26 d’abril 2012

Hamburguesa vegetal amb crema d'espèciesFa dies que no toco el bloc, i això que tinc moltíssimes entrades pendents... fins i tot encara tinc la mona per penjar! Cada dia em dic: avui, sí!, però llavors em passa la tarda i quan hi penso, ja són les deu de la nit i no tinc ganes de pantalla... i així van passant els dies. No us ha passat mai? I llavors com que sé que tinc pendent fer, tampoc no tinc ganes de mirar blocs ni de repassar les vostres entrades... així que ara tinc triple feina: penjar les entrades endarrerides, revisar els vostres blocs... i continuar cuinant! 

Parlant de feina... no sé si és la primavera o què, però estic molt activa! Contínuament estic embarcant nous projectes i amb moltes ganes de continuar els que tinc, i m'encanta sentir-me així. Un d'aquests té a veure amb bloc directament, i és que he pensat de fer un apartat amb receptes típiques del meu poble, El Perelló, o de la meva zona (Terres de l'Ebre), així que ja he fet una enquesta al facebook per veure quines receptes són les més representatives de la meva terra i que espero començar en breu, ja us contaré. 

L'altre projecte, que d'alguna manera té relació indirecta amb el bloc, és que he començat a cultivar algunes coses al balcó; vaig començar amb una tomaquera cherry i una maduixera, però poc a poc he anat ampliant una mica més amb dos pebrots de Padrón (petit homenatge al padronés de la casa), tres enciams acabats de plantar (tipus meravella i fulla de roure) i una alfabreguera, que tindrà la funció de donar-me el meu adorat pesto. Ja veurem com va, perquè tot i tenir un origen totalment pagès, a mi, la terra, més aviat sempre m'ha fet una mica de respecte....  Ja se sap, quan comences a allunyar-te del teu origen suposo que comences a valorar-lo molt més. 

Ja us aniré explicant com va l'evolució d'aquests dos projectes, de moment, ahir va obrir-se la primera flor de la maduixera, aquí la teniu:


La recepta d'avui és una inspiració de les moltes receptes que últimament heu anat publicant sobre hamburgueses vegetals, com per exemple la de la Marina, de Xocolata desfeta, que em va fer veure les possibilitats que tenen unes llenties! Aquesta que us porto avui està feta de bledes i col que tenia congelades i que ja havia de fer servir. La recepta, molt fàcil; les hamburgueses, boníssimes. Per acompanyar-les, vaig fer una mica de de nata de cuina amb una barreja d'espècies, especialment curry, que va resultar ser molt encertada per la combinació de verdures. 

Ingredients

- Col i bledes, escaldades.
- 1 ou
- Pa ratllat
- Sal, oli i espècies que vulgueu.

Per la crema:
- Nata de cuina 
- Curry, cúrcuma i pebre negre. 
- Sal

Trossegem les verdures escaldades, hi afegim l'ou batut i una mica de pa ratllat per donar consistència a la mescla. Afegiu-hi un raig d'oli i les espècies que vulgueu per donar-li una mica més de gust. Jo hi vaig posar les mateixes que a la salsa. Fem la forma i les fem a la planxa.

Per la crema, tant fàcil com posar-la al foc amb les espècies i la sal i deixar reduir. Ja ho teniu. Senzill, diferent i deliciós. 


4 comentaris:

 1. Ben bona, i tant! I dónes valor a les bledes que, pobres, estan ben abandonades. Jo en vaig fer una de pèsols, si la vols veure fes-me una visita i te l'explico! Petons

  ResponElimina
 2. Oooooooooooooh!!!! Aquesta me l'apunto!!! T'he de dir que m'agrada el teu blog, vaig a posar-te com a "inspiradora del SweetiSalat".

  ResponElimina
 3. Això de tenir un petit hortet al balcó és tan gratificant! L'hamburguesa m'ha agradat molt!
  Nani

  ResponElimina
 4. Ens agrada el teu blog. Et convidem al nostre www.quinabonapinta.blogspot.com

  ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...