10 de febrer 2011

Patates rústiques i ràpides



Quan ets petit les patates fregides et fan moltíssima il·lusió, i sempre en demanes; quan et fas gran, et continuen fent la mateixa il·lusió, però ja te'n estàs més... la quantitat de calories que arriben a portar fan que només en mengis (sense tenir mala consciència) en poques ocasions.. Per això fem servir aquesta recepta,  perquè es pot convertir en un plat més o menys lleuger (encara que les patates no en són mai, de lleugeres); o  per contra, si vols, el pots anar complementant, afegint trossets de formatge a sobre. Tot és qüestió de gustos, i de consciències doncs...

La recepta, a més, destaca per la seva senzillesa i per ser un plat rapidíssim, ja que amb deu minuts, tirant llarg, el tens. És un exemple més d'aquesta cuina ràpida, però que s'allunya del menjar ràpid que coneixem.

Ingredients:

- Patates
- Sal, pebre, espècies.
- Oli
- Formatge (opcional)

Elaboració:

Tallem les patates en rodanxes de pocs milímetres (si les fem molt, molt primes, quedaran ben seques, com si fóssin patates de bossa), i les anem col·locant en un plat, ben esteses. Hi tirem sal, pebre, i les espècies que vulguem, en aquest cas, herbes provençals. Per sobre, hi tirem un raig d'oli, sense passar-nos (en menys quantitat si hem de posar formatge, ja que aquest en deixarà anar). 

Les posem al microones, a màxima potència entre cinc i set minuts. Podem anar comprovant com estan, punxant-les amb una forquilla. Quan ja estiguin toves, hi posem el formatge (si volem), i les deixem un minut més al microones per a què es fongui. Compte amb el plat, que cremarà força!

5 comentaris:

  1. Un bon acompanyament per a qualsevol plat! Pel que fa a les petites l'Yves segueix sent un fan incondicional!!! petonets guapa

    ResponElimina
  2. Sí, els homes no tenen tant de problema. Bon cap de setmana Judith!

    ResponElimina
  3. A casa els hi encanten les patates i fregides ni t'explico, sort que en faig molt de tant en tant.
    Les patates així tallades les faig amb peix al forn i els hi encanten.
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  4. no faig servir mai el microones per cuinar, però la veritat és que si queden les patates amb aquest aspecte, ho hauré de provar!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...