28 d’abril 2011

Xoriços a la cervesa






Estem agafant el costum de fer unes tapes els dies de futbol important, la setmana passada ja en vam fer unes quantes, i ahir no podia ser menys. Com que a més, s'esperava un partit mogut i amb bastants nervis, vam decidir fer unes receptes amb un nivell calòric una miqueta elevat, entre elles aquests xoriços a la cervesa o com diuen els gallecs (la recepta és gallega), uns chourizos á cervexa (cervesa Estrella Galícia, faltaria més).

La recepta no és difícil, però em queda la sensació que haurien d'haver estat més estona a foc lent amb la cervesa... m'ho apunto per la propera vegada. La cervesa pot ser canviada per cava, vi o sidra, depenent del líquid que hi poseu tindran un gustet més fort o més suau...i la única manera de saber-ho és fent totes les receptes en totes les seves variants!

Ingredients:

- Xoricets o xoriço tallat en parts.
- Cervesa o altres licors.
- Oli.

Elaboració:

L'elaboració no té cap secret, almenys aquesta recepta. Si els xoricets són sencers, hem de fer uns talls a la pell perquè pugui sortir el greix i barrejar-se amb la cervesa. Posem a la paella un rajolí d'oli i els donem una mica de color, quan ja els tinguem marcats, afegim la cervesa fins que els cobreixi i a foc lent, deixem que es vagi evaporant. Podem afegir una fulla de llorer o alguna altra espècie, com vulgueu. Quan tinguem la cervesa reduïda, ja ho tindrem! 

Encara sort que el partit va acabar sent mogut i que vam poder gastar una mica de calories mentre el miràvem!


2 comentaris:

  1. aquests xorissets també els compro, però no aguanten mai fins a cuinar-los, me'ls menjo abans :))
    la pròxima faré un esforç perquè no n'he fet mai, ni a la cervesa ni a la sidra, i és un pica-pica excel·lent

    ResponElimina
  2. Sí, són un bon aperitiu! Però no se'n pot abusar, són una bomba en tots els sentits!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...