01 de març 2013

Crema de bròquil i porro

Crema de bròquil i porro


L'altre dia vaig sentir algú que deia que es sabia com havia anat l'alimentació setmanal quan obria la nevera a finals de setmana. Si estava buida era perquè s'havia comportat i havia seguit una alimentació saludable; si estava plena significava que o havia tirat massa de precuinats o havia menjat massa fora. Em vaig sentir totalment identificada. Quan arriba finals de setmana i em trobo la nevera buida em reconforta, sé que hem aprofitat tot el que havíem comprat i que no hem deixat que res es fes malbé. No sé si us passa, però en el meu cas crec que ja s'ha convertit en una obsessió. No només no es llença res de menjar, sinó que s'intenta aprofitar tot. 




Hi ha setmanes en les quals, per falta de temps i/o ganes, et trobes a mitja setmana amb encara moltes coses que ja s'haurien d'haver utilitzat. Llavors és quan t'has d'empescar alguna recepta per aprofitar, de la millor manera possible, aquells ingredients que has deixat endarrere en la cerca de "alguna cosa ràpida per sopar", que acaba sent més sovint del que m'agradaria haver d'admetre. No obstant, hi ha vegades en les quals no només acaba resultant una recepta d'aprofitament, sinó una recepta extraordinària, com aquesta d'avui: la crema de bròquil i porro. Trobareu aquesta recepta a molts altres blocs, jo encara no l'havia provat i m'ha convençut completament. Aquesta és una d'aquelles cremes suaus i delicades, d'aqulles que aporten escalfor als dies plujosos. 







Crema de bròquil i porro

- Bròquil 
- Porros
- Una patata
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- Dues cullerades de formatge per untar o llet
- Pa torrat 

En una olla, posem a escalfar un raig d'oli d'oliva, hi afegim el porro tallat a rodanxes i el deixem coure durant tres o quatre minuts, fins que s'estovi una mica. Hi afegim la patata, el bròquil a trossos petits i una mica de sal. Deixem coure durant uns minuts més, remenant perquè no s'enganxi. Hi afegim l'aigua (o brou, si voleu) fins cobrir els ingredients i deixem bullir a foc mig durant vint minuts o fins que la patata estigui tova. Deixem refredar una mica i triturem amb la batedora fins que quedi suau. Afegim les cullerades de formatge o una mica de llet i corregim de sal i pebre. 

Podeu torrar o fregir pa i afegir-lo a sobre. 














10 comentaris:

  1. A mi estas cremas me encantan, pero lo malo es que las tengo que preparar solo para mi, porque en casa aunque gusta la coliflor son unos melindrosos. Una foto preciosa. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  2. jajajaja, la meva sempre està buida! i no és massa signe de menjar bé o malament, que diguem.
    Una crema deliciosa!!! i m'encanten les fotos!
    Petonets!

    ResponElimina
  3. Que ricas las cremas y esta es fabulosa!!! Mmmmmm

    Un besito Cintia,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  4. A mi em passa el mateix, m'encanta arribar al final de la setmana amb la nevera ben buida, senyal que hem comprat, cuinat i menjat molt bé!
    Aquests crema em sembla sensacional, ara a l'hivern es posa divinament.

    ResponElimina
  5. Cinta,estic amb tu quan tinc la nevera massa plena a final de setmana m'enrabio perque vol dir que la dieta que vull seguir amb molta verdureta me l'he passat pel "forro". M'apunto la teva recepta que també l'he vist molts cops però encara no l'he fet! petons

    ResponElimina
  6. Bona recepta i amb aquestes fotografies més bona pareix. Ha quedat genial. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  7. A mi me pasa lo mismo cuando veo que la nevera está casi vacía. Cuando queda algo por ahí en una esquina y se pierde, no me gusta nada. Esta crema tiene un pinta buenísima y con los panes tostados, me encanta. Muy rica. Un besote,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  8. jo sóc feliç amb qualsevol crema, i si a sobre és d'aprofitament perfecte! que bona!

    petonets

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...