La primavera ja està en el seu punt àlgid, i això es nota a tot arreu, però també a les cistelles de verdura ecològica que arriben a casa. Aquestes setmanes, les faves apareixen a cada cistella, i jo intento pensar receptes senzilles a banda de les faves ofegades, que ja impliquen botifarra i altres components. A més, intento que siguin receptes on apareguin crues, o amb una cocció curta, que permetin disfrutar-les en el seu estat més fresc.
A més, des de fa unes setmanes hem tornat a començar a córrer uns quants dies a la setmana, i la veritat és que després de l'exercici físic, apeteixen àpats frescos, sans i gustosos. Aquesta bruschetta té totes aquestes qualitats i a més, incorpora les faves fresques, en forma de pesto, la meva salsa preferida.
El pesto de faves, o també anomenat "salsa maró" és una salsa típica i molt usada també a certes llocs d'Itàlia, tot i que aquí no sigui tant estès com la versió original d'alfàbrega. Com tot els pestos, és un acompanayament fresc i molt saborós, i com a amant del pesto, no cal dir que és deliciós.
La bruschetta, entrant italià molt conegut, és el plat perfecte per acompanayar aquest pesto, i per fer un sopar equilibrat i sa per acabar el dia.
Per la bruschetta només necessitem una llesca de pa torrat i un bon tomàquet. Jo l'hi vaig posar també una mica de formatge gouda.
Per al pesto:
- Faves pelades.
- Pinyons
- All
- Formatge parmesà
- Oli d'oliva
- Menta (opcional)
- sal
Netegem les faves i els traiem la primera capa si són grans; si són petites, no cal. Aquesta primera capa de fava és una mica més dura i d'un gust més pronunciat, per això recomano treure-la. Amb picadora (o amb el morter, que sempre queda més bo), triturarem les faves i l'all. L'hi afegirem també el formatge parmesà i els pinyons i al final, poc a poc, per tal que es vagi integrant, hi posarem l'oli d'oliva. Corregiu de sal.
Em sembla genial, les faves m'agraden molt fredes en amanida, ara es un bon moment. Petons.
ResponEliminaNo en tenia ni idea, de la salsa maró, i encara menys que fos comú a Itàlia! Ara... entre córrer i córrer... una bruschetta! Petons
ResponEliminaAquest pesto de faves em sembla molt i molt original!!! Està clar que, en cuina, tots els ingredients tenen infinites combinacions!
ResponEliminaM'agrada, Senzillament m'agrada aquest pesto.
ResponEliminaFeliç setmana,
Nani
quin descobriment, m'has obert tot un món i encara estic a temps de fer-ne aquest any!
ResponEliminaAmb el bon temps vénen molt de gust apats com aquest, torradeta i productes frescos amb un pesto d'allò més original!
ResponEliminaquin pesto més original!!!! petonets guapa
ResponEliminaMai havia vist un pesto de faves. MOlt sana i fresca la recepta.
ResponEliminaPetons
M'agraden molt les faves i aquestes preparacions m'encanten.
ResponEliminaPetons.
Ostres, quin pesto més original!! i a més és una recepta ràpida i fresqueta, de les que més m'agraden!
ResponEliminacreo que la mayoria hoy nos sorpendes con este pesto de habas,que no habia visto nunca y bien buena tu bruschetta
ResponEliminapeto
M'encanta!!! Gràcies, bonica!
ResponEliminaAquesta recepta és molt original!
ResponEliminaM'agrada el teu blog, per això he volgut donar-te un premi. Si entres al meu blog (http://e-cuina.blogspot.com.es) en veuràs els detalls.
Una abraçada!
Marta
Gràcies Marta!
EliminaPassat pel meu bloc a recollir un regalet...
ResponEliminahttp://graelladesucre.blogspot.com.es/2013/05/premis-i-mes-premis.html
Gràcies!! quants regals!
EliminaHola Cinta, et segueixo des de fa temps i he de dir que el teu blog m'encanta. T'he deixat un premi, pasat pel meu blog.
ResponEliminaBesets
Moltes gràices Elena!
EliminaHola,
ResponEliminaT'he inclós al meu llistat de liebster awards. És un plaer visitar el teu blog i aprendre coses noves.
Besades!
Tastaolletes
Moltes gràcies, ara m'hi passo!
Elimina