30 de gener 2014

Sablé bretó amb crema de llimona i fruita (3r aniversari del bloc)

     


Els que em seguiu per les xarxes socials ja deveu haver vist que el dimarts el Trossets de cuina va fer 3 anys. No sé si quan el vaig començar pensava que arribaria a fer tres anys, però el fet és que a mi el temps m'ha passat volant i no he deixar de disfrutar en cada recepta que faig i que comparteixo aquí. I he aprés molt i de moltes coses, gràcies al bloc. Em puc tornar a repetir, però podeu trobar els motius del bloc i les conseqüències a l'entrada del segon aniversari (així també podeu recordar el pastís de cítrics!). 

No volia deixar passar l'ocasió de celebrar-ho, almenys íntimament, amb alguna cosa dolça i acolorida per contrarestar els dies grisos irlandesos (menys del que ens esperàvem però grisos, igualment). Així que ahir, una mica tard, em vaig posar a fer aquests mini pastissos amb massa de sable bretó, típica de la Bretanya, i que ja aviso que s'ha convertit en la meva massa preferida per aquest tipus de dolços. A més de ser fàcil de fer, aquesta massa és a mig camí entre una galeta cruixent i un pa de pessic, doncs les vores queden ben torrades i cruixents com una galeta de mantega i el centre és una mica més tova. Queden delicioses, de veritat. A més, quan surten del forn, el centre de les bases està més abaixat que les vores, així que és perfecte per farcir. A sobre hi vaig posar una crema de llimona que es fa al bany maria, que era la primera vegada que la feia i era ben bona, però em vaig passar de suc de llimona, així que va quedar un pèl massa àcida. Ja sé que no és temporada de gerds ni de móres, però no em vaig poder aguantar al veure que estaven d'oferta!



Abans d'arribar a la recepta i encoratjar-vos a fer-la, deixeu-me donar-vos les gràcies per llegir-me i per fer alguna recepta. Realment em fa molta il·lusió saber que heu fet alguna recepta, o que teniu algun dubte i us poseu en contacte amb mi. No dubteu mai de fer-ho, jo estic encantada. 


Massa sablé bretó

(Per unes 8 tartaletes petites)

- 2 rovells d'ou
- 80g de sucre
- 100g de mantega pomada 
- 120g de farina tamisada.
- un pessic de sal
- 5g de llevat químic (tipus Royal)

Batem la mantega amb el sucre fins que ens quedi una massa ben integrada. Hi afegim els rovells i continuem batent fins que tinguem una massa suau i homogènia. Hi afegim la farina tamisada, el pessic de sal i el llevat químic i batrem. Veureu que no queda una massa integrada, sinó que ara és com sorra molla. Parem de batre amb la batedora i ara, amb les mans, amassem una mica de manera que puguem fer una bola amb tota la massa, ben homogènia i integrada. Quan la tinguem, l'embolcallem amb paper de film i deixem reposar a la nevera durant dues hores mínim. 




Passades aquestes dues hores, traurem la base de la nevera i amb la superfície de treball ben enfarinada, estirarem la massa amb el corró, fins que tinguem una doblaria d'1 centímetre. Amb un tallador de galetes o amb un got, li donarem la forma rodona i els posarem a coure a dins uns motlles de magdalenes o dins dels mateixos talladors, doncs perden una mica la forma si no ho fem així. També podeu coure la massa com si fos una planxa i tallar amb els talladors un cop cuita quan encara està calenta. 

Amb el forn preescalfat, les courem a 160º durant uns vint minuts, fins que estiguin ben daurades.




Per la crema de llimona

- 1 ou
- ratlladura d'una llimona i suc d'una llimona
- 2 cullerades de farina de panís o maizena
-25g de sucre
- 20g de mantega

Mesclem l'ou, la ratlladura de llimona i el suc, el sucre i la maizena en un bol apte per al bany maria i batem fins que ho tinguem tot ben integrat. Posem a coure al bany maria, sense deixar de remenar, fins que s'espesseixi i deixem la marca de la cullera o la batedora de ma quan barregem. No ha d'arribar a bullir! Traiem del foc, deixem temperar una mica i hi afegim la mantega tallada i mesclem fins que es fongui. Quan ja s'hagi refredat la posem a sobre la massa i decorem amb fruita.







13 comentaris:

  1. Es veuen deliciosos Cinta, quina meravella de pastissets!
    Moltes felicitats pels tres anyets de bloc, i que vinguin molts i molts més!

    Petons!

    ResponElimina
  2. Enhorabona pels tres anys!! Tens un blog fabulós :D

    Aquesta recepta m'ha encantat, es veuen deliciosos aquests pastissets!! Me l'anoto i com que molts dies faig com tu, que tot i que aquestes fruites no siguin de temporada, si estant d'oferta me les enduc cap a casa, ja la provaré! ;P

    Molts petonets bonica!

    ResponElimina
  3. Enhorabuena por esos tres años, lo has celebrado con un postre fantástico. Besos

    ResponElimina
  4. Per molt anys!!! Una recepta que espero provar de fer algun dia, ja t'ho explicaré!!!!

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats i per molts anys! Aquests pastissets deuen ser deliciosos, i com que m'encanta l'àcid de la llimona, segur que encara m'ho semblarien més ;)

    ResponElimina
  6. Per molts anys, uns pastissets molt apropiats per una celebració en petit comité. Delicats I predciosos. Petons.

    ResponElimina
  7. Moltes felicitats per aquests tres anys. Que puguis per molts més seguir compartint receptes com aquesta. Quina delicia!!!
    Petons :-)

    ResponElimina
  8. Moltes felicitats!!!!! Amb receptes com aquesta no és estrany que ja hagis fet 3 anys de blog!

    ResponElimina
  9. Moltíssimes felicitats! I trobo que aquestes sablées són una commemoració fantàstica! Petons i ànims per passar la grisor dels dies del nord! Amb gerds i móres sempre els pots mirar d'acolorir una mica!

    ResponElimina
  10. Tres anys, carai!! Enhorabona. Aquests pastissets tenen molt bona pinta. Me'ls poso a "pendents" Petons!!

    ResponElimina
  11. Per molts anys!!! felicitats pel aniversari i per les postres que particularment em semblen maravelloses per tot el que porten, Aquest sable el faré, m´agradat molt. Petonets

    ResponElimina
  12. Felicitats!! tres any no es fan cada dia.... i m'agafo un d'aquests fantastics pastissets per celebrar-ho...!!

    ResponElimina
  13. Precioses i boníssimes Cinta! Felicitats per l'aniversari!!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...