28 d’octubre 2013

Panellets d'ametlla, canyella, xocolata i llimona


Panellets d'ametlla, canyella, xocolata i llimona.


El bloc fa temps que funciona, però encara no havia penjat cap recepta de panellets. Com no són uns dolços que ens agradin massa, fins ara en menjava al poble, dels de casa. Però, quan ets fora, a vegades et vénen ganes de menjar allò que saps que no tens i que en una situació normal mai t'hauria apetit (olives i anxoves, per ara...), així que quan vaig veure l'ametlla mòlta al mercat no vaig poder aguantar: més val ser previsor i tenir ingredients a mà per si m'agafa un atac d'enyorament estacional. I no em vaig equivocar. Tot i no agradar-me en excés,n'he volgut fer uns quants, que diràs que una castanyada sense panellets queda estrany...





Aquí a Cork ja estem inundats de Halloweenades (és sorprenent el negoci que dóna, eh) però amb el grup de catalans ja estem pensant fer alguna castanyada i trobar-nos tots per compartir uns quants panellets i castanyes. Aquesta fornada és la primera, per nosaltres. Amb l'entretingut que és fer panellets segur que no serà l'última...

25 d’octubre 2013

Moniatos amb ceba caramel·litzada i formatge feta.

Moniatos amb ceba caramel·litzada i formatge feta

(Click here for the english version)

Ja m'ha arribat que la tardor aquí baix s'està fent esperar; que no plou i no vénen els rovellons; que el jardí torna a florir i les olives cauen seques. A Irlanda ja ens ha arribat, però tampoc no estic segura que sigui una tardor gaire típica per ells... Per mi és una tardor de temperatures bastant suaus, tret de dies excepcionals, i de pluges no massa abundants. A Irlanda plou, sí, sens dubte, però no és la pluja que pensava que hi hauria, ni tampoc la quantitat. La pluja irlandesa, per ara, és fina i intermitent i el temps és molt inestable, al cap del dia podem veure ploure, sortir el sol i fer vent unes quantes vegades. Hi ha força dies grisos, però hi ha els dies amb una claror tant pronunciada que ni els nostres ulls s'acostumen.



22 d’octubre 2013

Pa de soda irlandès integral


Pa de soda

(Click here for the English version)

Després de quatre setmanes per terres irlandeses, un cop instal·lats a Cork he trobat el moment per tornar a la cuina, a la càmara i al bloc, però no sense certes limitacions.... L'estricta limitació de pes de les maletes va fer que haguès de deixar totes les meves coses de cuina, la batedora i la bàscula especialment, tots els meus gadgets i el meu estimat trípode i reflector. Costarà tornar a tenir totes les coses a mà, però per ara hi ha el que hi ha i ja m'és suficient. 

Fa un parell de setmanes ja vam aconseguir trobar un pis per nosaltres i per tant, ja vaig poder tornar a la cuina, al forn i sobretot, a acostumar-me a funcionar amb el mode irlandès (i els focs elèctrics una altra vegada!). El cap de setmana passat, aprofitant que teniem la primera visita, era el moment de fer les primeres proves de cuina irlandesa i, aquest pa va ser el primer que va ser sortir del forn. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...