22 de febrer 2011

Pastís de carn


Aquest és el primer pastís de carn amb pasta de full que faig, suposo que deu ser més una quiche que un pastís, però com mai m'han fet massa gràcia aquesta mena de pastissos vaig preferir fer una mica d'invenció pròpia. Va ser l'intent de treure'm de sobre la fulla de pasta de full que encara hi havia pel congelador i que ja feia massa temps que l'anava movent de lloc, però mai definitivament. Tot i això, el resultat va ser bo i va acabar sortint una recepta bona i fàcil, amb infinitat de possibilitats i ingredients per fer servir.

Ingredients:

- 1 fulla de pasta de full
- Carn picada
- Tomàquet
- Formatge
- 1 ou
- Ceba
- Sal, oli.

Elaboració:

Sofregim la ceba i hi afegim la carn quan estigui toveta. Seguidament hi tirem el tomàquet triturat i esperem que es faci bé. Hi podem posar una mica de sucre perquè perdi l'acidesa, i recordem també de salpebrar.
Mentrestant, estirem bé la pasta de full amb una mica de farina sobre el pedrís. Agafem un recipient adequat, i  posem la pasta de full ben escampada, procurant que sobri una mica de pasta per les vores. Recordem de punxar-la perquè no pugi massa! Quan el sofregit estigui bé, l'afegim damunt la pasta i hi posem una mica de formatge a trossets. Ara també hi posem l'ou batut, per tal que qualli el sofregit; només faltarà el formatge ratllat. Ho posem al forn: 180 graus uns 20 minuts, però anem vigilant que no es cremi ni quedi crua la pasta. Ja ho tenim!

7 comentaris:

  1. doncs jo crec que és un pastís!!! T'ha quedat molt maco! petonets

    ResponElimina
  2. Sí, la pinta era molt bona! Gràcies Judith!

    ResponElimina
  3. Quan era petita semrpe llegia llibres d'Enid Blyton en que menjaven pastís de carn, us en recordeu? Aquest teu ha de ser bo!

    ResponElimina
  4. Doncs no ho recordo...jejeje. Petons alba!

    ResponElimina
  5. Doncs jo amb pasta de full no n'he fet mai. Té una pinta estupenda!!! Serà qüestió de provar-lo....

    ResponElimina
  6. Jo fa poc en vaig fer un però el farciment era un guisat de carn amb cervessa negra, els hi va agradar molt.

    ResponElimina
  7. Si, ja el vaig veure. Això de la cervesa negra ho vaig provar a Irlanda fa poc, estava boníssima... una recepta pendent!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...