07 de juny 2013

Pollastre al forn amb mel i llimona




Pollastre al forn amb mel i llimona


Aquest juny és i serà un mes mogut. S'apropen canvis, alguns immediats; d'altres s'intueixen al fons. Si una de les preguntes importants és: quan fa que no fas alguna cosa per primera vegada, jo, aquest mes, puc dir que tindré moltes últimes vegades i, inevitablement, alguna primera. De moment, un dels canvis d'aquest mes que em comporta més dificultats és una mudança, i el que menys, les vacances a Galícia. Entremig, molta feina.

Amb això ja podeu intuir que continuo amb la línia de la mancança d'hores i com totes i tots haureu passat per una mudança, sabreu com són d'odioses... caixes, bosses i tot el pis de cap per avall durant tot el mes. Sempre he tingut massa apego a les cases i és una cosa que per molta gent costa d'entendre. En els últims cinc anys he fet cinc mudances, tres de les quals entre diferents ciutats, i sempre m'ha sabut greu marxar de cada un dels pisos, fins i tot quan hi deixava persones importants i grans relacions que ja no m'emportava. 

Però aquest, aquest és el marc d'un gran creixement personal, és el piset al bell mig de l'Eixample, a dos carrers de la casa Batlló i a cinc minuts de Plaça Catalunya a peu; un pis centenari, amb una cuina gran i massa vella, un lavabo de motor i sòls hidràulics preciosos. 





Però els canvis també i, principalment, porten coses bones estretament lligades, com ara els sopars de comiat de pis, o de comiat, a seques. I d'aquests ja n'hem fet dos, un dels quals va ser aquest pollastre al forn amb mel i llimona, que com veureu, poc quedava ja del pollastre quan vaig fer les fotografies. Qualsevol excusa és bona per muntar sarau, no? Encara que faltin encara força dies pels comiats, al meu poble sempre diuen que "feina feta no fa destorb".





Aquest pollastre és molt senzill de fer i és d'aquelles receptes que es fan soles, tu només has d'anar vigilant de quan en quan i girar la carn per tal que es dori de les dues bandes. La combinació d'ingredients em transporta al poble, amb la mel de qualitat, el romer i el timó... Una recepta humil, però de qualitat.

Pollastre amb mel i llimona

- Pollastre a trossos, les parts que preferiu.
- 3 cullerades soperes ben grans de mel
- el suc de dues llimona
- 2 grans d'all
- patates a trossos petits
- una ceba
- sal, pebre i oli.
- timó i romer.

Agafem una safata apta per al forn, hi posem la carn salpebrada i hi afegirem un bon raig d'oli. Escalfem la mel al microones per tal que es faci més líquida, hi afegim els suc de llimona i ho tirem per sobre la carn a la safata. Empapem cada una de les peces del pollastre amb el suc, la mel i l'oli. Hi afegim els grans d'all tallats ben prims, el timó i el romer. Tapem amb paper de film i ho deixem reposar a la nevera durant unes hores. Com més temps passi, més integrats estaran els sabors. Si tenim pressa, podem saltar-nos aquest pas, però creieu-me que es nota. 

Preescalfem el forn a 200º, abans de posar el pollastre al forn, afegim-hi les patates i la ceba, ben repartit. Ho posem al forn durant uns 60 minuts, tot depenent de les peces de pollastre. Anem vigilant de quan en quan, girant les peces de carn per tal que es daurin i mullant la carn amb el suc per tal que s'impregni bé i l'hi doni més melositat. 

L'hi podeu afegir un raig de vi a mitja cocció, al vostre gust. 







14 comentaris:

  1. Cinta, jo porto vivint 19 anys al mateix pis i no m'imagino traslladar tot el que tinc, material i immaterial en un altre lloc, és molt de temps i moltes coses. Recordo quan hi vaig anar a viure, quan em vaig casar, però llavors els coses hi van anar arribant de mica en mica, com els fills. Hi tinc molt 'apego', a cada raó, doncs és més la meitat de la meva vida, encara que no et dic que una neteja de cara no li aniria malament, és molt vellet i hi han coses que necessiten un canvi. Però fixa't, fins hi tot a totes aquestes coses atrotinades que a vegades els hi maleeixo els ossos trobaria a faltar, jeje. Ja m'agradaria una caseta de planta baixa però, saps què és el que trobaria més a faltar, els veïns, aquells que un dia et venen a demanar un got d'oli i l'altre el pugen una bossa de patates i mitja síndria, com ahir. Bé, guapa, sembla una tonteria però t'entenc, les coses familiars del dia a dia hi acabem agafant molt de carinyo i ens costa desempellegar-nos, encara que de mica en mica a la teva nova llar també t'hi faràs el teu racó especial. Ànims!!! encara que ja veig que hi estàs ben acostumada a això dels canvis, jeje!
    Bé, guapa, em quedo amb la recepta de pollastre, que té molt bona presència!
    Gràcies!!! i molt bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  2. Quina preciositat de piset pel que ens expliques!! Ànims amb aquest trasllat, ja veuràs que tot i la feinada que comporta, valdrà molt la pena!! :)

    I aquesta recepta de pollastre, exquisida! Amb els cítrics sempre queda fantàstic i amb el toc de la mel ha de quedar realment deliciós!

    Una forta abraçada bonica i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  3. Fantàstica recepta i millors fotografies! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Ohhhhh, que receta tan buena!!! Ese toque de miel le tiene que quedar genial!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  5. Uff fa mandra pensar en trasllats, però si s'ha de fer... jo espero haver fet l'últim de la meva vida aquest passat desembre, i no et creguis, que encara no ho tinc tot a lloc ni molt menys!! El pollastre aquest ha d'estar boníssim amb aquest toc de mel i de llimona, així que en prenc nota!

    ResponElimina
  6. buena y aromática manera de hacer este pollo,rico seguro
    Bss

    ResponElimina
  7. Un pollastre exquisit . El proper dia que en faci et copiaré la recepta, ja que es veu molt bó. Quina mandra fer trasllat; lùnic bò es que durant un temps ho tet tot ben posat i sense endromines; perque es l'excusa perfecta per desprendren de coses velles:
    Petons

    ResponElimina
  8. Ai els trasllats, jo n'he fet dos i són una tortura! Però quan estàs ben instalada és una meravella... com aquest pollastret, que fa una pinta impressionant!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. Esta es la primera vez que dejo un comentario en tu blog, por cierto muy bueno y con buenas fotos. Estoy segura que no será la última.
    Por cierto el pollo promete.
    Saludos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  10. Acaba d'entrar al forn, ja wt diré el que!!

    ResponElimina
  11. Acaba d'entrar al forn, ja wt diré el que!!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...