30 d’abril 2012

Cupcakes de vainilla Magnolia BakeryCom ja us vaig contar aquí, quan vaig estar a Nova York em vaig aficionar als cupcakes vanilla vanilla de la Magnolia Bakery. Des que vaig tornar, he intentat trobar alguna botiga de Barcelona on pogués trobar un cupcake de vainilla similar a aquell, ja que era totalment deliciós; però no hi ha hagut manera. Tots els trobo amb una buttercream excessivament mantegosa, tant, que només de veure'ls ja m'agafa mal de panxa. Després d'aquests tastets a les botigues de cupcakes de Barcelona ( m'atreveixo a dir que a gairebé totes, per desgràcia de la meva salut) vaig decidir fer-los jo, ja que a més em vaig comprar el llibre de More from Magnolia, on hi posava la recepta. 

El fet és que aquest diumenge és l'aniversari de l'amiga que vaig anar a veure a Nova York, la Jessica, la qual també es va viciar de manera inhumana a aquests cupcakes i com a regal, vaig decidir preparar-li una capsa de sis cupcakes per recordar els bons que eren. Us puc dir amb molt d'orgull que van quedar completament iguals als que comprava allà i que el regal va ser tot un èxit, no només per la Jessica, sinó també per tots els de casa, que no havien provat mai un cupcake... La conclusió és la de sempre, si vols alguna cosa al teu gust, fes-t'ho tu.

Per si voleu unes instruccions més gràfiques, aquí teniu un vídeo tutorial en anglès, així també veureu la forma típica que li fan a la cobertura (i que jo vaig intentar imitar sense èxit) i una mica sobre la pastisseria.

I Jèssica, tal i com ja et vaig dir: There will always be a taste of New York wherever you'll be. Moltíssimes felicitats per aquests 26. T'estimo!Ingredients (en principi són per uns 24 cupcakes, a mi me'n van sortir uns quants més...)

Per la massa:
- 225 g de farina amb llevadura incoporada
- 190 g de farina de reposteria
- 225 g de mantega 
- 440 g de sucre
- 4 ous
- 250 ml de llet
- 1 cullerada d'extracte de vainilla

Per la cobertura de buttercream:
- 225 g de mantega
- 900 de sucre de llustre (jo en vaig posar menys, aneu provant si us agrada la textura)
- 125 ml de llet
- 1 o 2 culleradetes d'extracte de vainilla
- decoració al gust o colorants.

És important tenir en compte que per fer la recepta, la mantega ha d'estar una bona estona fora de la nevera, de manera que ja estigui una mica tova i el forn preescalfat a 180º. Dit això, agafem la mantega i el sucre i ho batem fins que sigui més o menys homogeni. Anem afegint els ous, un per un, incorporant-los bé a la mescla d'un en un. Quan ja els tinguem ben barrejats, ajuntem les farines i les comencem a afegir a la mescla, alternant amb la llet, de manera que hi afegim una part de farina i una mica de llet, una altra part de farina i una altra mica de llet, així fins a tres vegades. Quan ja tinguem tota la mescla ben feta, hi afegim l'extracte de vainilla, al gust. 

Anem afegint la mescla als motlles de magdalena, procurant que hi hagi a totes la mateixa quantitat de massa, de manera que els temps de forn siguin iguals. Ho posem al forn durant uns 20 o 25 minuts. Si tenim dubtes sobre quan estan fetes o no, punxem-les amb un escuradents.

Mentrestant estan al forn, farem la cobertura. Agafem la mantega a temperatura ambient, hi posem la meitat del sucre de llustre i comencem a batre. Per facilitar-nos la feina, hi afegim la llet i l'extracte de vainilla i hi tornem a afegir l'altra meitat del sucre. 

Per muntar-los, hem d'esperar que la base de magdalena estigui totalment freda. Quan ho estigui, amb l'ajuda d'una espàtula hi posem el buttercream a sobre i li donem la forma que vulguem, sinó ho voleu fer a mà, agafeu la màniga pastissera i decoreu al gust. Si els voleu fer de colors amb colorant, hi haureu d'afegir el colorant mentre estem fent la buttercream.  Afegiu la decoració que us vingui de gust i a mossegar!4 comentaris:

 1. m'has fet riure amb "també es va viciar de manera inhumana"!! jaja. la veritat k ara i penso kuan els menjava i uff sn tant tant bons! gracies per la dedicació i pel detall, ja t'ho vaig dir!
  Wherever we will be! Jo tb t'estimo! >Jessica

  ResponElimina
 2. Aquesta me la poso a "favorits" i, en quant tingui la ocasió, la faig! :)

  Per cert, quan dius "farina amb llevat incorporat"... on la compres? Puc afagir-hi el llevat a banda?

  ResponElimina
 3. Cinta, quins cupcakes més bonics. M'agraden,
  Nani

  ResponElimina
 4. La farina amb llevadura a mi també em va fer ballar el cap! Jo vaig utilitza el preparat per fer "bizcochos" del mercadona, que ja porta el llevat. Igualment, pots fer servir la farina normal i afegir-lo tu amb la proporció de farina! Petons!

  ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...