20 de març 2013

Hummus de remolatxa


Hummus de remolatxa


Hi ha certs ingredients que tendeixen a ser els grans oblidats pel rebost. Certs aliments que no només no cuinem mai, sinó que tampoc sabem què fer-ne. A la meva llista hi ha els ravenets, la xirivia, la col llombarda i, també, la remolatxa, entre altres. Són productes que no compro mai, però que si alguna vegada arriben a la nevera, sense saber gairebé com, he de buscar la manera de no malgastar-los. Aquesta setmana m'ha passat això amb els ravenets i la remolatxa. Els ravenets continuen a la nevera; la remolatxa ha estat convertida en un plat original i bo, que forma part del receptari oficial de casa no només per la recepta en sí, sinó també pel descobriment dels beneficis per la salut que aquesta hortalissa aporta.

A banda del mal de cap que ens causen en veure'ls a la nevera un dia rere l'altre, aquests moments són una bona oportunitat per conèixer i descobrir nous sabors i nous plats. I moltes vegades aquestes receptes  que venen sense voler, arriben per quedar-se. Aquest plat n'és un. 







No sé si us he comentat la meva obsessió amb l'hummus. M'encanta. En menjo cada setmana i per mi, és tot un món. Mil receptes, mil combinacions i una manera única i deliciosa de menjar llegums. Aquest d'avui és diferent, però igual de gustós. El color de la remolatxa el fa extraordinàriament bonic a la vista i aconsegueix una cremositat que és molt difícil aconseguir amb cigrons sols. Una recepta perfecta per anar picant amb palets de pa o pa de pita, per mi, per menjar a cullerades. 


Hummus de remolatxa

- 2 remolatxes
- mitja ceba, trossejada.
- 200g de cigrons
- una cullerada de tahina (pasta de sèsam)
- oli d'oliva
- suc de llimona
- sal

Netejarem ben bé les remolatxes i les tallarem en quatre trossos. Compte de tacar-vos, la remolatxa tenyeix molt. Posem a bullir la remolatxa durant 20 minuts o fins que estigui tendra. Mentrestant, sofregirem la ceba fins que estigui tova i transparent i reservarem. 

Quan tinguem la remolatxa bullida i una mica refredada, posarem la ceba sofregida, la remolatxa i els cigrons i els picarem amb la picadora. Afegirem la cullerada de tahina, el suc de llimona i un bon rajolí d'oli i sal. Tornem a picar i comprovem de gust. Salpebrem a convenir. 

El podeu servir amb unes torrades de pa, uns palets o pa de pita. Una idea: feu una torrada de pa amb aquest hummus i una mica de formatge camembert i gratineu. Deliciós.
















18 comentaris:

  1. M'has matat!
    M'encanta el hummus i mai havia pensat en ficar-li remolatxa :)
    Que booo!
    Un petonet

    ResponElimina
  2. Que colorcito más bonito que le ha quedado al humus!!!

    Muy muy apetecible!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  3. Qué bueno, esta receta me la llevo, me encanta la remolacha y siempre la pongo igual, así que esto abre las posibilidades de hacer un plato nuevo. Gracias. Un beso,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  4. fantàstica idea i quin color més maco! petons

    ResponElimina
  5. soc dels teus, em passa el mateix amb aquests aliments, em costen, i acabo per no comprar-los, encara que tinc una companya de feina que fa un liquat amb remolatxa, pastanaga i poma que diu que és boníssim.
    Gràcies per la teva proposta, també és temptadora, i amb un color espectacular. Que bonic, oi?
    Una forta abraçada, bonica! i bona setmana santa!

    ResponElimina
  6. ostres ostres ostres, feia temps que no em sorprenia tan! M'encanta la idea, ha de quedar super gustós, més cremós i amb un color molt vistós. Ho faré!
    Crec que amb la remolatxa ens passa a tots el mateix, je je je... ;)

    ResponElimina
  7. quina versió de hummus tant original! l'haurem de provar perquè a mi l'hummus també m'encanta!!

    petonets
    bon cap de setmana

    ResponElimina
  8. Qué original y colorido, lo probaré, un beso

    ResponElimina
  9. A la meva llista també hi és la remolatxa!jeje! suposo que és força comú, ja que no és un ingredient que s'hagi utilitzat tradicionalment a casa nostra.
    Però el mateix em passava amb la carbassa i tot va ser provar-la per canviar d'opinió.
    Molt original aquest hummus i el color queda molt vistós i bonic!
    ptns!!

    ResponElimina
  10. Quin color tan bomic!! Molt original i de ben segur deliciós.
    Petonets :-)

    ResponElimina
  11. que rrico...me gussta el colors...besitos, nanina

    ResponElimina
  12. fins fa poquet jo també tenia obliodada la remolatxa!!! en format humus ha d'estar boníssim!!! petonets guapa

    ResponElimina
  13. Ohh qué original!!! M'agrada molt, te molt bona pinta i un color preciós. Jo fins fa uns mesos tampoc deixava entrar massa a la cuina la remolatxa, vaig fer uns muffins amb ella i vaig canviar totalment d'opinió, ara sempre en tinc un pot en conserva.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  14. Enhorabona Cinta! t'hem atorgat el premi Best Blog! Un petó des de http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  15. oooohhhh!!! quina manera de donar color a la taula!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  16. Quin color tan bonic!!!
    Tens un premi al meu blog.
    Chus

    ResponElimina
  17. Ostres, doncs ja són dos. També tens un premi al nostre bloc. Se t'ha girat feina!!!! M'encanta la recepta!!!

    ResponElimina
  18. No coneixia al teu bloc, acabo de fer la recepta, quina combinació més bona la remolatxa amb els cigrons.

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...