28 octubre 2013

Panellets d'ametlla, canyella, xocolata i llimona


Panellets d'ametlla, canyella, xocolata i llimona.


El bloc fa temps que funciona, però encara no havia penjat cap recepta de panellets. Com no són uns dolços que ens agradin massa, fins ara en menjava al poble, dels de casa. Però, quan ets fora, a vegades et vénen ganes de menjar allò que saps que no tens i que en una situació normal mai t'hauria apetit (olives i anxoves, per ara...), així que quan vaig veure l'ametlla mòlta al mercat no vaig poder aguantar: més val ser previsor i tenir ingredients a mà per si m'agafa un atac d'enyorament estacional. I no em vaig equivocar. Tot i no agradar-me en excés,n'he volgut fer uns quants, que diràs que una castanyada sense panellets queda estrany...





Aquí a Cork ja estem inundats de Halloweenades (és sorprenent el negoci que dóna, eh) però amb el grup de catalans ja estem pensant fer alguna castanyada i trobar-nos tots per compartir uns quants panellets i castanyes. Aquesta fornada és la primera, per nosaltres. Amb l'entretingut que és fer panellets segur que no serà l'última...



Aquesta està feta amb només 200g d'emetlla mòlta que vaig comprar, i que ha resultat ser més que suficient per nosaltres. N'han sortit una vintena, cinc de cada sabor: ametlla, llimona, xocolata i canyella. La recepta que he utilitzat és ben senzilla i amb els ingredients tradicionals: ametlla, sucre i clara d'ou. Aquesta recepta, a més, no té temps de repòs del massapà, així que resulta ser molt ràpida. Vinga, animeu-vos!





Pel massapà base:
- 200g d'ametlla mòlta
- 130g de sucre 
- 1 clara d'ou (no llenceu el rovell, el necessitarem per pintar els panellets i apegar l'ametlla)

Agafem un bol ben gran i mesclem l'ametlla amb el sucre. Afegim-hi la clara d'ou i anem remenant i mesclant amb una forquilla. Passem a treballar-lo damunt la taula, hi podeu posar una mica de sucre de llustre si us enganxeu molt, però la pròpia massa ja anirà "recollint" el que deixa. Amassem uns cinc minuts, fins que la massa del massapà estigui completament integrada i sigui ben homogènia. Reservem a dins del bol mentre preparem els ingredients dels sabors.

Un cop tinguem tots el ingredients preparats (llimona ratllada, cacau pur, ametlla trossejada i canyella molta), farem un cilindre amb la massa i el tallarem en quatre parts iguals. Una per cada sabor. Òbviament, les formes són totalment lliures. Abans de començar a donar forma i sabor, preparem la safata del forn amb paper de forn o amb una mica d'oli i farina ben escampats i posem a escalfar el forn a 200º.




Panellets de llimona

- Massapà base
- Ratlladura de llimona

Agafem el massapà base i hi afegim la ratlladura de llimona. Amassem fins que la ratlladura quedi distribuïda per tota la massa. Fem un cilindre i el tallem en cinc trossos iguals. Amb les mans, fem una bola i li donem forma més aviat allargada. Amb un ganivet ben afilat li fem un tall al mig. Els coem a 200º durant 8 minuts. 




Panellets d'ametlla 

- massapà base
- ametlla trossejada
- rovell d'ou. 

Formem un cilindre amb el massapà i el dividim en cinc parts iguals. Amb les mans, donem la forma rodona. Passem pel rovell de l'ou i per l'ametlla trossejada i tornem a donar la forma rodona, pressionant per tal que s'enganxi bé l'ametlla. Courem al forn a 200º, entre 8-10 minuts fins que rossegi l'ametlla. 



Panellets de xocolata

- Massapà base
- Xocolata en pols.

Amassem la massa base amb una cullerada de xocolata en pols. Procurem amassar prou per tal que quedi la xocolata ben repartida. Formem un cilindre i li donem la forma plana amb els dits. Tallem en cinc parts iguals i fem la forma de rajola de xocolata amb el ganivet. El coem a 200º durant 8 minuts.




Panellets de canyella

- Massapà base
- Canyella mòlta

Com els altres, amassem la base amb la cullerada de canyella mòlta. Amb dits, formem un cilindre i tallem en cinc parts iguals. Donem forma rodona i mullem una punta al rovell de l'ou, abans de passar-lo per l'ametlla trossejada. Enfornem a 200º durant 10 minuts o fins que rossegi l'ametlla. 

Ja tenim els panellets variats!

  







10 comentaris:

  1. A mi m'agraden moltíssim, estic espera'n demà per fer-los, el churri se'n va cap al poble i me ha demanat per la sogre, quins collons, jajjaj !! Genial la forma que l'hi has donat al de xocolate, te la copio, la recepta faig la mateixa que tu, naturals cense patates ni moniatos. Petons i bona castanyada.

    ResponElimina
  2. Cinta, doncs per ser que no us agraden gaire o que no en feu, trobo que t'han quedat preciosos! els has donat una forma ben divertida i segur que t'han quedat boníssims. Petons

    ResponElimina
  3. Fan molt de goig, jo sempre faig 250g d'ametlla, igual de sucre i 1 ou sencer. Provaré d'aprofitar l'ou com ho fas tu. I jo també els faig amb avellanes en lloc d'ametlles i ens agraden molt.

    ResponElimina
  4. Són molt originals, surten de les formes tradicionals! Han de ser boníssims! Petons

    ResponElimina
  5. Trobo que tenen una imatge espectacular aquests panellets! Són una revisió esplèndida dels clàssics!

    ResponElimina
  6. Quins panellets més bonics!! M'encanten els de xocolata en forma de rajola!! Petonets!

    ResponElimina
  7. Te han quedado unos panellets preciosos y seguro que están buenísimos!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  8. T'entenc amb això de trobar a faltar els ingredients o aliments "de casa" gairebé només pel fet de no tenir-los a l'abast, com som eh? he mirat fotografies de Cork i és una ciutat preciosa!! i els panellets t'han quedat genials, deu ni do la varietat que n'has fet!!

    ResponElimina
  9. T'han quedat super bé! i no dubto que bons també!!! els hi has donat una forma molt maca!!!

    ResponElimina
  10. maquíssims i segurament que boníssims!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...