27 de març 2012

Llimonada de maduixa




Quan vaig estar a Nova York tenia com una mena de rutina alimentària diària que era sopar una amanida de fruita comprada al mercat de Grand Central, comprar algun cupcake de vainilla per després de sopar i agafar una botella d'aquesta deliciosa strawberry lemonade al Pret a Manger a mitja tarda. Era una recepta feta amb ingredients naturals, com tot en aquesta botiga, i tenia el punt exacte de l'acidesa de la llimona i la dolçor de les maduixes... m'encantava. 

Ahir va ser el primer dia que vam comprar maduixes i tot i que encara no fa tanta calor com per aficionar-se a les llimonades, no em vaig poder estar de recordar aquest gust de tarda a Nova York. L'únic que va faltar va ser una mica més de sucre, però vaig pensar que també estava bé que fos una mica més àcida.

No cal dir que és una recepta facilíssima i que té un munt d'aplicacions més, com per exemple afegir-ho a la ginebra per fer-hi un combinat, posar-hi unes fulles de menta o afegir-hi unes gotes de licor de coco per acabar de donar-li una mica més de dolçor. Al vostre gust! El fet és que ara ja comença a apetir tenir coses refrescants i sense massa sucres afegits a la nevera, i les llimonades de sabors són perfectes i permeten una gran varietat de combinacions.

 Ingredients

- Maduixes
- Aigua
- Suc de llimona
- Sucre o qualsevol altre edulcorant.

La quantitat de cada un dels ingredients de la recepta dependrà totalment del vostre gust, podeu posar-hi menys suc de llimona, més sucre... Aquesta recepta porta el suc de tres llimones i mitja dotzena de maduixes triturades per uns tres litres d'aigua. Quan tingueu els ingredients barrejats afegiu-hi el sucre i si voleu, unes fulles de menta per donar-li un toc encara més refrescant. 


20 de març 2012

Gelat de maduixes



Aquests mesos l'activitat del bloc no es correspon amb l'activitat real a la cuina; sembla que no tinc entrades, però en canvi, estic constantment provant coses i receptes, especialment de dolços. Fa poc va ser el meu aniversari i em vaig fer un layer cake de vainilla amb buttercream de maduixes que no estava gens malament, però del qual he perdut les fotografies, així que per ara, no hi ha recepta... no passa res, una excusa per repetir-lo.

Per fer aquest pastís de maduixes vaig comprar una "pasta" de maduixes, que ve a ser un concentrat (però concentrat concentrat) de maduixes que amb una cullerada ja et deixa l'equivalent olfactiu i gustatiu de moltes maduixes... El fet és que ara he de gastar-la tota abans que es faci malbé, i ja em veieu pensant constantment receptes per utilitzar-la. De fet, no és cap problema, ja que m'encanten les maduixes... Algunes d'aquestes receptes triomfen, com aquest gelat de maduixes; d'altres, com un intent de merengues de maduixa que vaig fer l'altre dia, sorprenen per acabar sent totalment diferents al que havien de ser, i encara que no són dolentes, no són susceptibles de ser publicades...

Cal dir que li estic agafant gust a això de posar-me a la cuina i començar a fer, així, una mica improvisant, i cal dir que cada vegada m'ho passo millor amb la pastisseria i derivats, després del magnífic regal d'aniversari format per una batedora i una bàscula de cuina...com canvia tot quan no has de pujar les clares a punt de neu a ma...

Aquesta recepta, a més a més, és la primera versió de gelat casolà que faig. El gust era boníssim però em va faltar un parell de vegades més de remenar durant el procés de congelació, com em vaig posar a fer-lo tard, no vaig tenir en compte que cada dues hores havia d'anar a remenar-lo, així que quan em vaig llevar l'endemà ja estava del tot congelat i ja havia fet una mica de cristalls durant la congelació, la propera vegada intentaré fer el sucre invertit... algú em pot donar la opinió? 

La recepta la vaig agafar de My lovely food, un bloc increïble amb una presentació molt delicada. Totalment recomanable. 

