25 d’octubre 2013

Moniatos amb ceba caramel·litzada i formatge feta.

Moniatos amb ceba caramel·litzada i formatge feta

(Click here for the english version)

Ja m'ha arribat que la tardor aquí baix s'està fent esperar; que no plou i no vénen els rovellons; que el jardí torna a florir i les olives cauen seques. A Irlanda ja ens ha arribat, però tampoc no estic segura que sigui una tardor gaire típica per ells... Per mi és una tardor de temperatures bastant suaus, tret de dies excepcionals, i de pluges no massa abundants. A Irlanda plou, sí, sens dubte, però no és la pluja que pensava que hi hauria, ni tampoc la quantitat. La pluja irlandesa, per ara, és fina i intermitent i el temps és molt inestable, al cap del dia podem veure ploure, sortir el sol i fer vent unes quantes vegades. Hi ha força dies grisos, però hi ha els dies amb una claror tant pronunciada que ni els nostres ulls s'acostumen.





Però sí, ja ha arribat. I amb ella les olors de temporada, que són de les meves preferides: olor de moniatos acabats de fer i de llenya cremada, que afortunadament també puc sentir pels carrers aquí. Aquestes olors em transporten al poble, quan a casa m'esperaven uns moniatos acabats de fer al forn, embolicats amb paper de plata per berenar i quan a la foscor de primera hora de la nit, els carrers del poble encara amaguen l'olor d'algun foc de llenya que s'escapa de les modernitats de les calefaccions. Cada any em pregunto si serà la última vegada que l'olori, però no, aquest any tampoc no ho serà, i tampoc crec que sigui en els propers anys. Desgraciadament, la crisi econòmica fa que moltes persones apaguin les calefaccions i tornin al foc al terra, si és que no l'han tapat...

Tot i que sempre tendim a menjar els moniatos com a dolç, amb aquesta recepta queda demostrada la seva versatilitat; poden ser uns entrants perfectes. 



Moniatos amb ceba caramel·litzada i formatge feta

- moniatos cuits al forn
- ceba 
- sucre morè
- formatge feta

La recepta és ben senzilla: coem els moniatos al forn durant tres quarts o una hora. Mentrestant, caramel·litzem la ceba sofregint-la a foc baix, amb una culleradeta de sucre morè fins que quedi tova i daurada. Un cop tinguem els moniatos cuits, els obrim i aixafem la polpa amb la forquilla, hi posem una mica de la ceba caramel·litzada i ho acabem amb formatge feta. Gratinem al forn fins que estigui daurat. 












10 comentaris:

  1. T'he vist al meu bloc i he volgut veure que s'hi cou a casa teva, Cinta. ;) Voltant ja he vist que aquest espai promet molt; bones receptes i unes imatges molt boniques!!! Dels moniatos que t'haig de dir... ja has vist que m'agraden molt. I amb el teu permís m'apunto la recepta del pa de soda, que és una de les meves debilitats. Petonets des de Barcelona.

    ResponElimina
  2. te molt bona pinta, i no es gens complicat!! haurem de treure profit als moniatos de temporada!! petons

    ResponElimina
  3. Que buena pinta tienen y las fotografías son preciosas!!!

    Un besito y feliz domingo,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  4. I tant que han de ser bons, jo no els he menjat mai amb una recepta salada.

    ResponElimina
  5. Mira que m'agraden els moniatos, però no els faig gaire, i no sé per què. Molta sort en la nova etapa per terres irlandeses!

    ResponElimina
  6. Al meu home, un fan incondicional dels moniatos, aquesta recepta li entusiasmaria!

    ResponElimina
  7. Quin blog més xulo!!!! Gràcies per comentar en el meu i donar-te a coneixer, Cinta :D. M'encanten les descripcions i el tema de les olors i el saber cosetes d'Irlanda... la meva filla ja fa dos estius que hi va i n'està completament enamorada.
    Gràcies per la recepte!

    ResponElimina
  8. Hola Cinta! He trobat el teu blog gràcies al comentari que em vas deixar, i m'hi quedo com a seguidora i t'enllaço al meu blog. Tens un espai preciós, m'encanta! I els moniatos aquests mmm...que bons han de ser! Ens anem llegint, ja tens una seguidora més! Petons

    ResponElimina
  9. Quina bona idea combinar el moniato amb ceba i formatge! ho hauré de provar!!

    petonets

    ResponElimina
  10. Ai, quina entrada més bonica! Vius a Irlanda? Que bonic, oi? si més no per anar-hi de vacances.
    Moltes gràcies, guapa!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...