03 de novembre 2011

Galette rústica d'escalivada i llonganissaSempre he estat una persona molt impulsiva i ahir quan estava al sofà mirant receptes i vaig veure les galettes em van entrar ganes de fer-la de seguida. Em vaig posar a pensar en els ingredients i vaig recordar que encara  tenia una mica d'escalivada i llonganissa al congelador que estaven esperant el moment de convertir-se en coca de recapte. Així que de cop, em vaig aixecar del sofà i en dos minuts ja tenia les mans plenes de farina. 

Sincerament, quan vaig llegir que la massa només portava farina, mantega i aigua em va estranyar, i quan vaig començar a amassar-la i vaig veure que no hi havia manera de lligar-la i que quedés una massa homogènia i fina com les que acostumo a fer, vaig acabar assumint que m'havia deixat de posar algun ou o algun altre ingredient. Les sospites es van confirmar quan intentant estirar-la circularment, s'intentava trencar. Igualment la vaig acabar i tal i com podeu veure a la foto, es va acabar trencant una mica. La meva sorpresa ha estat quan he començat a buscar una mica per la xarxa i he vist que aquesta massa ja és així, i que es tracta de pasta brisa o trencadíssa. Així que sense saber-ho, m'he iniciat en aquesta nova massa. 

Però com no tot són flors i violes, l'error va ser la meva impaciència de treure-la abans d'hora del frigorífic i potser la falta de delicadesa en estendre-la. Tot i així, queda apuntat per la propera vegada, que segur que n'hi haurà, ja que el resultat ens va agradar moltíssim. 

Ingredients:

Per la massa:
- 120 grams de farina
- 50 de mantega.
- Aigua molt freda.
- Un pessic de sal.

Pel farcit:
- Escalivada
- Llonganissa
- Unes cullerades de tomàquet fregit.
- Pebre, romer i sal.
- Formatge.

Elaboració:

Posem la farina i la sal en un bol i hi afegim la mantega, freda,  a trossos. Anem desfent la mantega i mesclant amb la farina amb els dits, poc a poc, fins que quedi un granulat. Hi afegim dues cullerada d'aigua i continuem amassant. Quan tinguem la farina tota incorporada, fem una bola amb la mescla i la tapem amb paper transparent. Deixem reposar la massa 30 minuts a la nevera. 

Passat el temps, l'estirem amb el corró de manera que quedi un cercle (a mi em va sortir quadrada). Poc a poc, ja que aquesta massa es trenca amb molta facilitat. Quan ja estigui ben estirada hi posarem el farcit.

Per fer el farcit, posem la llonganissa a trossets en una paella amb una mica d'oli, deixem que es faci una mica i hi afegim l'escalivada i les cullerades de tomàquet fregit per lligar-ho tot. Posem la sal i el pebre i les herbes aromàtiques que ens agradin més. 

Col·loquem el farcit a la massa deixant les vores lliures, hi podem posar una mica de formatge per sobre i intentem tancar les vores de manera que cobreixin una part del farcit. Podeu fer-hi plecs si és una base rodona, en el meu cas va ser quadricular. 

Enfornem fins que quedi la massa torradeta i ja ho tenim.
4 comentaris:

 1. fa poquet que he descobert que és un galette!!! aquest teu és súper complert!!! petonets

  ResponElimina
 2. Ostres, doncs jo em pensava que les galette eren una especie de creps...
  Ha de quedar una massa cruixent ben bona, sobretot amb el farcit que hi has posat ;)

  ResponElimina
 3. Fa temps que tinc ganes de fer-ne però no m'acabo d'animar, tinc tants pendents!
  Bon cap de setmana.

  ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...