13 de març 2013

Pastís de roses





Divendres passat va ser el meu aniversari, el vint-i-setè per ser més exactes. La setmana va ser una mica inquieta a nivell estomacal, així que fins a última hora no vaig decidir quin pastís fer, ni quan fer-lo, ja que no estava segura de poder-ne menjar. El fet és que al final vaig decidir-me per un pastís bàsic però amb una decoració una mica més vistosa, com aquest pastís de roses. 

No em veig amb ganes de fer retrospectiva de què em suposa estar als 27 anys, ni tampoc tinc ganes de parar-me a mirar el melic, pensant en què faré i que deixaré de fer, en què vull i en què no vull. No ho faré, tot i que no us enganyaré si dic que durant les últimes setmanes, i fins i tot mesos, m'he estat recreant en tot aquest debat intern. El que vull és mirar endavant i ser positiva, confiar en mi i amb els que m'envolten i celebrar aquests 27 i acceptar-los, de la millor manera possible. I aquest pastís, com qualsevol altre, ajuda. 



Pastís de roses


El pastís d'avui és de vainilla, farcit amb crema de formatge i melmelada de maduixes i decorat amb una crema de mantega i maduixa. Per la recepta de la base he provat una recepta que tenia apuntada des de fa molt temps i que ja demano disculpes, perquè no sé d'on la vaig treure. He de dir, però, que en els últims pastissos he estat buscant alguna recepta de pa de pessic que fos millor que la recepta tradicional de genovesa, una recepta amb mantega que em fes el pes per fer-la servir de base dels pastissos i, sincerament, no l'he trobada. Amb això no vull dir que no surtin esponjoses ni gustoses, sinó que per ara, no he trobat cap recepta amb mantega que sigui tant bona que em faci oblidar el fet que la genovesa, a més d'esponjosa com la que més, no porta res de mantega ni oli. Així que, si algú de vosaltres en té alguna, no dubteu en dir-ho als comentaris. 

Per la decoració, he utilitzat la broqueta 1M de Wilton i us he de dir que és molt, molt fàcil de fer. Podeu trobar molts tutorials per fer un pastís de roses, però és tant fàcil com començar de dins a fora en forma d'espiral. Us recomano que feu unes quantes proves en un paper de forn abans de començar a sobre el pastís. 






Pastís de roses

Pel pa de pessic:

- 250g de farina
- 225g de sucre
- 150g de mantega pomada
- 4 ous
- 180g de llet
- 1 culleradeta de llevat químic. 
- 1 culleradeta de sal
- 2 culleradetes d'extracte de vainilla

Preescalfem el forn a 180º. 

En un bol, barregem la farina, el llevat i la sal i mesclem. En un altre bol, separem les clares i els rovells dels ous i batem les clares a punt de neu. Reservem. 

En un tercer bol, posem la mantega pomada i batem durant dos minuts, afegim el sucre i continuem batent fins que ens quedi una barreja suau, homogènia i blanquinosa. Ara és el moment dels rovells, els afegirem un a un, procurant barrejar bé abans d'afegir-ne l'altre. Acabarem aquest punt afegint l'extracte de vainilla. 

Ara comencem a barrejar els ingredients secs amb els líquids, és a dir, la barreja de la farina, el llevat i la sal amb la llet. Comencem afegint una part de la farina al bol de la barreja dels ous i la mantega, i batem bé. Continuem amb una part de llet i mesclem; fem el mateix amb el que queda de farina i de llet. Un cop ho tinguem ben mesclat, unirem les clares a la mescla, barrejant a mà amb moviments suaus, de baix a dalt, procurant que les clares no es desmuntin. 

Enfornem a 180º durant 45 minuts o fins que quan el punxem amb un escuradents, aquest surti net. 




Pel farcit: 
- 250g de crema de formatge.
- una cullerada de pasta de maduixa.
- una cullerada d'extracte de vainilla. 
- melmelada de maduixa.

Batem la crema de formatge amb la pasta de maduixa fins que ens quedi una barreja homogènia i suau. 

Per la crema de mantega:

- 250g de mantega pomada
- 300g de sucre de llustre
- una cullerada de pasta de maduixa
- extracte de vainilla

Batem la mantega pomada fins que quedi una crema homogènia i suau i hi afegim el sucre de llustre, tamisat,  poc a poc, procurant que no quedin grumolls. Hi afegim la pasta de maduixa i la vainilla i tornem a batre fins que quedi una mescla suau.






20 comentaris:

  1. Primer, felicitats pel cumple!! Segon, felicitats per aquest súper pastís!! Petons

    ResponElimina
  2. Te ha quedado de exposición. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  3. Felicitats!!
    Acabo de coneixer el teu blog, m'encanta aquest pastís, está realment preciós, jo crec que mai em quedarien les roses aixi :(
    em quedo como seguidora per veure amb que em sorprens
    Un peto

    ResponElimina
  4. per molts anys wapa!! i un pastís digne de la celebració!

    petonets

    ResponElimina
  5. Muchísimas felicidades Cintia!!!!

    Bienvenida al club de los 27!!! Haces bien en no pensar en lo que hiciste hasta ahora o harás!!! Dí que sí, sólo disfruta de la vida y de lo que te depara!!!

    Y esta tarta es fabulosa!!! Menuda pinta que tiene y con ese relleno de queso y fresa ñam, ñam.

    Un besito guapa,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  6. Per molt anys guapa!!

    Aquest pastís, a part de preciós, té que estar boníssim! És de revista, m'ha encantat! :)

    Una forta abraçada!!

    ResponElimina
  7. T'ha quedat super elegant, amb tota la cobetura de roses... ideal per celebrar com cal l'aniversari, felicitats!

    ResponElimina
  8. Però si ets una criatura, dona! A gaudir i a mirar el futur amb alegria, clar que sí! Un pastís fantàstic per un gran dia :)
    Petonets reina
    Sandra

    ResponElimina
  9. un gran pastís per un gran dia!! moltes felicitats guapa! ets un anyet més petita que jo! i enhorabona per la creació! és fantàstica! pteons

    ResponElimina
  10. Moltes felicitats! T'ha quedat un pastís fantàstic
    Marta

    ResponElimina
  11. Per molts anys!! un pastís preciós!
    Chus

    ResponElimina
  12. Felicitats per l'aniversari, pel pastís que és espectacular i per la col·laboració a Honest cooking.;)
    Petons.

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats!!! amb un mica de retard però... Jo també he fet 27 aquest any! Aquest pastis t'ha quedat genial! petons

    ResponElimina
  14. Cinta, moltes felicitats per l'anviersari i per aquest pastís que és pura delicadesa! Tant de bon jo hagués cuinat així als 27 anys...
    Feliç primavera.
    Nani

    ResponElimina
  15. acab de descubrir el teu magnific blog que no coneixia
    aqui tens una seguidora més
    http://perferganainamanjant.blogspot.com.es/
    salutacions desde terras menorquines

    ResponElimina
  16. Són tan bonics aquests pastissos de roses. T'ha quedat preciós!!!
    Petonets :-)

    ResponElimina
  17. Buenas noches, me parece una tarta preciosa.FELICIDADESy desde hoy te sigo.Besos
    http://doris-miscosillas.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  18. Moltes felicitats!! T'he atorgat un dels premis Best Blog!! (Xicuina)

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...