26 d’abril 2011

Sopa de ceba



Aquesta recepta és més típica de la tardor o l'hivern, quan apeteix més un plat de sopeta calent per sopar. Tot i això, a mi aquesta sopa m'encanta i ara, encara que sigui una mica menys calenta, encara m'apeteix. A més, es tracta d'una sopa que és mig crema i que a més, és complerta per un sopar ràpid. La veritat és que sigui com sigui, la ceba és un dels meus ingredient favorits (junt amb el formatge, clar!) i m'agrada en totes les seves formes: fregideta, caramelitzada, al forn, crua, gratinada.... ufff... de totes maneres i a gairebé totes les receptes en poso.

Aquesta és una recepta manllevada de la cuina francesa, encara que amb algunes variacions. La recepta completa porta formatge ratllat i pa torrat per sobre, però tot depén del vostre gust. 

Ingredients:

- Cebes
- Brou de carn
- Oli i una mica de mantega
- Pebre i Sal
- Formatge ratllat
- Llesques de pa torrades.
- Una cullerada de farina

Elaboració:

Tallem la ceba ben fina en juliana o en rodantxes fines. Agafem una olla amb una mica d'oli i un quadradet de mantega i deixem que es fongui. Quan ho tinguem, hi tirem la ceba. Per tal que la recepta quedi bé, la ceba ha de quedar ben tova i transparent, però sense que s'hagi cremat; per tant, haurem de moure-la sovint. El meu consell és que mentre es faci, ho tapeu amb la tapa, de manera que no es ressecarà tant. Salpebrem al gust.

Quan ja la tinguem tova, hi afegim una cullerada de farina i la deixem fer un moment. Després ja comencem a tirar el brou de carn (hi podeu afegir un rajolí de conyac abans), i ho portem a ebullició. Corregim de sal  i abans de servir, posem unes llesques de pa acabat de torrar per sobre i una mica de formatge ratllat.

Ja ho tenim!

3 comentaris:

  1. segur que està ben bona! a més ara sembla que ve de gust amb aquest temps tan boig!!! petonets

    ResponElimina
  2. A casa ens encanta! No l'he provada mai de fer així, però em sembla que et robaré la idea ;)
    petonets!!

    ResponElimina
  3. Judith, la veritat és que si que estava ben bona... i encara apeteix aquests dies grisos. Segur que t'encantaria, Marina! Petons a les dos!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...