07 de novembre 2013

Pastís de cervesa Guinness



Pastís de cervesa Guinness



Com sabreu, la cervesa Guinness és la més famosa d'Irlanda. De color negrós, densa i amb un regust de regalèssia, és la cervesa per excel·lència de les nits de pub. Tot i que s'ha de dir que hi ha moltes més cerveses interessants, cap és com aquesta, i és que a més de fer-se servir al pub, la Guinness és gairebé indispensable a les cuines irlandeses; l'estofat amb Guinness, el pa de Guinness o aquest pastís no només són souvenirs turístics. 



Amb el temps que porto aquí, ja he fet dos vegades aquest pastís i crec que serà obligatori a la taula en totes les ocasions especials. La cervesa dóna a la massa un to esponjós i fosc i un gust profund, però no destaca per tenir gust de cervesa, així que no arrufeu el nas! Acompanyat amb la crema de formatge, que imita l'espuma que aquesta cervesa fa, és un pastís amb un èxit assegurat, us ho prometo. 

Tot i que la recepta original és de la Nigella Lawson, veureu que jo he variat la quantitat d'ingredients, especialment de la mantega i sucre necessari. 





 Pastís de Guinness

- 250ml de cervesa Guinnesss
- 125g de mantega
- 2 ous
- 125g iogurt natural
- 2 cullerades de postre de bicarbonat
- 250g de sucre blanc
- 2 cullerades de postre de xocolata en pols
- 275g de farina
- un pessic de sal

Per a la crema de formatge

- 250g de formatge per untar 
- 150g de sucre llustre

Preescalfem el forn a 180º. Mentrestant, en un cassó, posem la cervesa i a mantega i ho posem al foc fins que aquesta es desfaci.  Quan la mantega estigui desfeta, hi afegim el sucre i el cacau. Deixem refredar una mica. 

Batem els dos ous amb el iogurt i ho barregem al cassó de la cervesa i el sucre. Preparem en un bol la farina, el bicarbonat i la sal i comencem a afegir-hi els ingredients líquids del cassó. Procurem que tot quedi ben barrejat i sense grumolls i ho posem al motlle, prèviament enfarinat. Posem al foc durant 40 minuts fins que quan el punxem amb un ganivet, surti tot net. Deixem refredar completament abans de decorar.

Per fer la crema de formatge, batem el formatge per untar amb el sucre de llustre fins que ens quedi ben integrat i sense grumolls de sucre, durant uns tres o quatre minuts. Podeu partir el pastís per la meitat o només posar-ne a la part de damunt, com si fos l'escuma de la cervesa. 
















10 comentaris:

  1. Mai no he fet aquest pastís i, a jutjar per les fotografies -per cert, precioses- ha d'estar deliciós, només cal veure l'esponjositat del bescuit i la pinta que té la cobertura de formatge. Petons.

    ResponElimina
  2. Jo no l'he provat mai, però sempre que en veig un de publicat m'entren unes ganes.... t'ha quedat genial. petons

    ResponElimina
  3. Mmmmmmm, que rica!!! Esta tarta tiene una pinta increíble!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  4. Ostres quina gràcia això de la crema de formatge per sobre per imitar l'escuma de la cervesa...a mi els pastissos i els cupcakes de cervessa em fan perdre el cap! Aquest t'ha quedat genial!

    ResponElimina
  5. Fins i tot a algú que com jo que no es especialment birrero... se li fa la boca aigua! :)

    ResponElimina
  6. Hola Cinta guapa tu

    Moltes gràcies per compartir aquest pecat mortal, et copio

    mil petonets dolços Susanna

    ResponElimina
  7. Té una pinta fantàstica! M'han parlat molt bé del pastís de Guiness i fa dies que el tinc a la llista de pendents... I el que no em molestaria gens, tampoc, és fer el pa de Guiness que esmentes... Deu quedar molt bo
    Marta

    ResponElimina
  8. Fa temps que tinc ganes de fer-lo, perquè em sembla molt original!! i a més quina pintassa eh??? Feliç cap de setmana!

    ResponElimina
  9. La teva versió del pastís fa molt bona pinta, i les fotos són precioses. Si voleu provar una altra versió, aquí teniu la meva (a mi em queda més fosc i, per les fotos, diria que amb una textura diferent): http://neusnogue.blogspot.com/2012/06/pastis-de-xocolata-i-cervesa-guiness.html

    ResponElimina
  10. Amb el tall ja fan venir ganes de menjar-ne. Me la guardo!;)
    Ara tu estàs a terra de Murphy's, no?
    Petons.

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...