02 de desembre 2013

Xupa xups i piruletes de formatge i camembert al forn amb romer. (Aperitius de Nadal)


Camembert al forn i piruletes de formatge


Els formatges sempre són presents als dinars importants. D'una forma o d'una altra, com a aperitiu o formant part dels ingredients d'un plat, o fins i tot de postres, si esteu fets a la francesa. Sols, acompanyats amb melmelades o fruits secs, gratinats... Per això la recepta d'avui és més de format que de contingut, i és més per donar idees que per imposar o suggerir ingredients, ja que podeu adaptar-ho als formatges que més us agradin o que tingueu en un moment donat.

Aquesta és una manera senzilla de servir els formatges que a més de ser diferents, és fàcil de servir i de menjar. A més, podeu fer-los unes hores abans i posar el pal un moment abans de servir-los, o també podeu fer servir els palets salats prims que hi ha al mercat, així ho fareu del tot comestible. Pel que fa al camembert, el podeu posar al forn, just abans de servir, quan estigueu fent els altres plats (canelons, pollastre...), així aprofitem l'energia i el temps.





Aquestes receptes són molt senzilles de fer i entretingudes, així que podeu aprofitar per fer participar els petits de casa!

Xupa xups de formatge blau amb nous i pebre
(8 unitats)

- 125g formatge per untar 
- 50g de formatge blau (si us apeteixen més gustosos, en poseu més)
- nous trossejades
- pebre mòlt
- pals de pintxos

Barregeu el formatge d'untar i el formatge blau i mescleu-ho fins que estigui completament barrejat. A sobre d'un tros de paper de film, feu les boles, procurant que no siguin massa grans, doncs atiparien massa. Cobriu-les amb el paper de film i deixeu-les a la nevera durant un parell d'hores mínim, o d'un dia per l'altre. Arrebosseu les boles amb les nous trossejades o amb el pebre mòlt. Quan estigueu a punt de servir, poseu-hi el pal. 






Piruletes de formatge en pols

- Formatge en pols o parmesà (preferible)
- Pals de pintxos

Poseu el forn a escalfar a 180º. A la safata del forn hi posem un paper de forn. Comencem a fer muntanyes amb el formatge en pols procurant donar una forma rodona. Hi posem el pal procurant que ens quedi entre formatge i cobrim amb una mica més de formatge en pols. Les posem al forn fins que el formatge s'hagi fos i estiguin torrades. Abans de moure-les hem de deixar que es refredin completament a la safata, si no es trencaran.




 Formatge camembert al forn amb romer

- Formatge camembert
- Romer
- Pebre
- Oli d'oliva

 Aprofitem el forn escalfat dels xupa xups. Traiem el formatge camembert del seu embolcall de paper i el posem amb una mica de paper de forn o directament a la capsa. Amb el ganivet, fem uns talls a la capa de sobre, com una quadrícula i hi posem el romer als forats. Repartim una mica de pebre mòlt per sobre i un raig d'oli i posem al forn, fins que el centre estigui fos. Serviu amb torrades de pa o palets per sucar.




12 comentaris:

  1. ohhhh cinta vaya entrada buena la de hoy, me encanta todo tipo de quesos y la presentación que nos trae muy bonita. un besoteeeeeeeeee como agua para chocolate-myriam

    ResponElimina
  2. Molt bona idea, Cinta. Molt fàcils de fer i ben bons! i les fotos queden precioses!

    ResponElimina
  3. Ohh!! camembert al forn!! quina delicia per favor!!! :)
    I els xupaxups molt bons també...besitos!!

    ResponElimina
  4. Quina delícia!! M'encanten els formatges i aquestes presentacions són molt bones idees!!! M'encanta!!

    ResponElimina
  5. Jo no sóc gaire de formatges, però aquests aperitius queden molt vistosos i les fotos són molt boniques. Jo, per exemple, sí que em menjaria el xupa-xup traient-li el formatge blau, només amb les nous i el formatge d'untar. És molt bona idea perquè els xupa-xups i les piruletes les pots deixar fetes amb antelació i no et cal córrer a l'últim moment. En prenc nota. Petons.

    ResponElimina
  6. que buenas ideas nos das ,son unos aperitivos fabulosos
    peto

    ResponElimina
  7. Una bona proposta original i sorprenent a tenir en compte de cara el Nadal!

    ResponElimina
  8. Jo sóc súper fan dels formatges, així que aquest aperitiu és ideal per mi i, clar, per aquestes festes que s'acosten! un petó!

    ResponElimina
  9. quin escandol!! amb el que m'agraden els formatges!! una idea de picapica genial! petons

    ResponElimina
  10. Demà provaré de fer les piruletes!!! Quina monada!

    ResponElimina
  11. Amb aquest entrant deus quedar com una reina! M'encanta!
    Marta

    ResponElimina
  12. This is very interesting, Thank you for sharing your article. I really appreciate your efforts and I will be waiting for your further post thanks once again
    kampus sehat

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...