15 de juny 2012

Trifle de fruits vermells i mascarpone



Aquesta setmana vaig provar de fer els primers macarons. Ja havia llegit que el més important de tot el procés dels macarons era l'enfornat i jo era plenament conscient que aquest punt podria ser el punt d'inflexió cara el desastre per mi, no vem vaig equivocar. El forn del pis és, sense cap ànsia d'exageració, dels anys setanta, no hi ha manera de saber com escalfa ni controlar la temperatura de cocció i amb ell he fet grans desastres degut a això... i els macarons no van ser menys. Però sóc tossuda i ho havia d'intentar, ara ja sé que l'hauré de fer al forn de casa els pares, no em rendeixo. 

Després d'aquesta experiència he intentat oblidar el forn i provar amb coses fresques, més d'acord amb la caloreta que comença a fer. Tinc pendent per aquest cap de setmana el còctel per la Recepta del 15 i les postres de mel i mató per Memòries d'una cuinera, però ja fa dies també que volia provar aquests trifles que inunden la gastrosfera quan comença l'estiu i que realment ho mereixen, ja que són exageradament fàcils i amb un gust sublim, tal i com els van qualificar quan els van provar. 

El trifle és un postre anglès que combina pa de pessic (o mil alternatives, com magdalenes, sobaos... tot el que se us acudeixi), amb fruita i algun tipus de crema (aquí també varietat d'opcions, crema, natilles, flam, crema de mascarpone, nata....). La recepta original es composa de capes d'aquests tres ingredients i també contempla la possibilitat d'afegir-hi alcohol, però com sempre, al vostre gust. Jo vaig triar crema de mascarpone i fruits vermells amb una base de sobaos que començaven a ressecar, en aquesta versió.

- Pa de pessic o similar a trossos. 
- Fruits vermells-
- Una tarrina de mascarpone
- Sucre de llustre
- Crocant per decorar.

Batem el mascarpone amb sucre llustre al gust, jo li vaig afegir un rajolí de llet per tal que fos més cremós. Agafem el recipient on el vulguem fer i hi posem una capa de pa de pessic a la base. A partir d'aquí anem alternant, cullerada de crema de mascarpone, fruits vermells i trossets de pa de pessic. No tenim perquè seguir l'estructura amb capes, podem fer-ho totalment al nostre gust. Al final, hi posarem fruts vermells per decorar i una mica d'ametlla crocant que li donarà un toc boníssim. 

Simple i fàcil. 





8 comentaris:

  1. Carai! Quins vasets més bons i refrescants... bé, mentre reintentes els macarons (no desisteixes!) ens entretenim amb aquestes delícies de cullera.. nyam! Petons i bon cap de setmana, Cinta.

    ResponElimina
  2. Cinta, els triffles m'agraden molt o ara a l'estiu entren que no vegis. Tot i que els anglesos el facin per Nadal especialment.
    Una molt bona proposat i una molt bona fotografia.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  3. Bonissim aquest trifle! el forn sempre acaba sent el nostre enemic, el meu no escalfa bé de baix...
    Pregunta tot el que vulguis sobre el transmongolià, és un viatge molt xulo!!!
    petonets

    ResponElimina
  4. guapi, tu no pateixis que segur que t'acaben sortint! he llegit a molts blocs que tarden 5 o 6 cops a aconseguir-ho, però qui sap, potser a la 2ª va la vençuda!!! sens dubte crec que em quedo amb aquestes postres!!! ;P ah, i la foto xulíssssssssssssima. petonets

    ResponElimina
  5. Quina delicia!!! T'ha quedat genial! Petons

    ResponElimina
  6. Jo m'hi posaré demà a preparar macarons. A veure com anirà....
    Quina delicia aquest Trifle, amb el mascarpone i els fruits vermells!!! Vols creure que no n'he preparat mai cap?? Però d'aquest estiu no passa... M'emporto lateva versió.
    Petonets

    ResponElimina
  7. Hola, Deliciós! Ara a l'estiu és perfecte. I això dels macarons.... és una experiència inolvidable quan veus com van quedant dins del forn... Petons

    ResponElimina
  8. una delicia, que pases unas buenas vacaciones. Besotes.

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...