02 de maig 2013

Melmelada de maduixes




Melmelada de maduixes


Vaig descobrir el fàcil que era fer melmelades no fa gaire temps, quan em vaig iniciar amb la melmelada de figues. Des d'aquell moment ja vaig veure clar que jo i la melmelada passaríem moltes estones juntes, i no m'equivocava: fa un parell de setmanes vaig comprar 3kg de maduixes i vaig treure'n set pots de conserva de melmelada i algun altre que va caure pel camí. Abans que s'acabi la temporada tornaré a fer-ne per assegurar-me que tinc melmelada de maduixa per tot l'hivern, ja que és la preferida de casa. 

Només se'm acudeixen avantatges de fer conserves de melmelada: és un procediment molt senzill, obtens una melmelada de qualitat alta a preu de melmelada de súper (i més si t'assegures de comprar els ingredients quan estan en plena temporada), tens el control de la quantitat de sucre que estàs ingerint i, sobretot, és deliciosa. 

Cada dia estic més convençuda de la importància de: qui guarda quan té, menja quan vol. La meva mare ha fet conserves tota la vida, i de fet, no recordo que hagi entrat ni un pot de melmelada del súper a la nevera de casa, mai... i de fet, tampoc de tomàquet, ja que cada estiu embotellem caixes i més caixes de tomàquet madur que duren tot l'any i del que ens beneficiem tots els de la família. 

No cal que us poseu a fer conserves de tot el que trobeu, però us recomano, als que no ho feu ja, que proveu de fer melmelada, almenys un cop. Estic segura que no us imagineu el fàcil que és i, sobretot, el que compensa. 







Melmelada de maduixa

- 1kg de maduixes
- 400g de sucre morè
- suc d'una llimona

Abans de començar, hem d'esterilitzar els pots i les tapes. Ho farem bullint-los durant un quart d'hora i deixant-los eixugar completament abans de posar-hi la melmelada. 

Per la melmelada, netejarem les maduixes i les tallarem en trossos. Les posarem en una olla gran, juntament amb el sucre morè i el suc de llimona i ho posarem a foc mig. Ho portarem a ebullició, remenant de quan en quan, durant mitja hora o fins que tingui la consistència que ens agrada. Podeu fer la prova posant una culleradeta en un plat i deixant refredar, ja que la melmelada quan es refreda es fa més espessa. 

Passat aquest temps, triturarem la melmelada amb la batedora i la posarem als pots. Jo sempre poso una mica de paper de film entre la melmelada i el tap. Tanquem el tap amb força i girem de cap per avall els pots. Els deixarem així tota la nit, fins que ja estiguin en refredats. Passat aquest temps, s'haurà fet el buit als pots perfectament. Podeu fer-los al bany maria si teniu aquesta costum. 






21 comentaris:

  1. L ´altre dia vaig fer un taller de mermelades i com tu per algunes...ens van recomanar sucre moré. Genial! Petons

    ResponElimina
  2. Ha de ser boníssima, i quina presentació més acurada! Jo també sóc fan del sucre moreno!

    ResponElimina
  3. Ara que estem en plena temporada s'ha d'aprofitar!
    I feta a casa sempre pots reduir la proporció de sucre ;)

    ResponElimina
  4. M'agrada i això de fer-ho amb sucre more encara més. Aquests dies tots anem de maduixes! ;) Petonets!

    ResponElimina
  5. Una de les melmelades que més m'agraden!
    Nani

    ResponElimina
  6. Ostres, me l'apunto!!! Gràcies per la recepta, realment només és posar-s'hi.

    ResponElimina
  7. Crec que és la primera vegada que veig una recepta de melmelada amb sucre morè! Ideal aquesta recepta per ara que les maduixes estan molt bé de preu, a més m'encanta la melmelada d'aquesta fruita!

    ResponElimina
  8. Tu mermelada tiene una pinta riquísima Cintia!!! Las fotografías son geniales!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  9. Crec que ha de ser per vagància... però mai he fet melmelades o confitures... alguna conserva, molt poques... I després de llegir que no és tan difícil, doncs... A més, segur que el sabor el diferent.

    ResponElimina
  10. La estacionalitat que apuntes per a que la jugada sigui rodona em sembla la clau: sabor, economia familiar i a sobre economia social afavorint cultius de temporada.

    ResponElimina
  11. Només és posar-s' hi però realment val la pena, són molt millors!

    ResponElimina
  12. Les melmelades casolanes m'encanten, sobretot perquè permeten reduir la proporció de sucre ;)

    ResponElimina
  13. Que bo te que estar cassolana! No n'he fet mai de maduixes però amb lo deliciòsa que té que estar ho tindré que provar. M'encanta com cuides els detalls amb els pots per conservar-les, queden molt xulos! petons

    ResponElimina
  14. Ja he fet la melmelada i està requetebona!!!! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh que bé!! Quina alegria que t'hagi sortit bé! petons!

      Elimina
  15. Hello, all the time i used to check blog posts here early in the break of day, as i enjoy to learn more and more. yahoo login mail

    ResponElimina
  16. If any provision of those Terms of Use is driven by an adjudicator of competent jurisdiction being unenforceable, that provision will be enforced for the maximum extent permissible as well as the remaining provisions will be in full force and effect. mortgage calculator canada Every property is definitely an investment, so treat it like one. mortgage payment calculator canada

    ResponElimina
  17. It's great to find interesting and attractive information. This blog is really cool... And the post is very interesting and I really like it... When to apply for India visas? To apply for an Indian Visa, you have to apply online, this process takes around 4 working days to proceed.

    ResponElimina
  18. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  19. Usually, I'm not one to read blog posts, but this write-up compelled me to do so! Your writing style has taken me by surprise. Great job! Your encouragement means a lot. Feel free to explore more of our content. UK Citizenship & Legal Residency Guide Your Path to Settling in the UK! Learn visa options, requirements, naturalization process, and rights as a citizen. Essential for a smooth transition.

    ResponElimina
  20. Your blog consistently offers valuable insights and captivating material. The depth of your knowledge and clear explanations are praiseworthy. I eagerly await more enlightening posts. Keep up the exceptional work Do you know With a history dating back to 5500 BC, Egypt boasts a myriad of captivating places to explore Top Destination in Egypt to Visit . From age-old marvels to contemporary attractions. making Egypt an unforgettable adventure

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...