18 de maig 2011

Magdalenes, recepta Xavier BarrigaLa setmana passada vaig escriure aquesta entrada, però amb els problemes de blogger es va borrar. He estat esperant per veure si tornava (d'alguna manera màgica, que sé jo!) però resulta que s'ha perdut. I no la vaig guardar a cap lloc, la vaig escriure directament aquí... No la podré tornar a repetir, però almenys, que continui estant aqui.

Són les magdalenes del Xavier Barriga, la primera prova. Realment, com ja vaig dir, la recepta és boníssima i per mi, em dono per satisfeta amb aquesta.... aquesta serà la recepta de magdalenes que faci per ara! Potser algun dia en trobo una que m'agradi més, ara per ara però, aquesta és la millor amb diferencia que he provat de fer.

Les de la fotografia són la primera versió que vaig fer i com podeu veure, no em van pujar massa. En la segona versió, sí que ho van fer; vaig descobrir que no tenia el forn prou calent quan les vaig posar a dintre... Així que aquest punt és important!

Quan la vaig publicar la setmana passada, vaig veure com també sortia publicada en diferents blocs... deu ser que a tots ens ha donat per fer magdalenes! Aquesta és la recepta del Xavier Barriga, un forner català molt famós... i a partir d'ara, un dels autors culinaris de referència per mi. Segur que no us defraudarà la recepta!

Ingredients:

- 3 ous
- 190 oli girasol
- 5g de royal
- 210 farina
- 60 ml llet
- 150 sucre

Elaboració:

Batem els ous amb el sucre, ben batuts, fins que ens quedi una barreja una mica blanquinosa. Quan ho tinguem, hi afegim l'oli i la llet i continuem barrejant bé. Seguidament, hi afegim la farina i la llevadura  poc  poc, fins que ho tinguem tot ben homogeni. Deixem reposar la massa a la nevera una hora mínim, i després posem la barreja als motlles. El forn ha d'estar ben calent prèviament, i quan posem les magdalenes baixem una mica la temperatura fins als 180º.

Anem vigilant fins que es comencin a enrossir i ja les tenim! Us encantaran!

2 comentaris:

  1. mmmmm quina pinta!!! feia ja dies que no em passava per aquí i la veritat és que la recepta no em podia agradar més: sóc fan número 1 de remullar les madelenes amb el cafè amb llet, per molt tradicional i antiglamourós que soni! Un petonàs Cinta!

    ResponElimina
  2. me encantan las magdalenas yo tengo subidas la blog la receta con canela y limón del libro de las magdalenas de XAVIER BARRIGA son geniales saluditos!!!!!!!!!!!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...