01 de març 2012

Nutella casolana i galetes de nutella

               


Últimament sembla que només faci coses dolces a la cuina, no havia fet mai galetes i ara ja n'he fet dues setmanes seguides.... ja em semblava a mi que això de les cookies enganxava. Aquesta és dues receptes en una, o més ben dit, un exemple de com aprofitar les restes d'una recepta i convertir-les en alguna cosa encara més bona que la primera... 

A veure si la propera vegada que publiqui us porto alguna cosa dolceta, ja que la setmana passada em vaig autoregalar la màquina de fer pasta i em va convèncer tant la primera vegada que la vaig fer servir que ja en faig ,almenys, una vegada a la setmana. Pensava que seria una màquina d'aquelles que tothom es compra una vegada a la vida i només l'arriba a utilitzar un dia, però en absolut, almenys en el meu cas. L'autoregal es deu a que la setmana vinent és el meu aniversari, d'aquesta manera vaig autojustificar-me la compra. 

La recepta d'avui és de la Nutella casolana que vaig fer la setmana passada, la recepta de la qual vaig agafar prestada d'aquest bloc que té unes entrades espectaculars: Uno de dos. El gust és completament igual al de la coneguda marca i amb les quantitats que us poso surten per dos pots de 500g cada un. A més, la recepta és senzillíssima de fer i estarà feta amb ingredients bons i sense cap tipus d'additius. 




Ingredients:

- 100 g d'avellanes
- 200 g de xocolata per fondre.
- 200 ml de llet
- un pessic de sucre
- 90 g de sucre
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 1 cullerada de llet condensada

Amb una picadora, triturem les avellanes i les afegim a la xocolata que prèviament haurem fos. Hi afegirem la llet una mica escalfada i barrejada amb el sucre, el pessic de sal i ho mesclarem fins que ho tinguem tot homogeni. Quan ja tinguem els ingredients ben barrejats, hi afegirem l'oli i la llet condensada. Podeu passar-la pel colador si us molesten els trossets d'avellanes. Veureu que la barreja queda líquida, no us preocupeu, poseu-ho dins als pots i fiqueu-los a la nevera durant unes hores. La nutella es va solidificant mentre es refreda. Us quedarà boníssima i aguanta perfectament dues setmanes dins la nevera.

Si creieu que us en surt massa, podeu fer com jo, menjar-ne un pot i transformar l'altre amb unes galetes de Nutella que no porten mantega i que són molt fàcils de fer.. Ja us aviso que en aquesta recepta farem servir les mesures americanes de cups, podeu buscar les equivalències fàcilment a internet. Només heu de tenir en compte que no és la mateixa quantitat una cup de líquid que de farina...

Ingredients (per unes 15 galetes)

- 1 tassa de la nutella casolana
- 1/2 tassa de sucre
- 1 tassa de farina
- 1 cullerada de bicarbonat
- 1 ou

Escalfem el forn. Batem l'ou amb el sucre, hi afegim la nutella i poc a poc, la farina i la cullerada de carbonat.  Agafem la safata del forn i fem cullerades de la massa (si teniu una cullera de fer boles de gelat us anirà molt millor), separades l'una de l'altra per tal que no s'arribin a tocar quan s'escalfin. Les enfornem i anem vigilant que no es cremin. Quan ja les tinguem, les deixem refredar damunt de la reixa del forn.





7 comentaris:

  1. si es casolana segur que està molt més bona!!!! ;) petonets guapa

    ResponElimina
  2. Oi que enganxa fer galetes? jo porto una setmana d'abstinència perquè sino després ho pasariem malament, jejejej. Si les fas amb nutella cassolana això té premi doble!
    Petonsss

    ResponElimina
  3. Segur que són boníssimes aquestes galetes!

    ResponElimina
  4. Buf, increible la pinta de estas galletas, y de la nutella casera. Qué buen desayuno. Besos

    ResponElimina
  5. 15 dies??? A casa dubto que trigui tant a fer-se malbé, segur que en 2 dies no queda ni la tapa del pot ;-)
    Me l'apunto perquè la faig SEGUR!

    ResponElimina
  6. Cuant de temps han de ser le galetes al forn?? i a quants graus?

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El forn posa'l a uns 180º. Hi han de ser uns 8-10 minuts, vigila que no es torrin dels costats. Sigues conscient que fins que es refredin no t'agafaran la consistència dura, així que no pateixis si creus que estan molt toves,encara!

      Elimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...