Les fruites de primavera ja comencen a fer-se un lloc a les parades dels mercats i les fruiteries. Tot i que encara no n'és temporada, els colors vius, vermellosos i rosats, criden l'atenció. Per ara, encara m'estic aguantant, però ja tinc temptacions de comprar alguna caixa de maduixes i tinc seriosos dubtes que no ho faci abans que acabi la setmana, ja que divendres és el meu aniversari i encara no tinc decidit el gust del pastís. El fet és que crec que encara són molt cares i poc saboroses, i em fot moltíssim il·lusionar-me amb un plat de maduixes amb nata i que després no tinguin ni rastre de dolçor ni gust, així que per ara, me'n estic.
No obstant, aquest cap de setmana se'm va ocórrer mirar al congelador i vaig trobar una bossa de fruites vermelles congelades, mig oblidades entre pa i carn picada del poble. A més, també hi vaig descobrir unes quantes filloas que em van sobrar del pastís de filloas que vaig fer fa poc, així que de seguida vaig imaginar-me una combinació perfecta per unes postres dominicals: un coulís de fruites vermelles per acompanyar-les.
El coulis és una salsa de fruites, una mica espessa, per acompanyar postres, gelats o fins i tot, carns. Tot i això, la meva recepta no és ben bé coulis, ja que tal i com el seu nom indica en francès, aquesta salsa es cola i el resultat és suau, sense les fruites, però jo vaig preferir aprofitar i deixar-la una mica més rústica.
Coulis de fruits vermells
- 250g de fruits vermells.
- 50g de sucre morè
- suc de mitja llimona
En un cassó posem tots els ingredients i ho posem a coure a foc mig durant cinc minuts. Veurem que el sucre es dissol i que el líquid de les fruites s'evapora una mica. Podeu colar-lo amb l'ajuda d'una cullera o podeu servir-lo tal i com surt del foc.
Unes creppes fresques i gustoses. I unes fotos... precioses!!
ResponEliminaOhhhhhh, se me han quedado los ojos como platos!!! Me encantan los frutos rojos y ese coulis es genial con las crepes!!! Ñam, ñam!!
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
¡Delicioso plato, el coulis de frutos rojos es una ricura, te he quedado buenísimo!. Un beso,
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
Jo també la desitjo, ja són tres els refredats, jeje!
ResponEliminaM'encanta la recepta i el seu color, jo també vull aquesta primavera a casa meva!!!!!!!
Petonets!
Una ampolleta d'aquest coulís a la nevera sempre va bé de tenir, per unes creps, un iogurt, una macedònia... per llerpar-se els dits!
ResponEliminajo també estic desitjant que arribi la primavera! genial aquest coulis! a mi m'agrada molt, sobretot als iogurts! petons
ResponEliminaMmm són les de la Sirena? jo també en tinc al congelador!! :) tens raó, moltes vegades es passen de preu quan encara no tenen gust! El problema és que intenen avançar i allargar la temporada i la gent les compra igualment...
ResponEliminaAmb les filloes m'ha encantat! :)
Petons!
Doncs sí, va molt bé tenir-ne sempre a mà... petons!
EliminaUnes fotos precioses, aquest coulis i l´acompanyament ideal. Congelats si els puc aconseguir els fruits vermells. M´encanta!!! Petons,
ResponEliminaJo necessito la primavera JA! De moment em quedo amb aquest coulis, a casa sempre tenim una bosseta de fruits vermells al congelador ;)
ResponEliminaPetonets
Sandra
Que bé, amb aquesta recepta sentim la primavera més aprop. M'assembla que amb aquest fred que està fent tots en tenim ganes.
ResponEliminaUn coulis ben bo. Jo de totes maneres he tingut males experiències amb la fruita congelada, així que esperaré.
Una abraçada,
Nani
Aquest coulís casa molt bé amb les creps i amb una pila de postres i fins amanides o carns!!!!
ResponEliminaQue rico este coulis y que bonitas las fotos. Bss
ResponEliminaVirginia "sweet and sour"
Doncs amb el temps que fa millor que comencem amb el coulis...
ResponEliminaPetons.
Aquest coulís és fàcil de fer i està boníssim, jo el tinc pendent de posar amb un crumble perque va bé amb quasi tot :)
ResponEliminaun coulis bien bueno y con un color que enamora,buenas fotos
ResponEliminapeto
M'encanta la combinació. El coulis de fruits vermells ho afegiria a tot tant dolç com a salat però amb creps. Ummmmmm... boníssim
ResponEliminaJo també estic desitjant que arribi la primavera i el bon temps! sobretot després d'aquest dies tant grissos que portem...sort de la treva del cap de setmana que ens va deixar veure el solet!
ResponEliminaQuina delícia aquest coulis de fruites vermelles! les fotos molt maques!
ptns!!
és ideal per combinar amb moltíssimes coses!!!! molts petonets
ResponEliminaquin berenar, esmorzar o postres tant espectacular, perquè sí sóc llaminera i això ho menjaria en qualsevol ocasió! ara estic d'acord amb tu, quina mena de pressa d'avançar les coses al seu temps, ahir precisament vaig menjar maduixes a casa els pares i no valien res, jo sóc partidària de comprar el producte quan toca i de la terra!
ResponEliminaM'encanta el coulis de fruits vermells!!! I amb aquestes creppes ha de ser una delicia!!!
ResponEliminaPetonets
Que bo el coulis, ha d´estar boníssim.
ResponEliminaPer cert, tens dos premis al meu blog:
http://loschatoschefs.blogspot.com.es/2013/03/premios-que-sorpresa.html
Enhorabona!
Si es de frutos rojos me tiro de cabeza al plato...como me gustan!!! Bss
ResponEliminaPor cierto Cintia,
ResponEliminaTe he otorgado un premio "A mi dedicación a la cocina". Puedes recogerlo en http://apfelstrudelkuchen.blogspot.com.es/2013/03/me-han-concedido-nuevos-premios.html
Espero que te haga ilusión y lo disfrutes!!
Un besito,
Sandra von Cake
Aquest coulis ha d'estar deliciós! Té una pinta espectacular!
ResponEliminaPer cert, t'acabo de deixar uns quants premis al meu blog :)
M'encanta el teu, així que has anat directa a la meva llista de premiats ;)
Una abraçada guapa!
Entre un coulis i una melmelada boníssima per acompanyar les creps.
ResponEliminaQué buena pinta, me encanta el color intenso así como su sabor. Maravilloso complemento para dar toques de color y sabor a los platos.
ResponEliminaBesos
Lxx