13 de febrer 2011

Menjar blanc


Aquestes són unes postres típiques del Camp de Tarragona, encara que jo sempre les he vistes de quan en quan a casa. Es diu que és d'origen medieval, i que els ingredients principals continuen sent més o menys els mateixos. Tot i això crec que la recepta orginal era feta amb ametlla, i en aquesta no n'hi ha. Són unes postres molt fàcils de fer, rapidíssimes i sense cap dificultat, i decorades amb una mica de canella en pols, estan boníssimes!

Ingredients (per cinc racions)
- 750 ml llet
- 5 cullerades soperes de sucre
- 3 cullerades grans de farina d'arròs.
- Canyella en rama
- Pela de llimona.

Elaboració:
Es posa la llet en una cassola, i es posa al foc. Reservem però, una mica de llet per barrejar amb la farina d'arròs abans de tirar-ho a la cassola. A la llet que ja és al foc, hi afegim el sucre, les peles de llimona i la canyella en rama i ho deixem fins que arrenqui el bull. Un cop comenci a bullir hi tirem la mica de llet amb la farina d'arròs i remenem sense parar. Quan torni a agafar el bull, ho treiem del foc Recordeu de treure les peles de llimona i la canyella abans, ho podem colar. Ho repartim entre els bols o les flameres que vulguem i quan ja estigui fred, hi podem tirar la canyella en pols per sobre. Ja està, facilíssimes de fer!

6 comentaris:

  1. Quan la meva germana la vegi segur que la vol fer!!! és súper fan!! petonets

    ResponElimina
  2. Hola macaaaaa! aquest menjar blanc....ummmm..quins records!!!!

    Petons Compostelans!

    Lamam

    ResponElimina
  3. Gràcies guapa! M'encanten les teves fotos!Records des de Barcelona!

    ResponElimina
  4. T'acabo de conèixer per coses de Llàbiro. Crec que entraré sovint per aquí. Aquesta recepta és molt típica a Reus, de fet jo sempre he sentit dir que es deia menjar blanc de Reus.
    Bon bloc!

    ResponElimina
  5. Sí, el menjar blanc és el plat per excelència de Reus! Benvinguda Marta! Moltes gràcies!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...