07 de novembre 2011

Hummus

L'hummus és un plat molt senzill de fer i que es serveix generalment com un aperitiu. Tal i com el seu nom indica en àrab, cigrons, aquest plat és bàsicament un puré de cigrons que s'acompanya d'altres ingredients per tal de fer-lo una mica més suau. Es menja, generalment, com un aperitiu per escampar-lo sobre el pa o per acompanyar alguns vegetals. 


Jo el faig sevir com a substitut perfecte al típic plat de cigrons amb sal i oli... que odio des de ben petita. Durant anys no hi ha hagut manera de menjar els cigrons i la veritat és que amb aquesta recepta me'ls menjo molt a gust com un puré i prou, sense pa. 


Cal dir que la recepta original acostuma a portar més ingredients com espècies o all. Jo he fet una adaptació als meus gustos i al meu rebost, però no fa falta massa condiments perquè ens quedi bé. 


Elaboració

Triturem els cigrons cuits amb una mica d'oli perquè ens sigui més fàcil. Hi posem el suc d'una llimona i afegim pebre mòlt, pebre vermell i sal. Ho reguem amb un bon raig d'oli. Per suavitzar-lo si ens queda molt pastós també s'hi pot afegir una mica d'aigua.  

S'hi poden posar altres ingredients, al vostre gust. La propera vegada hi afegiré una mica de iogurt natural, segur que li ha de donar molt bona textura. 


6 comentaris:

 1. saps que em passa com a tu??? no suporto els cigrons, i en canvi l'Hummus si!!! ;) petonets

  ResponElimina
 2. Doncs a mi m'agraden els cigrons de tota manera, bé, m'agraden ara...
  Petons.

  ResponElimina
 3. Jo també he publicat fa poc una recepta d'hummus i de babaganoush. Són dues salses delicioses, oi?

  Petonets!
  Anna

  ResponElimina
 4. Jo, com la Mònica, m'encanten els cigrons de totes maneres. No he preparat mai hummus, m'emporto la recepta...
  Petonets

  ResponElimina
 5. A casa ens agrada molt, el trobo ideal per un àpat informal amb convidats de quedar bé ;)

  ResponElimina
 6. M'encanta l'hummus, i els cigrons de totes les maneres!
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...