vols constar, si us plau fes-nos-ho saber, que no volem tenir-hi ningú a disgust!

    I ara vaig a donar un cop d'ull pel bloc i, en especial, aquest post sobre Bòsnia. Quina curiositat que tinc!

    Salut i felicitats pel bloc, que està molt bé!

    ResponElimina
  5. I tant que no em fa res, ser-hi! Al contrari, em fa moltíssima il·lusió! Gràcies per la visita!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...