06 de febrer 2011

Hamburgueses i ketchup casolans



La majoria de vegades només de sentir el nom d'hamburgueses ja ens imaginem quelcom greixós, amb un pa fet a base de mantega i un tros de plàstic aformatjat per acompanyar-lo, tot junt amb unes patates-xiclet... tot sortit d'un "restaurant" que ens porta a un ritme estrepitós... Doncs no, no té perquè sempre ser així, i queda demostrat que una hamburguesa feta amb bons productes, a casa, pot ser un plat deliciós, i fins i tot ens arribarà a sorprendre gratament!

Així va ser en el meu cas...i en el de tothom que la va provar. Segur que aquest queda establert com un dels menjars preferits del pis, i la veritat, no m'esperava tant d'una hamburguesa...  Però a més, acompanyada del ketchup casolà era perfeta, encara que de fet, l'hamburguesa era tant bona i melosa, que no necessitava cap salsa d'acompanyament.

Per les hamburgueses:

- 700 grams de carn picada, barrejada.
- 1 ceba ben picada
- 2 ous
- Pa ratllat
- Sal, oli, pebre i espècies.

Posem tots els ingredients en un bol, i hi afegim una mica de pa ratllat per tal que doni una mica de consistència a la carn. No hem d'arrebossar, només en necessitarem un o dos grapats. Posem les espècies que vulguem, en el cas de la fotografia, porten pebre negre, orenga, i herbes provençals. Un cop ho tenim, fem boles i les aplanem fins donar-li la forma. Hem de tenir en compte que com més dobles seran, més ens costarà fer-les, o sigui que si no les volem crues, vigilem. 

Suposo que l'ingredient clau per fer unes bones hamburgueses és la carn, en el meu cas, no n'hi ha de més bona que la del poble!

Per al ketchup:

- Tomàquet fregit de casa.
- Vinagre de mòdena
- Sucre i sal
- Pebre

No té més secret que fregir el tomàquet, o posar-lo a la paella, i tirar-li un rajolí de vinagre de mòdena, sucre, sal i pebre, provar-lo fins que ens sembli la combinació correcta i deixar-lo al foc, per tal que perdi aigua i ens quedi una salsa amb bona consistència. La veritat és que fa ganes de fer-ne per posar-lo en conserva...

Bon cap de setmana a tothom! 

5 comentaris:

  1. Ketchup cassolà!!! ha d'estar boníssim! me l'apunto! petonets guapa

    ResponElimina
  2. Hola Cinta, gràcies pel teu comentari. :)
    Veig que el teu bloc és acabat de néixer! :) Benvinguda al món gastroblocaire! Ja veuràs com això enganxa molt i aprendràs i t'ho passaràs la mar de bé.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  3. Gràcies Mercè, ja començo a agafar-li el gust al bloc, i a la gent d'aquest món! Enhorabona pel teu bloc també, feia temps que et seguia!

    ResponElimina
  4. La meva filla està "enganxada" al ketxup, ja,ja,ja. Sort que el comprem ecològic!
    A veure si el faig un dia.

    ResponElimina
  5. El ketchup el vaig treure d'una recepta del Jamie Oliver que recordava vagament. És una adaptació ràpida, però em va agradar molt!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...