15 d’octubre 2012

Raviolis farcits de carabassa i formatge de cabra


Ja tornem a ser dia 15 i com aquest dia indica, toca la Recepta del 15. Aquest mes ha tocat un ingredient molt de tardor, com no podia ser d'una altra manera aquest mes d'octubre, la carabassa. No recordo que ma mare fos gaire aficionada a fer-la servir a la cuina, tret del cabell d'àngel i les cremes de carabassa, delicioses, suaus i gustoses. La veritat, però, és que aquest fruit dóna molt de joc, i jo, intento fer receptes diferents i variades per aconseguir integrar-la a la dieta de tardor. No costa gens, ho posa fàcil. Aquests dies estic veient un munt de receptes amb carabasses i totes queden espectaculars. 



Jo vaig decidir aprofitar l'ocasió i treure la màquina de fer pasta de l'armari i provar de fer aquests raviolis de carabassa i formatge de cabra, que no van decebre a ningú de la família, i més quan van anar acompanyats d'una salsa de formatge gorgonzola, això sí, molt suau per no treure gust a la pasta. 

Fer pasta a casa és molt fàcil i encara més si tens una màquina per estirar-la. La primera vegada que vaig fer-ne, els raviolis de ceba caramel·litzada i formatge, els vaig fer amb el corró i em va costar molt fer la pasta fina. Ara, amb la màquina, tot i que pot ser una mica engorrosa si no hi estàs acostumat, en un moment ho tens fet.  

Ingredients per 4 racions:

- 4 ous 
- 400g de farina
- sal

Fem un volà amb la farina i la sal i hi posem els ous al mig. Anem integrant la farina amb els ous amb els dits i  amassem la massa durant deu minuts. Ens ha de quedar llisa i elàstica, sense cap grumoll i que no s'enganxi als dits. Si s'enganxa a la mà, hi posem una mica més de farina; per contra, si ens hem passat de farina, hi podem posar una cullerada d'aigua. Quan la tinguem, emboliquem amb paper de film i ho deixem reposar durant mitja hora. 

Mentrestant farem el farcit. Agafarem la carabassa i la passarem per la picadora. La posem a sofregir amb un raig d'oli a la paella, fins que estigui tova. Quan estigui, hi afegirem el formatge de cabra a trossos i el barrejarem fins que es desfaci amb la carabassa. Deixem refredar.



Si no tenim màquina de pasta, estirem la massa amb el corró fins que quedi ben fina. Si tenim màquina, l'anem passant pels diferents nivells fins arribar al penúltim nivell, ja estarà prou fina. Posem una planxa de massa, fem munts amb la massa procurant deixar prou separació entre ells i els tapem amb una altra planxa de pasta. Amb l'ajuda d'un tallador de raviolis, si en tenim, o amb un got, fem la forma i procurem que quedin ben tancats per tal que no se'ns escapi el farcit al bullir. 

Ja podem posar-los a bullir durant uns 4 o 5 minuts, ja que la pasta fresca es fa amb molt poc temps i hi posem la salsa que més ens agradi. 




9 comentaris:

  1. Oh! Jo vull aquest segell quadrat per a fer raviolis! El vull! El necessito!! :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et puc dir on el vaig comprar... n'hi havia de diferents mides i formes i eren molt barats!

      Elimina
  2. ja t'has animat amb la pasta fresca???? que valenta!!!! t'ha quedat genial. petonets reina

    ResponElimina
  3. Fer pasta a casa és una feinada enorme, però val la pena, oi?
    I el farcit de carbassa i formatge ha de quedar molt gustós!

    ResponElimina
  4. És clar, Cinta!! Faltava la pasta fresca per a la recepta amb carbassa! Vaja, jo no n'he vist a cap altre bloc. T'han quedat molt bonics, aquests raviolis. I veig que cal una mica de paciència per fer servir la màquina que tu vas tenir! I la incorporació del formatge de cabra també m'ha agradat molt, i jo diria que no l'he provat encara... petons!

    ResponElimina
  5. raviolis i formatge de cabra? i a mes carbassa, la combinació ha d'estar bonsisima.. a mes del merit de fer-los! felicitats!

    ResponElimina
  6. No se jo si els meus amos gossarien fer-los, sense motlle de ravioli, i sense máquina... no em puc pas imaginar com els quedarien... jijiji... tant bé com a tu, segur que no :)

    Petons!!

    ResponElimina
  7. Visca la pasta fresca! Jo fins ara la tallava amb un got, però ara tinc el segell rodó! jeje Quines ganes d'estrenar-lo! Aquest farcit deu ser brutal
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...