12 novembre 2012

Muffins de fruits vermells



Suposo que passa a tothom, però el fet que es faci fosc tant aviat em desactiva una mica. Sortim a passejar, cuinem, però, cap a les sis i poc, ja és fosc i només tens ganes de relaxar-te, dutxar-te i fer un sopar lleuger. Però arriba el cap de setmana i tens una llista d'espera de coses per fer i plats per cuinar que has anat recollint durant tota la setmana, capritxos o antulls que relegues al cap de setmana, quan tinguis temps, quan tinguis llum per fer fotografies. 

I llavors arriba el cap de setmana. És l'hora de donar vida a tot allò que envelleix a la nevera; ara una melmelada, ara un bon sofregit... i després passes al congelador, i et trobes unes bosses de fruites vermelles congelades i s'obre el llum: uns muffins.




I llavors acudeixo a l'arxiu de receptes pendents (amb una mica de sort serà un grapat de papers rebregats a l'estanteria) i trobo aquesta recepta que, a més, em serveix per provar què és això del buttermilk (sèrum de llet), que veig a tot arreu i no he provat mai. I el resultat és deliciós: uns muffins esponjosos, gens secs i amb un toc diferent que li dóna el sèrum de llet. Perfectes per un esmorzar de diumenge. 

Amb aquesta recepta participo a Memòries d'una cuinera per la proposta del mes de novembre, les magdalenes. 






Ingredients:

240 ml de llet i una cullerada de suc de llimona per la buttermilk
1 ou
100ml oli
325g farina
100 sucre
2 culleradetes de cafè de llevat química
1 culleradeta de bicarbonat
- un pessic de sal
- 200g de fruites vermelles (podem canviar de fruites)






Uns moments abans de començar barrejarem la llet amb el suc de llimona per fer la buttermilk i ho deixarem reposar 10 minuts. Mentrestant, també posarem a escalfar el forn a 180º. 

Posarem la farina, el sucre, el bicarbonat i el llevat en un bol i ho mesclarem una mica. Hi afegim ara les fruites vermelles i ho mesclem amb compte. Si les fruites vermelles són congelades, pot ser que es trenquin i ens tenyeixin la massa, cap problema. 

En un altre bol batrem l'ou amb l'oli i hi afegirem el sèrum de llet o buttermilk quan ja hagin passat els deu minuts.  Ara ajuntarem les dues mescles amb una espàtula fins que estiguin ben integrades. Agafem les càpsules de magdalena i les emplenarem fins uns tres quarts de càpsula. Enfornem durant 25 minuts, comprovem si estan fetes punxant-les. Molt senzilles.  



11 comentaris:

  1. T'han quedat sensacionals, ara mateix en menjaria un parell per esmorzar ;)

    ResponElimina
  2. T'han quedat molt bé! No coneixia el teu bloc però m'ha agradat molt. Tambés et segueixo ;)
    Marta

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta! i no sembla que tinguin massa complicacions, les haurem de provar de fer!

    ResponElimina
  4. bona pinta estan sensacionals¡¡

    ResponElimina
  5. Nyam, nyam! Ara m'anirien de luxe per berenar! :P
    Petonets
    sandra

    ResponElimina
  6. Cinta,
    Quins muffins més bons. M'agrada moltíssim el color que tenen.
    Jo encara he de pensar quines faig...
    Nani

    ResponElimina
  7. Un berenar de luxe!! Berenar amb rubís li diria a la pel.lícula!! :)

    ResponElimina
  8. Jo les vull demà per esmorzar! ;-)

    ResponElimina
  9. ara es molt trist tenir el dia tant curt, però així tenim més ganes de cuinar, no???? moltíssimes gràcies per participar reina! petonets

    ResponElimina
  10. quina pasadaaa! Tenen una paginma impresionant!

    ResponElimina
  11. Jo també vaig fer una marató cuinera diumenge...
    M'encanten els fruits vermells!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...