03 de novembre 2013

Bulgur amb carabassa



receptes amb bulgur


El bulgur és una barreja de grans de diferents tipus de cereals, molt comuna en diferents països europeus i de l'est. És l'ingredient principal d'alguns plats com el Taboulé, i fins i tot a l'India, on l'anomenen Dalia, el mengen amb llet i sucre. Es un producte molt similar tant pel que fa a cocció com per propietats,  a l'arròs o el cuscús. 

El bulgur desprèn una olor dolça que recorda els cereals dels nens, de fet, diria que els multicereals en deuen portar. Crec que es podria integrar molt bé en postres, però de moment, les vegades que l'hem menjat com a plat principal acompanyat de verdures, ha estat un èxit. Es pot cuinar de dues maneres d'igual manera que el cuscús: per separat dels ingredients afegint-hi aigua calenta i deixant que es cogui sol o afegint-ho als ingredients i deixar coure amb una mica d'aigua o brou.




Aquesta és un recepta molt tardorenca, amb la carabassa com a ingredient de temporada. Poc a poc l'hi vaig descobrint nous usos a banda de les cremes, i s'està convertint en un producte molt versàtil. 


Bulgur amb carabassa

- 1 ceba gran. 
- 2 pastanagues tallades a rodantxes, ben fines. 
- mitja carabassa 
- 100g de bulgur (amb 50g per persona n'hi ha que més suficient, però tot depèn del menjadors que sigueu!)
- 250ml d'aigua
- Sal, oli, pebre i romer. 

Posem la carabassa al forn i deixem coure fins que estigui ben tova, aproximadament uns 30 minuts a 180º. Mentrestant, sofregim la ceba i quan comenci a estar tova, l'hi afegim les pastanagues i deixem sofregir durant cinc minuts, remenant per tal que no se'ns enganxi. En aquest punt, hi afegim els trossos de carabassa, que haurem tret del forn i buidat. Afegim el bulgur, fem un parell de remenades i hi tirem l'aigua. Deixem que arrenqui el bull i deixem coure durant deu minuts, o fins que el bulgur deixi d'estar dur. 

Comprovem la sal i hi afegim el pebre i el romer. Apaguem el foc quan quedi gairebé res d'aigua, jo deixo que l'acabi d'agafar amb el foc parat. 












12 comentaris:

  1. ainsssss tengo que probar el bulgur y así con calabaza cebolla y zanahoria creo que me gustaría mucho.
    un besoteeeeeeeeeee Cinta.
    como agua para chocolate-myriam

    ResponElimina
  2. El plat molt interessant, i la presentació encara més!

    ResponElimina
  3. No he tastat mai el bulgur, aquesta recepta me la guardo, amb el teu permís!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Jo només utilitze la carabassa en dolços i la veritat és que m'encanta! li he de donar una oportunitat per usar-la en receptes salades...a més el bulgur em crida l'atenció, mai l'he cuinat! Marta

    ResponElimina
  5. Jo tampoc he utilitzat la carabassa per gran cosa més que una crema, però aquesta recepta amb búlgur fa molt bona pinta, així que potser m'hi animaré ;-)

    ResponElimina
  6. Quina bona manera de menjar bulgur! Jo el vaig descobrir fa poc, i em va encantar!!

    ResponElimina
  7. Uauuu quina recepta tan bona!! m'agrada molt la presentació dins la carabassa. No sabia que era el Bulgur, gràcies per compartir-ho!

    ResponElimina
  8. Quina manera més bona de menjar bulgur, i amb carbassa no tinc cap dubte que ha de ser boníssim!

    petonets

    ResponElimina
  9. Una molt bona presentació. No n'havia sentit a parlar mai del bulgar. La presentació excelent.
    Petons

    ResponElimina
  10. fantastica combinacií¨! m'encnata el bulgur com a cereal! es molt versàtil! petons

    ResponElimina
  11. Que bé que queda presentat dins la carabassa!! El plat promet! petons

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...