Estem agafant el costum de fer unes tapes els dies de futbol important, la setmana passada ja en vam fer unes quantes, i ahir no podia ser menys. Com que a més, s'esperava un partit mogut i amb bastants nervis, vam decidir fer unes receptes amb un nivell calòric una miqueta elevat, entre elles aquests xoriços a la cervesa o com diuen els gallecs (la recepta és gallega), uns chourizos á cervexa (cervesa Estrella Galícia, faltaria més).
La recepta no és difícil, però em queda la sensació que haurien d'haver estat més estona a foc lent amb la cervesa... m'ho apunto per la propera vegada. La cervesa pot ser canviada per cava, vi o sidra, depenent del líquid que hi poseu tindran un gustet més fort o més suau...i la única manera de saber-ho és fent totes les receptes en totes les seves variants!
Ingredients:
- Xoricets o xoriço tallat en parts.
- Cervesa o altres licors.
- Oli.
Elaboració:
L'elaboració no té cap secret, almenys aquesta recepta. Si els xoricets són sencers, hem de fer uns talls a la pell perquè pugui sortir el greix i barrejar-se amb la cervesa. Posem a la paella un rajolí d'oli i els donem una mica de color, quan ja els tinguem marcats, afegim la cervesa fins que els cobreixi i a foc lent, deixem que es vagi evaporant. Podem afegir una fulla de llorer o alguna altra espècie, com vulgueu. Quan tinguem la cervesa reduïda, ja ho tindrem!
Encara sort que el partit va acabar sent mogut i que vam poder gastar una mica de calories mentre el miràvem!
aquests xorissets també els compro, però no aguanten mai fins a cuinar-los, me'ls menjo abans :))
ResponEliminala pròxima faré un esforç perquè no n'he fet mai, ni a la cervesa ni a la sidra, i és un pica-pica excel·lent
Sí, són un bon aperitiu! Però no se'n pot abusar, són una bomba en tots els sentits!
ResponElimina