31 de gener 2013

Més de 2 anys i pastís de cítrics amb llavors de rosella


El Trossets de cuina ha fet dos anys; o va fer, perquè creia que era avui, però es veu que va ser dilluns, així que avui fem una mica més de dos anys. Sigui com sigui, són dos anys, 734 dies, 125 entrades, 34.000 visites, 117 seguidors, moltíssims coneguts i gairebé amics, innumerables estones a la cuina i molta, molta satisfacció. I és que el Trossets de cuina no només és un bloc amb receptes i alguns llocs, no... és molt més.

El Trossets de cuina és un full en blanc que es va començar a escriure per contrarestar la manca de reptes que em provocava la meva situació professional. És el remei que em va ajudar a centrar-me; a retrobar-me amb voluntats perdudes i aspiracions enterrades en algun lloc dels últims nou anys; a recordar què és el que vull i, sobretot, que és el que no vull; a adonar-me que sóc un 70% d'on vinc i un 30% el context en què visc; a fer-me veure que no puc viure sense sentir passió per tot allò que m'omple el dia i a empènyer-me lluitar per a que així sigui. 

I algunes coses més tangibles: a comprar-me la primera reflex, un trípode (massa) barat i cartró ploma blanc a mode de difusor; a omplir l'armari del menjador de trastos de cuina i trossos de roba; a recuperar tots els plats i coberts dels iaios escampats per les casetes del camp; a comprar plats i cassoles sense pretendre que siguin aixovar; a que els repartidors de l'amazon sàpiguen la meva adreça gairebé de memòria; i la última: a inscriure'm en un curs de "food writing" en anglès, així, impulsivament. 

I tot això ho ha fet el Trossets de cuina, però també, i sobretot, els que esteu a l'altra banda de pantalla, perquè la meva satisfacció més gran seria que en algun moment mentre llegiu, us agafin ganes de provar les galetes de les que parlo, a fer una buttercream o a preparar unes borranyes. El meu sincer agraïment. 





El pastís d'avui porta el pa de pessic amb llavors de grosella que li afegeix, a la textura suau de la molla, un toc de textura i cruixent i el suc de llimona i llima, que li porta el punt aromàtic a la cullerada. El farcit i el frosting, és una barreja de la suavitat sedosa del mascarpone i la nata muntada, amb la textura de la pell d'aranja, taronja i llima; de decoració, llimona i llima confitada. 






Per parts:

Pel pastís:

- 175g de farina amb llevat incorporat.
- 1 culleradeta de llevat químic
- 150g de mantega a temperatura ambient
- 150g de sucre
- 3 ous
- suc de mitja llimona i mitja taronja
- 50g de llavors de rosella

Com sempre, posem el forn a escalfar a 180º abans de començar. En un bol, batem la mantega i el sucre durant dos o tres minuts. Hi afegim els ous, d'un en un, procurant que tot quedi ben mesclat abans d'afegir-ne un altre, i els sucs de llimona i taronja. Ara és l'hora dels ingredients secs: en un altre bol, mesclem la farina, el llevat i les llavors de rosella i barregem bé. Anem afegint la mescla al bol dels ingredients líquids, per parts i procurant que quedi tot ben incorporat abans d'afegir-ne més. Disposem la barreja al motlle que prèviament haurem untat amb oli i enfarinat per tal que no se'ns enganxi i enfornem durant 20 o 25 minuts o fins que al punxar amb l'escuradents, aquest surti net.






Pel farcit i l'untat:

- 250g de mascarpone
- 250ml de nata per muntar.
- 50g de sucre de llustre.
- suc de mitja llimona i la mitja taronja restant.
- pells ratllades.

Batem el mascarpone amb el sucre per una part, i per l'altra, muntem la nata. Barregem les dues mescles i hi afegim els sucs i les pells ratllades. Com veieu, no és una quantitat de sucre excessiva, així que si ho creieu convenient, afegiu-ne més.

Per la llimona i la llima confitada:

- 100ml d'aigua
- 75g de sucre
- talls de llimona i llima, fins.

