08 de febrer 2011

Rissotto de rovellons



Aquest és un plat típic de tardor, però com encara quedaven uns quants rovellons en conserva, doncs he aprofitat per treure'ls del rebost. El rissotto és una bona manera de canviar la forma de menjar arrós, i per mi, gairebé la única que m'agradi...

Us he de dir que gairebé cada vegada que el faig canvio coses, hi poso més ingredients o en trec depenent del que m'apeteixi o de la disponibilitat de la despensa. Aquesta vegada no li vaig posar el rajolí de vi blanc, ni cervesa, ni res que s'hi assembli, per contra, vaig posar una mica de nata de cuina, que no n'acostumava a posar mai. La veritat és que la nata li acaba donant una textura diferent, amb una cremositat que difícilment aconseguirem sense ella. Tot i això, jo recomano posar-hi el vi blanc, que sempre li dóna un bon punt. 

Ingredients:

- Arròs llarg
- Rovellons o bolets
- Ceba
- Nata de cuina (i vi blanc)
- Parmesà
- Brou de carn
- Aigua
- Sal i pebre

Elaboració:

Posem a sofregir la ceba ben tallada, amb una mica d'oli. Quan ja estigui tova hi afegim els rovellons i deixem que perdin una mica d'aigua. Aprofitem per salar, i seguidament hi tirem l'arròs. Anem remenant, procurant que no se'ns enganxi l'arròs i quan vegem que comença a posar-se transparent, hi tirem el brou de carn, que el cobreixi. El líquid l'haurem d'anar afegint fins que ja estigui bé l'arròs, o sigui que no el tirem tot a l'hora. L'anem afegint a mesura que el vagi necessitant i anem provant la duresa de l'arròs. En aquest cas, he posat meitat de brou i meitat d'aigua, per suavitzar-lo una mica. Quan ja falti poc per tenir l'arròs al punt, hi afegim una mica de nata de cuina, i després el parmesà. 

Procurem que no es begui tot el líquid, sinó que quedi melós. Podem tornar a posar una mica de formatge abans de menjar-lo. Au, a disfrutar-lo!

2 comentaris:

  1. m'encanten els rissoto! i aquesta versió teva amb rovellons i nata (que no l'havia vist mai) m'ha encantat!!! petonets guapa

    ResponElimina
  2. Doncs no està gens malament, la veritat. Petons!

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...