18 de novembre 2013

Crema blanca de col, patata i porro i ametlles fregides amb sal


Crema de col, porro i patata i ametlles fregides


Les cremes han anat guanyant punts a favor amb el pas dels anys. Quan era petita el puré de verdures era gairebé odiós, però ara una bona crema de carabassó o de carabassa no només són un plaer per les nits fredes, sinó que fins i tot a l'estiu les menjo ben fredes. Quan el fred comença a fer-se notar estem en aquests primers dies en els quals intentem posposar l'encesa d'estufes fins que ja sigui gairebé inevitable, hi ha algunes coses que es converteixen en bons aliats, les cremes de verdures o sopes ben calentes i les mantes, són els meus preferits. No sé vosaltres, però ara a mi em pren el cor haver de menjar amanides per sopar amb aquestes temperatures, jo necessito menjar calent, i aquestes cremes són perfectes. Una vegada o dos per setmana faig una bona ollada de crema pels sopars. 


En temps de tardor, la de carabassa és de les més elegides. Poques cremes tenen la suavitat de la de carabassa... Quan hi ha rovellons, la crema de rovellons també és una bona alternativa, però aquest any ni ensumar-los! Més entrat el fred, aquesta que us porto avui és perfecta: porro, col i patata. I per no fer-la del tot avorrida, sempre hi acabo posant algun crostó de pa o, en aquest cas, unes ametlles fregides amb sal que vaig fer de les que varen sobrar dels panellets.





Crema blanca de col, patata i porro

Podeu adaptar les quantitats al que tingueu al rebost en aquell moment.
- Una col
- Porro
- Dues patates mitjanes
- Aigua, sal i oli
- Pebre i romer, opcional.

Pelem i trossegem les verdures abans de passar-les per l'aigua. Agafem una olla, hi posem les verdures i posem aigua fins cobrir-les. Hi afegim sal i un bon raig d'oli, Posem al foc fins que bulli i ho deixem durant un quart d'hora o vint minuts, fins que les verdures estiguin toves. Triturem amb la batedora i comprovem la sal. 

Per les ametlles fregides amb sal

Posem en una paella amb un bon raig d'oi les ametlles i les deixem fins que estiguin ben torrades. Les posem a sobre d'un paper de cuina per absorbir l'oli que puguin deixar i salem de valent quan encara estan calentes. 









12 comentaris:

  1. Les cremes són una bona opció per menjar més verdura, sobretot la que menys t'agrada ;-)

    ResponElimina
  2. Estoy contigo, la crema en verano fresquita y ahora caliente, qué gozada, renaces con una crema como la que has hecho y el acompañamiento no podría ser mejor. Me quedo contigo, tienes unas recetas muy ricas y unas fotos preciosas. Un abrazo

    ResponElimina
  3. Jo també em passo a les cremes calentetes quan comença a fer fred, i això que fa uns anys tampoc no m'agradaven... m'apunto aquesta a la llista per anar variant, avui toca de carabassa, però m'apunto els ingredients a la llista i la faig segur!

    ResponElimina
  4. A casa tinc tots els ingredients, fa un moment estava pensant què podríem fer avuir per sopar. Doncs m'acabes de solulcionar la vida, guapa. Petons.

    ResponElimina
  5. Les ametlles salades em semblen un perfecte acompanyament a aquest puré.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. A mi la col no m'agrada, però preparada així, me'n menjaria un bon plat!

    ResponElimina
  7. una crema finíssima, que amb el fred que fa aquests dies ja ve molt de gust!

    ResponElimina
  8. mmm! M'agrada molt aquesta proposta de crema, Cinta! Guardo la recepta! Quina foto més bonica que n'has fet...

    ResponElimina
  9. M'agrada molt la idea de les ametlles fregides amb sal a sobre!
    em quedo amb la recepta. Petonets

    ResponElimina
  10. Ummmm, quina bona pinta, calenteta i boníssima!
    Cinta, com pots veure he entrat a donar-hi una ullada i m'hi he quedat!!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  11. una crema asi es siempre muy bien recibida y esta muy buena,me gusta ese toque d elas almendras fritas
    Buen domingo
    Bss

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...