L'agost blocaire em va fer venir ganes de publicar més al bloc i participar en totes aquelles propostes mensuals dels blocs gastronòmics. He començat a participar més assíduament a Memòries d'una cuinera, a la Recepta del 15 i avui m'estreno al Cercle Whole Kitchen, i la veritat és que aquests reptes van molt bé per descobrir noves receptes o repetir-ne (sempre es queixen que no repeteixo receptes, i si n'hi ha alguna que els encanta, no la tornen a provar!) o redissenyar ingredients, com en la proposta d'avui.
Així que, el Cercle Whole Kitchen, en la seva proposta dolça per aquest mes d'octubre, ens invita a preparar un clàssic dels Estats Units, els Brownies. Aquesta és la segona recepta de Brownies que podeu trobar al bloc, en podeu veure una aquí, així que vaig decidir variar una mica: la farina blanca es va convertir en farina d'ametlla i integral, a més del sucre morè i la xocolata negra. Aquesta és una d'aquelles receptes que facis el que facis, la xocolata sempre li dóna el gust espectacular i sempre queda bo.
Recordo la primera vegada que vaig tastar-lo, era als Pirineus, amb uns amics, i l'Anna es va posar a fer-lo. Que bo era, crec que va volar tot en una menjada. Em va passar el mateix amb aquest, quan vaig anar a fer les fotografies ja només quedaven aquests dos trossos i al cap de dues fotos ja en quedava un i mig!
No us deixeu enganyar, tot i que els brownies són un dels pastissos més lletjos que podeu trobar, si us agrada la xocolata, és una perdició.
- 150g de xocolata
- 90g de mantega
- 170 de sucre morè
- 2 ous
- 30g de farina d'ametlla
- 30g de farina integral
- nous
- un pessic de sal
Preescalem el forn a 180º. Posem a fondre la mantega i la xocolata al bany maria o, en el seu defecte, al microones. Mentrestant batem els ous amb el sucre i, després, hi afegim la xocolata i la mantega prèviament fosa. Combinem les farines i la sal en un bol i comencem a integrar-ho a la mescla líquida, procurant barrejar bé. Per últim, hi afegim les nous.
Folrem el motlle amb paper de forn i aboquem la mescla. Enfornem durant 20 o 25 minuts, o fins que es formi una crosta a sobre, però compte, la part de dins ha de quedar tendra, així que si punxem amb un escuradents, ens sortirà encara amb massa. Aquest és el punt.
Cinta,
ResponEliminaT'estrenes amb una molt bona proposta. El que fan els whole está molt bé. Ho vaig fer unes quantes vegades, pero després ho vaig deixar. No podia amb tants reptes.
Un petó,
Nani
L'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaJo participe a Whole Kitchen desde fa uns mesos i la veritat és que sense aquestes propostes no haguera mai fet molts dels reptes. M'agrada que et donen quasi un mes i així et pots organitzar, encara que hi ha mesos que si no t'organitces arribes a la data sense la proposta! jaja
ResponEliminaT'ha quedat un brownie molt bo.
Besets.
Jeje, siiii, tu descuidate con la cámara que cuando te quieras dar la vuelta ya no quedan ni las migas ;-)
ResponEliminaSerá feo pero "jooooeee" como el cerdo, a todos gusta ;-)
Nieves
ufff jo en vull un troç!!! Quina pinta!
ResponEliminaPero quién me manda a mí ponerme a la hora de merendar a ver estos manjares de chocolate!! Seguro que estaba riquísimo!!
ResponEliminaUn saludo,
Aquest pastís és molt versàtil, mencanta la seva manca de dificultat, i totes les variants que pots arribar a fer. A més sempre queda bé!!
ResponEliminaQue rico, y bonita presentación, saludos!
ResponEliminaQuina temptació!! pero si les temptacions son tan bones com aquetsa..benvingudes siguin!!!
ResponEliminaTens tota la raó, l'aspecte del pastís no li fa justícia!
ResponEliminaÉs molt temptador, d'aquells per repetir segur ;)
Cinta? ets la noia que m'ha deixat algun comentari a Cuina útil?? és que per trobar el teu bloc m'he tornat boja.... perquè tens el perfil blogger protegit i no em deixava veure quin era el teu bloc, simplement podia veure quins blocs seguies.. i com que he vist que comentes als fogons de la Bordeta, he pensat segur que participa a la recepta del 15, i he buscat algú que es digues Cinta i .... ja t'he trobat!!! Quin bloc més xulo!! faig una ullada i em faig seguidora! encantada!!
ResponEliminabon cap de setmana
petonets
Sí, sóc jo!! No sabia que tenia el perfil protegit, ara mateix ho vaig a canviar... Moltes gràcies Lídia, tu també tens seguidora nova! Petons
EliminaCinta quina pinta! jo el tinc ara al forn... encara no he tingut temps de publicar recepta, a veure si puc demà... unes fotos precioses!
ResponEliminaimpresionantment bo!! has guanyat una nova seguidora! tens un blog fantàstic!! estigues atenta que aviat rebras un premi.....de mi!! jeje petons
ResponEliminaBrownie!!! Boníssim!!!!
ResponEliminaQuina bona pinta! li faria un mos ara mateix!! (lo de la farina integral per compensar no?? :-) marta
ResponElimina