27 de novembre 2013

Rotllets de salmó i cogombre amb formatge i cibulet (aperitius de Nadal)




rotllets de salmó i cogombre amb formatge i cibulet


Les festes ja comencen a arribar, de fet, aqui, des de l'endemà del Halloween que ja tenen posats tots els aparadors, llums i arbres de nadal. Ara suposo que ja deu s'ha estès a tot arreu, però a dia u de novembre no deixa de sorprendre trobar-te ja l'arbre plantat al carrer principal... 

Tot i que servidora fa com els torrons, que tornen a casa per Nadal, la cuina de Cork també estarà de festa per aquestes dates senyalades, així que necessitarem moltes idees per cobrir els àpats. Per tots aquells que també estigueu pensant què fer o què cuinar, podreu trobar una secció especial de receptes per festes al bloc i que aniré emplenant amb les receptes que vagi fent des d'ara fins Nadal i amb algunes receptes d'anys anteriors. Intentaré que siguin variades, així podreu trobar des d'aperitius a postres. 




Però plantejar receptes tradicionals, i també d'una mica diferents, és difícil quan no tens a l'abast tots els productes catalans que es fan servir a la recepta... En tot cas, avui us porto un aperitiu amb un dels productes favorits d'aquestes festes, que és el salmó fumat. Per variar de la clàssica, però bona, recepta de salmó amb mantega, aquí teniu dues alternatives sanes i fresques per abans dels plats i pesos pesants del dinar. 




Ambdues alternatives porten el mateix farcit, així que el podeu aprofitar per fer-los variats.





Rotllets de salmó
(adapteu les quantitats depenent del salmó que tingueu)

- Salmó fumat
- 100g de formatge d'untar
- 1 cullerada sopera de iogurt grec
- Cibulet tallat
- Ratlladura de mitja llimona


En un bol, barregem el formatge d'untar i el iogurt grec. Hi afegim la ratlladura de llimona i el cibulet tallat ben petit. Posem el salmó formant una tira damunt un tros de paper de film, escampem el farcit deixant les vores sense emplenar per tal que no ens sobresurti al enrotllar-lo. Amb l'ajuda del paper de film comencem a enrotllar el salmó, ho cobrim tot amb el paper de film i deixem reposar a la nevera durant dues hores.

Tallem a trossos de dos centimentres amb l'ajuda d'un ganivet afilat o amb el truc del fil dental (passem el fil dental -no mentolat!- per sota de la tira i amb una pinta del fil a cada ma els creuem per sobre. El fil els tallarà fàcilment i no els xafarà.





 Rotllets de cogombre

- Tires de cogombre ben fines
- farcit de la recepta anterior
- Salmó fumat

Tallem el cogombre ben prim, hi repartim el farcit, deixant un parell de centímetres sense al principi i al final i hi posem salmó fumat a sobre. Enrotllem suaument. Podeu tallar-los per la meitat amb un ganivet ben afilat. 







9 comentaris:

  1. Aquí encara no he vist massa moviment nadalenc... això de guarnir-ho tot al novembre és un pèl exagerat! em sembla perfecta la idea de recopilar les receptes de festa, i aquests rotllets són ideals, lleugers i fàcils de preparar, em quedo amb el de salmó! un petó!

    ResponElimina
  2. Molt bona proposta per tenir en compte de cara el Nadal... que tots ja comencem a pensar en quines receptes farem ;)

    ResponElimina
  3. M'encanta aquest aperitiu tan saludable, a més sóc una gran amant del salmó.
    Conxita

    ResponElimina
  4. Trobo que són molt elegants!!! I els ingredients que has emprat a mi m'encanten! Petons!

    ResponElimina
  5. molt bona proposta... cal anar programant-nos i preparant els àpats nadalencs!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. T'han quedat super bé...han de ser boníssims...

    ResponElimina
  7. els apaeritius amb salmó no fallen! són èxit assegurat!!

    ResponElimina
  8. A casa també ens pirrem pel salmó fumat. Aquests rotllets són uns aperitius molt saborosos i sense gaires complicacions. I quines fotos tan delicades amb una safata de cap per avall! Precioses.

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...