En un cassó, afegim l'aigua i el sucre i posem a escalfar per fer l'almívar. Quan el sucre estigui ben fos, afegir els trossos de fruites ben escampats per tota la superfície del cassó. Deixem coure a foc lent fins que estiguin transparents. Jo els vaig deixar durant uns vint minuts.


32 comentaris:

  1. Un pastel delicioso para celebrar lo dos años y pico, ¡¡¡enhorabuena!!!. Un beso,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  2. Boníssim!!! I moltes felicitats! Dos anys són moltes receptes, eh? No perdis l'energia, ho fas molt bé!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marina, de moment encara en queda per una bona estona. petons!

      Elimina
  3. Moltes felicitats, per partida boble, pel bloc i pel pastís que hs fet!! que bo i maco t'ha quedat!

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats, per partida boble, pel bloc i pel pastís que hs fet!! que bo i maco t'ha quedat!

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats per l'aniversari! El pastis té un aspecte formidable!
    Marta

    ResponElimina
  6. oohh per mooolts anys!!! això engreixa?! ejeje se'm fa irresistible veure'l..imagina si el tingués a prop! petons

    ResponElimina
  7. Per molts anys reina!! Llegint les motivacions que et van portar a fer un bloc t'asseguro que m'he sentit molt identificada :) M'alegro de poder ser part del teu raconet!
    Un pastís fantàstic per una celebració que s'ho val
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sandra, sí, al final, acabem compartint moltes coses més que receptes... petons!

      Elimina
  8. Doncs felicitats per l'aniversari-bloc, celebrar-lo amb un bon pastis i recordant moments del llarg del temps, sembre és divertit, com anam creixent i canviant.

    El procés de fotografia i utilitaris hi anam passant tots, jeje, divertit, eh?

    Felicitats guapa

    ResponElimina
  9. Moltes felicitats per aquests dos anys :) El pastís t'ha quedat genial, tot el que porti cítrics m'encanta ^^
    He de confessar-te que jo també vaig començar el blog buscant-me a mi mateixa, buscant nous reptes, com tu. M'he sentit molt identificada :)

    Molts petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada saber que compartim coses, moltes gràcies! bon cap de setmana!

      Elimina
  10. A dios gracias no está a mi alcance... no dejaría ni las migas ;)

    ResponElimina
  11. Tiene muy buena pinta este pastel . Felicidades por tus dos años y que sean muchos más.
    Acabo de conocer tu blog y me gusta,me quedo como seguidora y te invito a visitar mi blog.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  12. Per mooooolts anys de febre blocaire!!!!
    petonets

    ResponElimina
  13. Felicidades!! la receta del corte es perfecta para que salgamos corriendo a comprar loq ue nos falte y hacer la tarta esta tarde...que rica!

    ResponElimina
  14. Felicitats!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Fer un blog porta molta feina, però val la pena, oi?
    I espero que en siguin molt més :)

    ResponElimina
  15. Moltes felicitats! Ja veig que el bloc ha sigut una gran terapia.
    Qué bo ha d'estar aquest pastís, no hauría pensat en possar-li les llavors per tenir un toc cruixent, t'ha quedat molt xulo.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Moltes felicitats Cinta! Continua com fins ara que ho fas molt bé. Tots els que estem en aquest món blocaire tenim un motiu o altre per a ser-hi: ens ajuda en molts aspectes.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  17. A casa meva diem que totes les celebracions tenen vuitada... és a dir que si estas dins els vuit dies següents, a celebrar-ho toca!!!
    Contentes de que estiguis per aquí, de què t'hi entis bé i de que vulguis continuar, nosaltres hi serem per seguir-te.

    Bon cap de setmana i PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  18. Hola Cintia!!

    Me encantan los postres que llevan semillas de amapola y tu tarta de cítricos tiene una pinta riquísima.

    Te he otorgado el premio al mejor blog!!! Puedes recogerlo aquí en mi blog: http://apfelstrudelkuchen.blogspot.com.es/2013/02/he-conseguido-un-nuevo-premio.html

    Espero que te haya hecho tanta ilusión como a mí.

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...