18 de maig 2011

Magdalenes, recepta Xavier Barriga



La setmana passada vaig escriure aquesta entrada, però amb els problemes de blogger es va borrar. He estat esperant per veure si tornava (d'alguna manera màgica, que sé jo!) però resulta que s'ha perdut. I no la vaig guardar a cap lloc, la vaig escriure directament aquí... No la podré tornar a repetir, però almenys, que continui estant aqui.

Són les magdalenes del Xavier Barriga, la primera prova. Realment, com ja vaig dir, la recepta és boníssima i per mi, em dono per satisfeta amb aquesta.... aquesta serà la recepta de magdalenes que faci per ara! Potser algun dia en trobo una que m'agradi més, ara per ara però, aquesta és la millor amb diferencia que he provat de fer.

Les de la fotografia són la primera versió que vaig fer i com podeu veure, no em van pujar massa. En la segona versió, sí que ho van fer; vaig descobrir que no tenia el forn prou calent quan les vaig posar a dintre... Així que aquest punt és important!

Quan la vaig publicar la setmana passada, vaig veure com també sortia publicada en diferents blocs... deu ser que a tots ens ha donat per fer magdalenes! Aquesta és la recepta del Xavier Barriga, un forner català molt famós... i a partir d'ara, un dels autors culinaris de referència per mi. Segur que no us defraudarà la recepta!

Ingredients:

- 3 ous
- 190 oli girasol
- 5g de royal
- 210 farina
- 60 ml llet
- 150 sucre

Elaboració:

Batem els ous amb el sucre, ben batuts, fins que ens quedi una barreja una mica blanquinosa. Quan ho tinguem, hi afegim l'oli i la llet i continuem barrejant bé. Seguidament, hi afegim la farina i la llevadura  poc  poc, fins que ho tinguem tot ben homogeni. Deixem reposar la massa a la nevera una hora mínim, i després posem la barreja als motlles. El forn ha d'estar ben calent prèviament, i quan posem les magdalenes baixem una mica la temperatura fins als 180º.

Anem vigilant fins que es comencin a enrossir i ja les tenim! Us encantaran!

10 de maig 2011

Pizza d'espinacs i formatge de cabra



Des que vaig aprendre a fer la massa a casa de la pizza a casa, s'ha convertit en un recurs que utilitzem bastant sovint. Aquesta vegada, he canviat la recepta que fem servir habitualment (la podeu trobar a la recepta de pizza amb botifarra) i he eliminat el llevat per cervesa. Encara tenia alguns espinacs al congelador, així que vaig decidir acabar amb ells fent aquesta pizza i una lasanya, que no tardaré a publicar.

Per combinar amb els espinacs, el formatge de cabra... m'encanta! Es fan molt bona companyia... La veritat és que em sembla que he fet servir un munt de receptes d'espinacs en aquest bloc, potser fins i tot podria fer una etiqueta especial!

Ingredients:
- Cervesa
- Farina
- Oli d'oliva
- Sal

- Espinacs
- Formatge de cabra
- Vinagre de mòdena caramelitzat.
- Formatge ratllat

Per fer la massa, posem la farina amb la cervesa, un rajolí d'oli i un pessic de sal. Ho barregem tot, primer amb la forquilla i després amassant amb les mans fins que tinguem una massa homogènia i que no s'enganxi. La deixem reposar mitja hora. 

Quan la tinguem, l'estirem amb el corró i hi repartim els ingredients al gust. No vaig posar tomàquet a la base, em semblava que no combinava bé amb els espinacs. Només vaig posar un rajolí d'oli i orenga. Quan tinguem els ingredients disposats, hi afegim el formatge ratllat per sobre i unes gotes de vinagre de mòdena caramelitzat per sobre. Cap al forn!

08 de maig 2011

Pannacotta


El mes d'abril va ser molt poc productiu a la cuina... a veure si per aquest mes de maig la cosa va millorant, la veritat és que així ho sembla, ja que tinc algunes receptes en llista d'espera!

Vaig descobrir la pannacotta no fa molts anys i només l'havia tastada dos cops abans de decidir fer-la. La veritat és que són unes postres molt senzilles, si no fós per les calories que porten en menjaria cada dia... Ara ja feia dies que no en menjava i he decidit fer-ne algunes. Només n'he deixat dos a la nevera, les altres les he congelades per no caure en la tentació cada dia...

Ingredients (per sis pannacottes)

- 500 ml de nata.
- 300 de llet
- 150 sucre
- 5 fulles de gelatina neutra

Elaboració:

Posem les fulles de gelatina neutra en un aigua freda uns 10 minuts, o segons ens indiquin les instruccions del sobre. Mentrestant, posem en una cassola la nata, la llet i el sucre i ho posem  a calentar. Anem remenant, procurant que es desfaci el sucre. Hem de tenir la nata i la llet al foc però no han d'arribar a agafar el bull, quan veiem que ja volen començar a bullir tanquem el foc. Hi tirem les fulles de gelatina ben escorregudes i ho barrejem fins que es fonguin. 

Als motlles hi podem posar una mica de caramel, com en aquest cas, o melmelada de maduixa... al vostre gust! Posem la barreja als motlles i ho deixem a la nevera o el congelador, depenent del temps que tinguem fins que les mengem! 

Són boníssimes!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...