30 de gener 2012

Tiramisú de crema d'orujo (primer aniversari blocaire)



Dissabte trossets de cuina va fer un any! Els dies passen volant i després d'aquest primer aniversari només puc dir coses bones del bloc. La veritat és que ha patit dies d'inactivitat (per bons motius, sempre) però al cap d'un any continuo amb ganes de continuar fent coses i compartint-les amb qui tingui ganes de cuinar. Amb la perspectiva que dóna ara tancar aquest any, veig que sí ha estat un any bastant convuls, amb molts canvis i experiències de les quals he après molt, d'altres que em fan forta i, sobretot, molts dies en els quals m'he sentit plena de vida. I tots aquests moments han estat acompanyats de bones receptes i bona companyia, i espero que això s'hagi fet palès al bloc. 

De fet, mentre estava cuinant aquest tiramisú a primera hora del matí plujós de dissabte, vaig pensar que la vida em pot portar a mil i un indrets i situacions diferents i desconeguts, però sempre sabré què cuinar per sentir-me com a casa, i és ben cert.. En uns moments on ens hem acostumat a viure amb la inestabilitat, sent conscients que la majoria de coses que tenim són temporals, saber que existeix alguna cosa que perdurarà sempre reconforta. I no fan falta grans receptes, simplement amb una llesca de pa torrat amb tomàquet i oli... no crec que hi hagi cap lloc al món on no puguem trobar aquests ingredients, cap lloc al món on no puguem sentir-nos com a casa quan ho necessitem. 

Deixant anar els pensaments i tornant a la realitat...Per celebrar aquest primer aniversari tenia pensat fer un pastís però al final em vaig decantar per aquest tiramisú perquè van ser les postres d'un sopar al piset. És el meu primer tiramisú, i com que els que em llegiu sabeu que tinc excedent de crema d'orujo (altres amb crema d'orujo, al final hauré de fer un apartat especial....) aquest era una altra oportunitat per gastar-ne una mica més. El resultat és deliciós, ja que l'acidesa del mascarpone ajuda a equilibrar la dolçor de la crema d'orujo.

Doncs això, gràcies a totes i tots els que entreu al bloc cada dia de tants països diferents que, per cert, tinc moltíssima curiositat de saber qui són la gent que em visita de llocs tant llunyans, a veure si us animeu a deixar algun comentari! I gràcies també a les persones que ja s'han fet conegudes durant aquest any amb els comentaris, per donar una benvinguda tant càlida i per estar sempre allà esperant les entrades noves. Gràcies!

Ingredients pel tiramisú

- 500 g de mascarpone.
- 100 g de sucre.
- 4 ous
- Biscuits
- crema d'orujo
- Xocolata ratllada

Abans que res, separem les clares i els rovells de l'ou. Muntem les quatre clares a punt de neu i en un altre bol, batem els rovells amb el sucre fins que es blanquegi una mica la barreja. Quan ho tinguem, hi afegim el mascarpone i ho barregem fins que quedi totalment integrat en la mescla homogènia. Poc a poc, agafem les clares a punt de neu i les afegim a la barreja dels ous i el mascarpone. Compte, ho hem de fer lentament per evitar que perdem l'aire que hem aconseguit amb el punt de neu. Fàcil i boníssim... 

Un cop tinguem ja tots els ingredients integrats, només falta anar muntant. Remullem els biscuits a la crema d'orujo, sense deixar que es desfacin, i fem una capa de biscuits, seguida d'una capa de la crema que hem fet amb els ous i el mascarpone i a sobre, xocolata ratllada. Després cal fer una segona capa de biscuits remullats, mascarpone i xocolata.  Ho deixem a la nevera un mínim de 8 hores i si cal, ho traiem una mica abans de menjar per tal que no estigui tant gelat. 







5 comentaris:

  1. Moltes Felicitats!!! Tan de bo aquest proper any et doni l'energia i disponibilitat per compartir amb nosaltres receptes tan delicioses com aquesta. Ànims i per molts anys més!!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  2. Felicitats! ho has celebrat amb un tiramisú molt potent.

    ResponElimina
  3. Per molts anys!!
    Aquest tiramisú ha de ser realment deliciòs!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. enhorabona per aquest primer any!!!! una bona manera de celebrar-ho amb aquest tiramissu i el canvi de look!!! petonets

    ResponElimina
  5. L'enhorabona pel primer any del bloc. Una proposta ben interessant, aquest tiramisú. És una de les meves postres preferides i, amb la crema d'orujo ha de tenir un toc diferent.

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...