31 d’octubre 2011

Cupcakes de maduixa amb xocolata blancaJa fa molt de temps que sentia a parlar dels cupcakes però mai n'havia fet cap. Últimament s'han posat molt de moda i n'hi ha amb mil gustos diferents. Ja fa temps que em passaven pel cap però no m'acabava de decidir sobre quina recepta fer o sempre em faltava algun ingredient a casa, així que quan la setmana  passada vaig trobar colorant natural i gust a maduixa en una botiga de coses angleses, de seguida vaig saber què en faria. 

A la xarxa hi ha moltes receptes dels cupcakes i moltes pàgines interessantíssimes sobre ells, segur que hi ha més receptes que no siguin tant dolces com aquesta i segur que trobeu la recepta adient al que teniu pel rebost. Sobre aquests, la veritat és que van quedar boníssims i al final no vaig fer servir tanta mantega com creia. Això sí, la barreja de la base amb la buttercream de xocolata blanca (que com indica el nom és literalment, crema de mantega) fan que tinguem un resultat molt i molt dolç, així que la propera vegada canviaré la xocolata blanca per una crema de formatge o similar que ho alleugereixi. No obstant, un dia és un dia....i aquests van volar.

Abans de començar amb la recepta, us he de dir que no tinc ni idea de les quantitats que vaig acabar fent servir; després de les mudances he descobert que no tinc cap instrument per mesurar les quantitats, ni una balança ni culleres de mesurar, ni tampoc estic segura de la quantitat dels gots del pis, així que va ser tot a ull, intentant que s'assemblés a les quantitats que tenia escrites. Tampoc no tenia ni batedora, ni màniga pastelera... sí, ho sé, he començar a invertir més en cuina!


Ingredients

Per la base:
- 2 ous
- 100 g de sucre
- 100 g de farina
- 100 g de mantega
- una culleradeta de royal.
- llet
- jo hi vaig posar colorant i gust de maduixa, però podeu variar els sabors amb vainilla o xocolata i sense colorant.

Per la buttercream de xocolata blanca:

- 75 g de xocolata blanca
- sucre fi
- llet

Elaboració.

Agafem la mantega, que ha d'estar a temperatura ambient, i la barregem amb el sucre. Aquí, si teniu batedora utilitzeu-la, sinó, ho podeu fer a mà com jo però costa molt. Quan ja sigui homogeni, hi adjuntem els ous, un rajolí de llet, la cullerada de colorant i el gust, si s'escau. Barregem bé i hi afegim la farina amb el llevat, remenant la massa fins que quedi ben suau i homogènia, sense grumolls. 

Agafem els papers de magdalenes i hi posem la massa. Procureu que quedi a tots més o menys igual per tal que el temps de cocció sigui el mateix per tots! Amb les quantitats que posa aquí en surten uns 12. Ho posem al forn (atenció, prèviament escalfat!) i ho posem  uns 160º, d'aquesta manera no creixeran molt i es quedaran  plans per posar la buttercream a sobre. 

Mentrestant, fonem la xocolata blanca al microones i hi afegim una mica més de mantega, jo crec que en vaig posar 25 grams més. Hi anem afegint sucre llast, per tal que quedi una massa mig sòlida. Aquesta crema es queda sòlida quan la posem per sobre i en cap cas a de gotejar. Sincerament, aquesta part és la que acaba de convertir el cupcake en una bomba calòrica, però aquesta versió de xocolata blanca no necessita gaire quantitat de sucre perquè la xocolata ja aporta un punt de sòlid.

Quan els cupcakes estiguin fets i una mica freds, els decorem amb la buttercream. Jo com ja he dit, no tenia cap instrument per decorar, així que ho vaig fer amb la cullereta i donant forma amb les puntes de la forquilla, però segur que podeu trobar alguna màniga pastissera i donar-li la forma que vulgueu.

Modèstia a banda (jeje) per ser la primera vegada, em van quedar genials i no necessiten tant de temps com pensava. Repetirem segur, però amb altres gustos i intentant reduir el nivell de sucre i mantega. Tot i això, no dubteu en provar-los.

8 comentaris:

 1. Jejeje..... estàs precària a la cuina, eh? Sort que ja venen els Reis.. jejeje... De totes maneres sense estris t'han quedat genials i pel que dius deliciosos!!!
  Petonets guapa

  ResponElimina
 2. Tenen una pinta fantàstica!! Maduixa i xocolata blanca, quina cosa més bona!
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina
 3. doncs sí, hauré de fer una llista ben llarga! petons!

  ResponElimina
 4. Què bones i sense balança, ni medidors!!Això encara té més mèrit!
  Estic amb la Catieu però, ara que venen reis, alguna coseta pots demanar! :P
  Jo també prefereixo cremes de formatge que no buttercreams que són molt dolces, pero igualment s'hi s'ha de menjar, no li faig cap lleig!

  Molts petonets!

  ResponElimina
 5. I tant que té mèrit, t'han quedat perfectes!
  Petons.

  ResponElimina
 6. Una balança sempre es un bon ajut a la cuina, je je je...
  T'han quedat sensacionals, jo tambe em vaig estrenar fa poc amb els cupcakes. M'apunto aquesta cobertura amb xocolata blanca, ha de quedar ben bona ;)

  ResponElimina
 7. Ostres Cinta, doncs jo que estic tan acostumada a pesar-ho tot, admiro veure aquestes meravelles sense mesurar res!!!
  Jo com tu, les prefereixo amb crema de formatge... menys dolça.
  Petons!

  ResponElimina
 8. Ostres, crec que jo no hagués aconseguit un resultat tan bo com el teu usant l´ull en lloc de la bàscula, felicitats!! un petonet

  ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...