11 de desembre 2013

Salmó amb crosta d'ametlles, parmesà i mel.





Aquí a Irlanda el salmó és, juntament amb el bacallà, els peixos que més es poden trobar a les botigues i sobretot, a l'English Market, que és el nom del mercat de Cork, almenys pel que he vist amb el poc temps que portem aquí. Un altre dels productes amb més presència al mercat són les ostres, que costen a 0,70€ la unitat, no sembla car oi? Jo encara no m'he atrevit, doncs a més d'intuir que em disgustaran bastant, la sanitat irlandesa no és com per jugar-se-la. Però amb el peix fresc hi confio més, i si és salmó, més. 

Aquest és un plat que muda per un dia de festa. Ja veieu que l'acompanyament no acaba de dir-hi, però per això teniu els vostres gustos i la vostra imaginació, però a mi m'ha semblat una bona idea colar una mica de verd al plat, a veure si acaba sent menjat...

Aquest és un plat senzill i ràpid però ben gustós. Només un matís, no us passeu de crosta, perquè us atiparà massa. Nosaltres vam voler aprofitar-nos i realment, no cal tanta. Aquest salmó amb crosta, doncs, va directe a la secció de Nadal. 






Salmó amb crosta

- lloms de salmó
- ametlles triturades
- formatge parmesà ratllat
- mel


Preescalfem el forn a 180º. En un bol hi posem l'ametlla triturada amb el formatge parmesà. Mentrestant, agafarem una mica de mel i l'escalfarem al microones per tal que sigui més líquida i faciliti la mescla. L'afegim a l'ametlla i el parmesà, però no us passeu o amagarà el gust del salmó. Només necessitem la quantitat justa per lligar una mica els ingredients però no per endolcir completament el plat! Agafem els lloms de salmó i traiem la pell. Cobrim el llom amb els ingredients per la crosta, procurant que s'enganxin bé, recordeu que no necessitem massa quantitat si no volem que ens atipi massa. 

Enfornem durant 15 minuts, més o menys, depenent de com siguin de gruixuts i de les vostres preferències. Podeu posar un raig de vinagre de mòdena que lligarà molt bé amb els sabors de la crosta. 








11 comentaris:

  1. Cinta m'encanta aquesta recepta!!! Me l'apunto que deu ser una delícia!!! Un ptonas

    ResponElimina
  2. Quin plat tan senzill i tan bo! M'apunto la recepta, i tant que si!! Per cert, molt curiós el preu de la ostra... a mi tampoc no m'agraden, però seria el paradís dels que ho consideren un menjar de luxe, oi?? O potser el luxe el fa el preu al que van aquí? ;)

    ResponElimina
  3. una manera muy sana y sabrosa de hacer el salmón¡¡
    no soy de ostras pero creo que esta muy bine el precio
    Bss

    ResponElimina
  4. Fa temps que tinc ganes de fer una recepta semblant pel salmó i aquesta que ens has presentat m'ha agradat molt! Amb el toc de les ametlles i del formatge ha d'estar espectacular! I la presentació també queda molt bé ;)

    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Reina, sort que et segueixo pel facebook i veig totes les delícies que vas publicant, perquè no tinc temps d'entrar a masses blocs últimament! Aquest salmó fa una pintorra espectacular, ole tu i que bé et prova Irlanda! ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Oh, quina idea més bona per Nadal! El salmó ens agrada molt i aquesta crosta el converteix en un plat de festa molt ben presentat. I el verd, trobo que hi queda molt bé, per alleugerir el plat. Petons.

    ResponElimina
  7. Ha de quedar molt gustós, i amb una textura cruixent fantàstica.
    Apunto la idea!

    ResponElimina
  8. El salmó és un dels peixos que més m'agrada i que per tant menjo més sovint, però sempre a la planxa o a la papillot... així que m'emporto aquest que fa molt goig i és ben festiu!

    ResponElimina
  9. Cinta,
    Una autèntica delicatessen! M'agrada la nova imatge del blog.
    Una abraçada,
    nani

    ResponElimina
  10. genial aquest punt de les atmetlles....ho tindre en compte! petons

    ResponElimina
  11. Aquest salmó irlandès té molt bona presència, i pel que dius, també gust!!! A casa ens agrada força el salmó, així que un dia el faré d'aquesta manera!!! Petons!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...