04 de juny 2012

Pa de plàtan i xocolata




Aquesta setmana passada els virus intestinals van retornar al pis, així que em vaig dedicar a menjar arròs bullit, pa amb oli i plàtans. Com entendreu, el bloc ha estat totalment inactiu, ja que el simple fet de veure les fotografies de menjar em removia l'estomac.  La tarda anterior a l'arribada del virus vaig fer-me una mini coca de cireres i em temo que l'he aburrida per sempre...

Poc a poc hem tornat a introduir aliments habituals, fins que ahir vaig decidir fer la prova de foc amb aquest pa de plàtan i xocolata fet expressament per l'esmorzar. No havia tastat mai un pastís de plàtan, encara que són molt habituals i la recepta em va agradar molt. Crec que es convertirà en un habitual dels diumenges al matí. El toc del plàtan i la xocolata combinen a la perfecció i la textura com podeu imaginar no és de pa, sinó del típic cake anglès.

Abans de la recepta, però, vull agrair a la Roser de Cuina d'una aprenent el premi Liebster blog, uns premis simbòlics per donar a conèixer blocs entre els blocaires gastronòmics... ara em toca a mi repartir els premis, així que començaré a investigar els potencials agraciats. A veure si tinc prou temps de tot, ja que aquest mes de juny es presenta força ple, l'última embranzida abans de les vacances de juliol a Galícia...

Ingredients

- 300g de farina
- 100g de sucre
- 1 ou
- 2 plàtans madurs
- 50 ml d'oli de girasol
- 1 raig de llet
- mitja culleradeta de bicarbonat
- dos culleradetes de llevat químic
- 100g perles de xocolata


Aixafem els plàtans madurs amb la forquilla i hi afegim l'ou batut i l'oli. A partir d'aqui comencem a afegir-hi el sucre i la farina amb el llevat, i anem barrejant tota la mescla bé. Quan ho tinguem tot ben barrejat hi afegirem les perles de xocolata.

Escampem una mica d'oli al motlle que utilitzarem per tal que no se'ns enganxi el pa i ho posarem al forn, que haurem preescalfat, a 180º durant uns 40 minuts. Anem vigilant fins que estigui fet. Per saber-ho, punxem amb un escuradents, quan aquest surti net, ja ho tindrem.












7 comentaris:

  1. És un rollo quan estaàs malament de la panxa. Per sort tot ha passat! aquest pa m'agrada molt, segur que el platan t'ha anat bé! petonets

    ResponSuprimeix
  2. Mmmmm !!

    que dulce casualidad ;)

    Me quedo un ratito por aquí a ver cosas ricas.

    Besos

    ResponSuprimeix
  3. Cinta, desitjo que et posis bé aviat. Ara, tot i trobant-te malament has fet un pa sumament deliciós!
    Cuida't,
    Nani

    ResponSuprimeix
  4. La combinació plàtan i xocolata és perfecta per tornar a gaudir del dolç després d´una pausa no desitjada, oi?

    ResponSuprimeix
  5. Gràcies pels vostres comentaris i ànims! Ja ho tinc superat i del pa ja no queda ni una engruna... Petons a totes!

    ResponSuprimeix
  6. Sempre m'ha encantat la barreja de plàtan i xocolata.
    Petó.

    ResponSuprimeix
  7. Què bons que estan aquests pans dolços, oi? fa temps en vaig fer un amb xocolata i taronja i era gairebé per prendre'l de postre, boníssim.

    T'ha quedat molt contundent, nyam!
    + petons

    ResponSuprimeix

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...