Pàgines

09 de desembre 2013

Cassoleta de pasta filo amb amanida caprese. (aperitius de Nadal)



Pasta filo amb amanida caprese



L'amanida Caprese, dita així per ser originària de l'illa de Capri és, de llarg, la meva amanida preferida. La senzillesa dels productes, la celeritat en la què s'elabora i la combinació espectacular resultant dels sabors, la fan el meu sopar perfecte per qualsevol nit d'estiu. Però la seva frescor no té perquè situar-la només en nits d'estiu i dinars lleugers, sinó que pot ser un entrant perfecte i lleuger per qualsevol dia d'hivern si fem uns quants canvis. Els tomàquets, enlloc de ser frescos, els podem fer rostits al forn, amb una mica d'oli d'oliva i vinagre de Mòdena. Amb aquesta modificació ja aportem al plat una calidesa que s'agraeix els dies més frescos. 

El fet d'acompanyar-la amb la cassoleta de pasta filo fa que a més de donar-li una textura completament diferent, el sabor torrat de la pasta filo l'hi acabi de donar un punt deliciós. Sé que com a fanàtica de l'amanida caprese i el pesto no puc ser objectiva, però aquesta recepta s'ha de provar i si esteu buscant alguna recepta per equilibrar els entrants del dinar de Nadal, aquí ho teniu. 





Cassoleta de pasta filo amb amanida caprese

- Fulls de pasta filo (1 doblegat per la meitat per cada cassoleta)
- Tomàquets tipus cherry.
- Mozzarella
- Fulles d'alfàbrega.


Començarem fent les cassoletes de pasta filo. Per fer-ho, farem servir motlles de la mida d'una tassa, o si teniu motlle per fer magdalenes, us anirà perfecte. Pintarem els motlles amb una mica de mantega fosa, per tal que després els puguem treure amb facilitat. Agafarem un full de pasta filo i el partirem per la meitat, assegurant-nos que és prou gran pel motlle que hem triat. Pintem un full amb mantega fosa, amb l'ajuda d'un pinzell i posarem el segon full a sobre del primer. Pintarem també el segon amb mantega fosa. Posem amb compte els fulls dins al motlle, pressionant i donant la forma de recipient. Els posarem al forn, que haurem preescalfat a 180º fins que estiguin ben daurades. Deixarem que es refredin i les traurem amb compte. 

Mentrestant, aprofitant que tenim el forn engegat, posarem els tomàquets cherry, alguns sencers i alguns tallats per la meitat, en una safata apta per al forn. Hi afegirem una mica d'oli i un raig de vinagre de mòdena. Els courem fins que estiguin fets, uns 10 minuts. 




Un cop tinguem els tomàquets rostits, agafarem les cassoletes i hi posarem un parell de trossos de mozzarella, uns quants trossos de tomàquet rostits i una cullerada de pesto (cliqueu aquí per la recepta). Afegim unes quantes fulles d'alfàbrega i ja ho tenim. Podeu afegir-hi una mica més d'oli i vinagre si no en teniu prou amb el pesto.



















11 comentaris:

  1. Te han quedado preciosas, una presentación estupenda para estas navidades y con un relleno ligero y rico para empezar una comida.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  2. Apuntadísimes per un dels dinars d'aquestes festes. Jo com a tú, m'entanta l'amanida capresse i el pesto... i aquesta amanida calentona, i tan ben presentada pinta a éxit total

    Cuina d'emergencia
    http://cuinademergencia.blogspot.com

    ResponElimina
  3. quedan muy bien las cassoletas de pasta filo y quede un conjunto sublime¡¡
    bss

    ResponElimina
  4. Aquestes cassoletes tenen una presència espectacular!!! A mi també m'agrada molt aquesta amanida!!!

    ResponElimina
  5. m'encnata aquesta pasta! una idea genial! petons

    ResponElimina
  6. menuda pinta rica que tiene, te ha quedado ideal, me encanta, esta receta me la guardo, que no me la quiero perder!!
    Un abrazo!!

    ResponElimina
  7. Una idea genial, lleugera, sabrosa i original! no es pot demanar més! un petó!

    ResponElimina
  8. Què boniques i què bones aquestes cassoletes! Una amanida senzilla que queda com tot un plat de festa amb la idea de les cassoletes. I les fotos precioses. Petons.

    ResponElimina
  9. Crec que també es podria convertir en la meva amanida preferida... M'agrada que variïs la manera de posar-hi els tomàquets... I la cassoleta, per descomptat!!

    ResponElimina
  10. Sóc fan de la pasta fil·lo i aquesta amanida és de les meves preferides, així que m'has encertat el gust al 100% :)

    ResponElimina
  11. una presentació de luxe Cinta!!! sóc molt fan de la caprese. petonets

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!