06 de desembre 2012

Coques de crema i fruita ( i vacances a Londres)


Avui porto una recepta molt senzilla i també una petició de recomanacions i consells sobre Londres, i és que la setmana que ve començo una setmana de vacances que aprofitaré per visitar aquesta ciutat. Quan tenia catorze anys imaginava el meu futur vivint a Londres i sent una espècie de Bridget Jones; era quan havia descobert els llibres de la Helen Fielding i els llegia i rellegia una i altra vegada... què us he de dir? Encara ara  els agafo de quan en quan o miro alguna de les pel·lícules. 

Encara és aviat per fer consideracions deterministes sobre com serà el meu futur, però per ara estic força lluny d'aquesta imaginació d'adolescent, tant pel bo com també pel menys bo. El fet és que als disset anys vaig visitar Londres per primera vegada, encara plenament immersa amb la il·lusió de viure-hi alguna vegada. Ara ja m'ha passat, però quan em vaig posar a pensar què podia fer per aquests dies de vacances, i eliminant a contracor la possibilitat de tornar a Nova York, Londres va aparèixer com una bona alternativa. Ja no recordo gaire res d'aquella primera visita llampec, i com que no he tingut temps de preparar i planificar massa, us demano si teniu alguna recomanació per mi. Ja sabeu, llocs i racons, però també botigues de rebosteria (ja he posat una maleta més per la tornada perquè em coneixo), bakeries interessants, llocs barats on menjar... tot el que us vingui al cap. 

Sobre la recepta, aquesta n'és una de molt fàcil (si teniu la pasta de full comprada o feta) però també molt bona i resultona. Va ser una tarda d'aquelles en les quals sents que necessites alguna cosa dolceta per berenar, però tampoc qualsevol cosa, així que em vaig posar a mirar i de seguida van aparèixer aquestes coques. Em vaig aixecar del sofà i en mitja hora ja ho tenia tot fet, i menjat! Boníssimes i molt fàcils. Jo vaig posar-hi poma i fruites vermelles que tenia al congelador, però és apte per qualsevol fruita que us apeteixi. 





- Pasta de full
- 500ml de llet
- 2 rovells d'ou
- 100g de sucre
- 40g de farina de panís
- pell de llimona
- rameta de canyella
- fruita

Deixem descongelar la pasta de full, si la tenim al congelador. Mentrestant, escalfem tres quartes parts de la llet en un casso, juntament amb la pell de llimona i la canyella i ho portarem a ebullició. Alhora, batrem els rovells dels ous amb la resta de la llet, el sucre i la farina de panís i ho afegirem a la llet quan bulli. Sense deixar de remenar, esperarem a que es comenci a solidificar la crema, veureu que fa una espècia de xup xup que ens avisarà que ja està feta. Deixarem refredar una mica.

Posem el forn a escalfar a 180º.  Escampem la pasta de full i amb un bol anirem fent la forma de les coques. Punxem la pasta de full amb una forquilla i hi posem una mica de crema escampada per sobre i hi afegirem la fruites tallades per sobre.  Enfornem durant un quart d'hora o vint minuts fins que es comencin a enrossir les vores.  Les podeu pintar amb melmelada calenta o amb gelatina per donar una mica de brillantor. Ràpides i boníssimes per aquests dies de festa. 




Com entendreu, durant aquests dies no publicaré. Quan torni us poso al dia de Londres. Moltes gràcies per les recomanacions!


12 comentaris:

  1. Una recepta zencilla i molt bona.
    Gaudeix de les teves vacances a Londres, una ciutat que a mi m'encanta.

    ResponElimina
  2. Bon viatge a Londres!! La recepta , ' agrada molt, queden molt bé en format individual

    ResponElimina
  3. genials, la pasta de full és un bon recurs! que disfrutis molt per Londres! petons

    ResponElimina
  4. Unes coques senzilles i ben bones!
    Que vagi molt bé la setmana de vacances a Londres, quina enveja ;)
    I abriga't bé, que segur que farà fred!

    ResponElimina
  5. Les tartaletes delicioses i Londres... Londres em va enamorar. Hi vaig estar fa 18 anys i seria un somni poder-hi passar una temporada, com tu, però de moment no podrà ser, em sembla que hauré d'esperar uns quants anys més.
    Visita aquest blog
    http://teaonthemoon.blogspot.com.es/
    té alguns posts bastants interessants sobre llocs diferents per visitar.
    Feliç cap de setmana, bonica!

    ResponElimina
  6. Gràcies pels vostres comentaris! segur que ens ho passem molt bé! petons

    ResponElimina
  7. Pero quina recepta tant bona!! Que vagi be el viatge... petons

    ResponElimina
  8. bonas tartaletas y feliz viaje a Londres que disfrutes mucho,a mi me encanto cuando la visite,aunque era verano.
    peto

    ResponElimina
  9. Jugant amb els dos colors queden precioses, les tartaletes!!

    ResponElimina
  10. Ei Cinta, unes tartaletes ben bones. Que t'ho passis molt bé i mira, i compra, i gaudeix de tot.
    Feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  11. Todo lo que lleve crema pastelera me chifla, facilitas y rápidas, me encantan!!

    Besitos.

    ResponElimina
  12. M'encanten aquestes coques!!! la pasta de full amb crema i fruita no falla mai, és senzilla i deliciosa.
    Que passis unes bones vacances a Londres.
    Petons i fins aviat

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...