- 500 ml de nata.
- 250 ml de llet. 
- 5 rovells d'ou
- 200 de sucre de llustre.
- 2 cullerades de pasta de maduixes ( canviable per maduixes triturades, en aquest cas, haureu d'afegir molta més quantitat)

Agafem la nata i la llet i la posem a escalfar en un cassó, sense deixar que bulli, quan veiem que ja està calenta la traiem del foc. Alhora, batem els rovells d'ou amb el sucre fins que s'emblanquinin una mica. Quan ho tinguem, incorporem poc a poc la mescla de nata i llet calenta i ho anem remenant bé. Posem aquesta barreja al foc una altra vegada fins que ens faci una mica d'escuma per sobre (això és ràpid, en 5 minuts n'hi hauria d'haver prou). Deixem refredar. 

Ara comença el procés de congelació. Posem la barreja al recipient i ho posem al congelador. Cada dues hores hem de remenar-ho, de manera que no es formin els cristalls de gel al gelat. Jo només ho vaig fer dues vegades, però tothom en recomana més... així que procureu que no sigui hora d'anar a dormir, com a mi... A la segona vegada incorporem la pasta de maduixes i ho mesclem amb la batedora. Us quedarà boníssim. 




01 de març 2012

Nutella casolana i galetes de nutella

               


Últimament sembla que només faci coses dolces a la cuina, no havia fet mai galetes i ara ja n'he fet dues setmanes seguides.... ja em semblava a mi que això de les cookies enganxava. Aquesta és dues receptes en una, o més ben dit, un exemple de com aprofitar les restes d'una recepta i convertir-les en alguna cosa encara més bona que la primera... 

A veure si la propera vegada que publiqui us porto alguna cosa dolceta, ja que la setmana passada em vaig autoregalar la màquina de fer pasta i em va convèncer tant la primera vegada que la vaig fer servir que ja en faig ,almenys, una vegada a la setmana. Pensava que seria una màquina d'aquelles que tothom es compra una vegada a la vida i només l'arriba a utilitzar un dia, però en absolut, almenys en el meu cas. L'autoregal es deu a que la setmana vinent és el meu aniversari, d'aquesta manera vaig autojustificar-me la compra. 

La recepta d'avui és de la Nutella casolana que vaig fer la setmana passada, la recepta de la qual vaig agafar prestada d'aquest bloc que té unes entrades espectaculars: Uno de dos. El gust és completament igual al de la coneguda marca i amb les quantitats que us poso surten per dos pots de 500g cada un. A més, la recepta és senzillíssima de fer i estarà feta amb ingredients bons i sense cap tipus d'additius. 




Ingredients:

- 100 g d'avellanes
- 200 g de xocolata per fondre.
- 200 ml de llet
- un pessic de sucre
- 90 g de sucre
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 1 cullerada de llet condensada

Amb una picadora, triturem les avellanes i les afegim a la xocolata que prèviament haurem fos. Hi afegirem la llet una mica escalfada i barrejada amb el sucre, el pessic de sal i ho mesclarem fins que ho tinguem tot homogeni. Quan ja tinguem els ingredients ben barrejats, hi afegirem l'oli i la llet condensada. Podeu passar-la pel colador si us molesten els trossets d'avellanes. Veureu que la barreja queda líquida, no us preocupeu, poseu-ho dins als pots i fiqueu-los a la nevera durant unes hores. La nutella es va solidificant mentre es refreda. Us quedarà boníssima i aguanta perfectament dues setmanes dins la nevera.

Si creieu que us en surt massa, podeu fer com jo, menjar-ne un pot i transformar l'altre amb unes galetes de Nutella que no porten mantega i que són molt fàcils de fer.. Ja us aviso que en aquesta recepta farem servir les mesures americanes de cups, podeu buscar les equivalències fàcilment a internet. Només heu de tenir en compte que no és la mateixa quantitat una cup de líquid que de farina...

Ingredients (per unes 15 galetes)

- 1 tassa de la nutella casolana
- 1/2 tassa de sucre
- 1 tassa de farina
- 1 cullerada de bicarbonat
- 1 ou

Escalfem el forn. Batem l'ou amb el sucre, hi afegim la nutella i poc a poc, la farina i la cullerada de carbonat.  Agafem la safata del forn i fem cullerades de la massa (si teniu una cullera de fer boles de gelat us anirà molt millor), separades l'una de l'altra per tal que no s'arribin a tocar quan s'escalfin. Les enfornem i anem vigilant que no es cremin. Quan ja les tinguem, les deixem refredar damunt de la reixa del forn.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...