Hi ha certs ingredients que tendeixen a ser els grans oblidats pel rebost. Certs aliments que no només no cuinem mai, sinó que tampoc sabem què fer-ne. A la meva llista hi ha els ravenets, la xirivia, la col llombarda i, també, la remolatxa, entre altres. Són productes que no compro mai, però que si alguna vegada arriben a la nevera, sense saber gairebé com, he de buscar la manera de no malgastar-los. Aquesta setmana m'ha passat això amb els ravenets i la remolatxa. Els ravenets continuen a la nevera; la remolatxa ha estat convertida en un plat original i bo, que forma part del receptari oficial de casa no només per la recepta en sí, sinó també pel descobriment dels beneficis per la salut que aquesta hortalissa aporta.
A banda del mal de cap que ens causen en veure'ls a la nevera un dia rere l'altre, aquests moments són una bona oportunitat per conèixer i descobrir nous sabors i nous plats. I moltes vegades aquestes receptes que venen sense voler, arriben per quedar-se. Aquest plat n'és un.
No sé si us he comentat la meva obsessió amb l'hummus. M'encanta. En menjo cada setmana i per mi, és tot un món. Mil receptes, mil combinacions i una manera única i deliciosa de menjar llegums. Aquest d'avui és diferent, però igual de gustós. El color de la remolatxa el fa extraordinàriament bonic a la vista i aconsegueix una cremositat que és molt difícil aconseguir amb cigrons sols. Una recepta perfecta per anar picant amb palets de pa o pa de pita, per mi, per menjar a cullerades.
Hummus de remolatxa
- 2 remolatxes
- mitja ceba, trossejada.
- 200g de cigrons
- una cullerada de tahina (pasta de sèsam)
- oli d'oliva
- suc de llimona
- sal
Netejarem ben bé les remolatxes i les tallarem en quatre trossos. Compte de tacar-vos, la remolatxa tenyeix molt. Posem a bullir la remolatxa durant 20 minuts o fins que estigui tendra. Mentrestant, sofregirem la ceba fins que estigui tova i transparent i reservarem.
Quan tinguem la remolatxa bullida i una mica refredada, posarem la ceba sofregida, la remolatxa i els cigrons i els picarem amb la picadora. Afegirem la cullerada de tahina, el suc de llimona i un bon rajolí d'oli i sal. Tornem a picar i comprovem de gust. Salpebrem a convenir.
El podeu servir amb unes torrades de pa, uns palets o pa de pita. Una idea: feu una torrada de pa amb aquest hummus i una mica de formatge camembert i gratineu. Deliciós.
M'has matat!
ResponEliminaM'encanta el hummus i mai havia pensat en ficar-li remolatxa :)
Que booo!
Un petonet
Que colorcito más bonito que le ha quedado al humus!!!
ResponEliminaMuy muy apetecible!!!
Un besito,
Sandra von Cake
Qué bueno, esta receta me la llevo, me encanta la remolacha y siempre la pongo igual, así que esto abre las posibilidades de hacer un plato nuevo. Gracias. Un beso,
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
fantàstica idea i quin color més maco! petons
ResponEliminasoc dels teus, em passa el mateix amb aquests aliments, em costen, i acabo per no comprar-los, encara que tinc una companya de feina que fa un liquat amb remolatxa, pastanaga i poma que diu que és boníssim.
ResponEliminaGràcies per la teva proposta, també és temptadora, i amb un color espectacular. Que bonic, oi?
Una forta abraçada, bonica! i bona setmana santa!
ostres ostres ostres, feia temps que no em sorprenia tan! M'encanta la idea, ha de quedar super gustós, més cremós i amb un color molt vistós. Ho faré!
ResponEliminaCrec que amb la remolatxa ens passa a tots el mateix, je je je... ;)
quina versió de hummus tant original! l'haurem de provar perquè a mi l'hummus també m'encanta!!
ResponEliminapetonets
bon cap de setmana
Qué original y colorido, lo probaré, un beso
ResponEliminaA la meva llista també hi és la remolatxa!jeje! suposo que és força comú, ja que no és un ingredient que s'hagi utilitzat tradicionalment a casa nostra.
ResponEliminaPerò el mateix em passava amb la carbassa i tot va ser provar-la per canviar d'opinió.
Molt original aquest hummus i el color queda molt vistós i bonic!
ptns!!
Quin color tan bomic!! Molt original i de ben segur deliciós.
ResponEliminaPetonets :-)
que rrico...me gussta el colors...besitos, nanina
ResponEliminafins fa poquet jo també tenia obliodada la remolatxa!!! en format humus ha d'estar boníssim!!! petonets guapa
ResponEliminaOhh qué original!!! M'agrada molt, te molt bona pinta i un color preciós. Jo fins fa uns mesos tampoc deixava entrar massa a la cuina la remolatxa, vaig fer uns muffins amb ella i vaig canviar totalment d'opinió, ara sempre en tinc un pot en conserva.
ResponEliminaPetonets!!!
Enhorabona Cinta! t'hem atorgat el premi Best Blog! Un petó des de http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/
ResponEliminaoooohhhh!!! quina manera de donar color a la taula!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Quin color tan bonic!!!
ResponEliminaTens un premi al meu blog.
Chus
Ostres, doncs ja són dos. També tens un premi al nostre bloc. Se t'ha girat feina!!!! M'encanta la recepta!!!
ResponEliminaNo coneixia al teu bloc, acabo de fer la recepta, quina combinació més bona la remolatxa amb els cigrons.
ResponElimina