15 de gener 2014

Pastís de calmant (Bones festes de Sant Antoni 2014!)




Per la majoria de vosaltres, les festes ja s'han acabat. Per alguns, però, encara en queden unes quantes, i és que, al Perelló, les festes majors es fan aquests dies de gener, per Sant Antoni. Ja us en he parlat en altres ocasions, així que suposo que ja us dec haver dit que la beguda típica del poble per festes, és el calmant. El calmant és rom cremat amb cafè i sucre que s'encén i es crema durant uns minuts, al gust del consumidor, i es consumeix calent. La graduació d'alcohol és elevada i ja podeu imaginar que és perfecta per les festes. 

Però, aquest any, ja sabeu que jo no estic a prop del poble per festes, així que vaig decidir portar-me una mica de calmant amb mi i fer alguna cosa per aquests dies, ja de retorn a Irlanda. Aquest pastís és el resultat. Com que és la primera recepta d'aquest 2014, no se'm ocorre millor manera de celebrar i desitjar-nos un molt bon any.






Aquest pastís va amb cobertura de crema de formatge i calmant i una reducció de calmant per decorar. A dins, el mateix farcit i el pa de pessic ben remullat de calmant. No cal dir que les possibilitats que ofereix són completament adaptables als comensals i als paladars vostres. Jo hi he posat força alcohol, perquè som joves i hi ha alegria, però vosaltres mateixos!






Pel pa de pessic:

- 4 ous
- 250ml de calmant
- 85g de mantega pomada
- 220g de farina
- 200g de sucre
-1 iogurt natural
- 2 cullerades de postres de llevat químic

Comencem batent la mantega, que haurem tret de la nevera unes hores abans, i el sucre, fins que ho tinguem ben mesclat. A partir d'ara, hi afegirem els quatre ous, d'un en un, procurant barrejar ben bé abans d'afegir-ne un altre. Hi afegirem el iogurt i comencem amb els ingredients secs, la farina i el llevat químic, afegint poc a poc, fins que ho tinguem tot ben integrat. Per acabar, hi afegim el calmant, batem una mica més per acabar de barrejar-ho tot i ho posem al motlle. Enfornem a 190º amb el forn ja preescalfat fins que quan el punxem, ens surti el ganivet ben net, serà una mica més de mitja hora.




Per la cobertura

- 220g de formatge d'untar
- 150g de sucre de llustre
- una culleradeta de vainilla
- tres cullerades soperes de calmant

Per la reducció de calmant
Posem calmant a escalfar al cassó i deixem que es redueixi per la meitat, fins que quedi una mica caramel. 

Pel muntatge: 

Batem el formatge amb el sucre de llustre i hi afegim la vainilla i el calmant, fins que ens quedi una mescla suau i homogènia. 

Per al muntatge, partim el pa de pessic per la meitat i el xupem bé de calmant afegint-hi cullerades del licor arreu. Hi posem una capa de cobertura al mig i tapem. La resta de cobertura li afegim per sobre, procurant repartir-la bé i que caigui pels costats. Decorem amb la reducció de calmant i a disfrutar.







13 comentaris:

  1. Tiene un aspecto impresionante, realmente apetecible, y super bonito, me gusta un montón! El corte es perfecto!! :)
    Un abrazo!

    ResponElimina
  2. Ya veo que las fiesas siguen que ben y acompañada con esta tarta bien cargadita de calmant seguro que la fiesta sera mucho mas que alegre jajajaja

    ResponElimina
  3. No el coneixia gens, aquest rom!! Realment, aquest pastís de calmant té un aspecte fantàstic. Quina llàstima que no puguis ser al Perelló per Festa Major, però veig que ja has sabut trobar la manera de no enyorar-te'n, oi? ;-) Petons!

    ResponElimina
  4. Ja ho pots ben dir ja, un cop li afegim el calmant, a disfrutar, jajaja!! No en tenia ni idea de l'existència d'aquest rom, m'hauré d'agenciar una ampolla! Aquest pastís fa una pinta espectacular, una bona manera de recordar la terra ara que no la tens a prop, oi?

    Molt bon any per a tu també, petons!

    ResponElimina
  5. No coneixia el calmant, però crec que amb aquest pastís has fet un gran homenatge a les festes del teu poble! ha de ser boníssim, i a mi el toc "borratxet" m'encanta (haha tb sóc jove!!). Un petó ben gran!

    ResponElimina
  6. I jo que em pensava que el calmant tenia alguna cosa a veure amb la mel... què equivocada!!!!

    Aquest pastís té una pinta maquíssima. I ha de ser molt bo amb aquest punt borratxo.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Ohhhhhh, además de tener una pinta increíble y de estar buenísima es preciosa!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  8. Aquest pastís t'ha quedat tan bé que a les fotos sembla de ceràmica! És perfecte! I com ha de ser de bo, tan alegrat amb aquest calmant! Petons!

    ResponElimina
  9. ostres tu quina bona pinta! es la primera vegada que sento aquesta paraula....calmant!! jeje ptons

    ResponElimina
  10. No conieixa aquest licor, però segur que el pastís ha de ser de vici total!!!!

    ResponElimina
  11. No sabia que era el Calmant, ara ja sé una cosa més! T'ha quedat perfecte i el gust ha de ser bonísssim. La presentació un 10! Petons

    ResponElimina
  12. No coneixia el calmant, però estic segura que en aquest pastís li ha de donar un punt aromàtic deliciós. Tot i que lluny, espero que hagis tingut un bon dia de Sant Antoni. Petons.

    ResponElimina
  13. Wow, quina pinta! No coneixia aquest licor però segur que deu ser bo. M'agrada el cafè ;) I amb el rom, el pastís... boníssim!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...