04 de desembre 2013

Canelons de peix i marisc



Tot i que la recepta dels canelons tradicionals del dia de Sant Esteve es feia amb la carn que sobrava del dia anterior, els canelons ofereixen tanta versatilitat com imaginació tinguem cada un de nosaltres. Per mi, els canelons de carn tradicionals són els meus preferits, però hi ha farcits alternatius que guanyen pes i alternatives d'estiu que no deceben en absolut. Els canelons de peix i marisc són un plat ben de festa, que si no superen els de carn, els igualen completament pel que fa a sabor i melositat. 

Aquestes receptes són adaptables als gustos i butxaca de cada casa, ja que podem optar per alguns ingredients congelats que poden abaratir-ne el cost. El fet que el peix i el marisc sigui per farcir, fa que no puguem copsar completament el gust o la millora que el peix i marisc fresc aporta. Clar és que si podeu fer servir ingredients frescos i de qualitat us recomano que els compreu, però si no aneu tant distesos de cartera, podeu portar uns canelons de peix i marisc a taula per bastant menys comprant ingredients congelats i deixar una mica més de pressupost per altres coses. La festa no té perquè ser cara i us asseguro que tot i el cost dels ingredients, encara pagareu molt menys del que us demanarien per uns canelons ja fets. 


Canelons de peix i marisc


Adapteu el tipus de peix i els ingredients als vostres gustos, jo vaig optar pel bacallà, doncs és el peix més consumit aquí, però el rap seria perfecte.  

Canelons de peix i marisc
(15 canelons)

- 300g de bacallà (podeu fer servir rap o lluç)
- gambes pelades
- musclos cuits
- un porro
- 1 got de vi blanc
-500ml llet
- 2 cullerades de farina
- nou moscada, pebre i sal
- Plaques de canelons 

Començarem amb el farcit sofregint el porro en una paella amb oli. Hi afegirem les gambes i els musclos, trossejats, quan el porro comenci a estar ben tou i ho deixarem que es sofregeixi a foc mig. Afegim ara el vi blanc i deixem que s'evapori una mica. Mentrestant, trossegem el bacallà i l'afegim quan el vi ja s'hagi evaporat. Deixem coure fins que el bacallà hagi soltat tota l'aigua. Ara que ja tenim el farcit, el passarem per la picadora. Podeu separar i deixar les gambes a trossos més grans, si voleu. Quan tinguem la beixamel feta, n'afegirem una cullerada o dos al farcit per tal que quedi més melós i suau.

Alhora que feu el farcit, poseu a bullir aigua i cuineu les plaques de canelons segons el fabricant. Escorreu i eixugueu i reserveu.

Per fer la beixamel posarem a escalfar la llet en una paella, reservant-ne una mica en un got. Afegim un polsim de sal, pebre i nou moscada a la llet i mentre s'escalfa, barrejarem la farina amb la llet que hem reservat, assegurant-nos que no queden grumolls. Quan la llet comenci a fer bombolles i vulgui començar a bullir, afegirem la mescla de llet i farina a la paella i sense deixar de remenar en cap moment, esperarem a que s'espesseixi i torni a bullir. Rectifiquem de sal, si cal. 

Munteu els canelons posant una cullerada de farcit i plegant-los. Aneu col·locant a la safata que hagueu preparat. Cobrim amb la beixamel i hi repartim formatge ratllat per sobre. Poseu al forn fins que estiguin ben daurats.





12 comentaris:

  1. Aquests canelons amb musclos i gambes si que fan festa! No n'he tastat mai, amb musclos, deu quedar molt bo!
    Marta

    ResponElimina
  2. Hola Cinta, què tal? Després de molt temps volent venir per aquí, per fi ho he fet, i t'he de dir que estic encantant, i que m'agrada molt el teu bloc, les receptes, i les fotos que fas, ja tens un nou seguidor!
    Que sàpigues que aquests canelons m'agraden molt, i ben de gust em menjava uns quants ara que ja va sent hora de dinar!

    Petons!

    ResponElimina
  3. mira que son bons de peix, i molt més digestius!!! fantastics amb marisc!!!petons

    ResponElimina
  4. Si que es veritat. Hi ha moltíssimoes varietats. Doncs uns molt semblants vaig fer per Sant Esteve fa un parell d'anys.
    Eren bonissims!!! un petonet

    ResponElimina

  5. Cinta; Els canelons, tenen moltes versions, aquets de peix i marisc, de ben segur que són -millor dit- eren molt i molt bons, un encant veurel's a la "foto" a punt de mossegada¡¡
    Salutacions Cinta¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  6. Mira que en són de bons els canelons de peix... a casa sempre triomfen!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. M'agraden molt els canelons de peix, són més lleugers que els de carn i no enfarfeguen tant. Una recepta deliciosa. I les imatges em tempten a fer-li una mossegada a la pantalla! Petons.

    ResponElimina
  8. unos canelones de fiesta total,bien buenos que son¡¡

    Bss

    ResponElimina
  9. m'encanten els canelons de peix, més que els de carn. Una recepta ideal a tenir en compte de cara el nadal ;)

    ResponElimina
  10. A mi m'agraden més els de peix que els de carn, els trobo més lleugers i sabrosos, així que me l'apunto! Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  11. M'agrada la idea de fer servir bacallà de base!!! Petons!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...