Ja us vaig comentar en una altra entrada que últimament vaig de bòlit; entre la feina, que vaig més cansada del que és habitual i que he començat a estudiar (poc a poc) per les oposicions, les meves estades a la cuina s'han fet més inusuals i esporàdiques que abans. De fet, el que em passa és que quan estic estudiant, em descobreixo pensant en fer alguna recepta i de cop, paro els llibres i marxo corrents a la cuina a preparar-ho, així, sobtadament. Ja m'ha passat amb unes galetes, la recepta de les quals penjaré en breu, i ahir va ser el torn dels bunyols de vent... al final, la publicitat que hi ha aquests dies a les pastisseries va funcionar amb mi i després de tot el dia pensant amb menjar bunyols... doncs au, a les nou de la nit, ràpid i corrents, a fer-los.
A veure si almenys així em torno a enganxar a publicar més sovint, ja que tinc moltes receptes a punt de publicar i mai trobo el moment per posar-m'hi... De moment, aquí teniu els bunyols de vent. Aquests bunyols són amb la recepta de la pasta choux, la mateixa que les profiteroles, i queden molt lleugers, tant lleugers que sense adonar-te vas engolint-los fins que t'adones que ja has de tornar a fer-ne...
Ingredients
- 125ml de llet
- 50g mantega
- 100g de farina
- 3 ous
- sucre
- ratlladura de llimona
- ratlladura de llimona
- canyella
- anís
- sal
Posem la llet en un cassó i hi afegim la mantega, un pessic de sal, canyella mòlta i una mica de ratlladura de llimona. Ho posem a foc lent per tal de no cremar la llet i que es pugui desfer la mantega i ho portem a ebullició. Quan bulli, hi afegim la farina i ho barregem fins que sigui una massa homogènia i es comenci a desenganxar del cassó. Quan ho tinguem, aturem el foc i ja fora dels fogons, hi comencem a afegir els ous, un a un, fins que ens quedi una massa una mica líquida. Personalment, a mi, m'ha semblat que el punt perfecte era quan tenia consistència de beixamel, quan passes la cullera pel mig de la massa i veus el fons del cassó.
Un cop feta la massa, escalfem l'oli i amb l'ajuda d'una mànega o una cullera (com va ser en el meu cas), fem porcions de massa i les posem a l'oli calent. Veureu que es posen a surar de seguida, així que deixeu que es coguin bé i quan estiguin ben dorades i ben cuites, les passem per un plat amb paper per agafar l'excés d'oli i els ensucrem. Si els ensucrem quan encara estan calents ens serà més fàcil.
Pels més llépols, podeu farcir-los del que us vingui de gust... els de crema són boníssims!
saps el què m'agraden els bunyols??? i mai n'he fet!! 8(
ResponEliminaMmmmm, com m'agraden els bunyols, i mira que en fa d'anys que no en menjo!
ResponEliminaMoltes gràcies per visitar el meu bloc, Cinta, ets molt benvinguda! ;-)
Jo m'he anotat la recepta de tiramisú "al orujo", que m'ha agradat moltíssim.
Petons i ens anem veient!
Hola Cinta, tu també ja tens una seguidora més! ;)
ResponElimina