Em vaig enamorar d'aquestes galetes quan vaig descobrir el bloc de l'Aran Goyoaga. Suposo que la coneixeu, tant si sí com si no, no deixeu de meravellar-vos amb les seves receptes i, sobretot, la seva fotografia, al seu bloc, Cannelle et vanille. Una de les moltes receptes que té és aquesta; no sé si per les fotografies o per la pinta que tenien, em van cridar l'atenció descaradament, i van passar als llocs de sortida de receptes pendents.
La situació climatològica i també, per què no dir-ho, la comoditat casolana d'aquest cap de setmana, ha fet que trobés els moments perfectes per preparar la massa i també per fornejar-la. El resultat és unes galetes que, com diu el seu nom en anglès, es derreteixen a la boca, es desfan. A més, la llimona les fa refrescants i delicioses, totalment recomanables i totalment diferents.
Ingredients:
- 160 g de mantega pomada
- 260g de farina
- 20g de farina de panís (maizena)
- 125 sucre de llustre
- ratlladura de dues llimones
- 2 cullerades soperes de suc de llimona
- un pessic de sal
- una culleradeta de vainilla
Per aquestes galetes, la massa ha de reposar unes hores a la nevera, a poder ser, tota la nit. Batrem la mantega pomada i hi afegirem el sucre, la ratlladura de llimona, la vainilla i el suc de llimona. Ho mesclarem tot fins que quedi ben integrat. Hi afegirem els ingredients secs: la farina, la farina de panís i la sal i ho mesclarem tot fins que estigui ben barrejat.
Agafarem paper de film i posarem la massa, donant-li forma de tub, d'uns cinc centímetres de diàmetre, o al vostre gust. Embolicarem bé amb el paper i ho deixarem a la nevera per unes hores, o tota la nit.
Passades les hores, ho traurem de la nevera i ho desembolicarem. Preescalfem el forn a 180º i amb un ganivet ben afilat li fem els talls d'un centímetre a la massa. Enfornem les galetes durant 15 minuts a 180º. Les deixem refredar i quan encara estiguin tèbies, les ensucrem amb sucre de llustre.
Uau, cinta! Quina bona pinta! Semblen polvorons. Jo no conec l'aran, serà qüestió de buscar-la, que veig que té unes coses delicioses... vaja, no, que aquestes galetes són teves, ben teves! Boniques fotos. petons
ResponEliminaI jo me n'he enamorat ara mateix! Es veuen super flonjos i llamineres... me les guardo a pendents!
ResponEliminaAquestes galetes fan moooolt bona pinta!!! i les fotos...de professional!!Veig que el curs de fotografía que vas fer està donant bons resultats! Un petonet!
ResponEliminaostres, doncs la veritat és que si, fan una pinta deliciosa!! haurem de fer una ullada a aquest bloc que ens recomanes....
ResponEliminapetonets
prenc nota!Aran té un blog fantàstic! les probarè!
ResponEliminapetonets
Has fetr unes galetes segur que delicioses i unes fotos molt xules!!! Ara que venen festes tenir-ne de preparades va molt bé!
ResponEliminaSi estan tan bones com la pinta que tenen!!
ResponEliminauffff...em desfaig només de veure aquestes galetes, imagina poder-les olorar, o tastar-les....apuntades per les festes! petons
ResponEliminaQuina delícia de galetes! Al meu marit li cauria la baba, li encanta tot allò que porti llimona. Queden apuntades.
ResponEliminaUna abraçada!
Per la pinta i per les fotografies m'has ben guanyat. Precioses....
ResponEliminabuenas galletas y una puesta en escena muy buena.
ResponEliminapeto
Que cousa máis rica, estanme dando ganas de ir agora mesmo á cociña e poñerme a facelas.
ResponEliminaBIcos
Ohhhh, ohhh, y mil veces ohhh ;)
ResponEliminaQuè delicades i bones semblen. Quines ganes de menjar-me-les que m'agafen!
ResponEliminaMarta
Sembla que es tenen uqe desfer a la boca.... que bones!!! Queda anotat! Petons
ResponEliminaMoltes gràcies pels vostres comentaris! No us perdeu aquestes galetes, a mi em van encantar i per Nadal seran una aposta segura. De l'Aran, a més del web, us recomano el seu llibre Sweet treats and small plates, un llibre preciós. Una abraçada a totes i tots!
ResponEliminaTe han quedado perfectas!!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Uf! M'has enamorat amb aquestes galetes! Tot el que tingui llimona em torna boja... Però si a sobre són unes galetes "refrescants" que se't desfan soles a la boca... És una aposta segura per robar-me el cor! Hahaha :)
ResponEliminaMolts petons ^^
Ah, imagino que ja t'ho imaginaràs però, m'apunto la recepta! :D
qué pinta tan deliciosa!!!
ResponEliminaAquestes també s'han de provar de fer! Deuen ser boníssimes...
ResponEliminaDe llimona, què bones! A mi també m'agrada molt el blog de l'Aran, de fet m'he comprat el seu llibre i és preciós, a veure si preparo alguna recepta ;-)
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
EliminaAcaba de ser amor a primera vista!! Les haurem de fer, es veuen delicades i boníssimes!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Superb stuff here on blogger.сοm, duԁe.
ResponEliminaI actually like what you have аccumulatеd right here,
ceгtainly liκe whаt you're thinking and the way through which you say it. You've taken thе
еffort tο mаke it simultaneously entertaining anԁ
іntellіgеnt. I cannot wаit to lеaгn much more frοm уou.
Τhіs is гeally а ѕupeгb web ѕite.
Look аt my web site 47051