28 de setembre 2011

Moussaka


Sempre m'ha agradat la combinació de beixamel amb carn i tomàquet, i de fet, tenim un munt de receptes similars com la lasanya, els macarrons al forn, el pastis de carn, la pizza, les albergínies farcides de carn amb beixamel....i també aquesta, la Moussaka. Aquesta recepta  té formes i gustos tant dispars com els seus cuiners, però la base general és aquest muntatge d'albergínia amb capa de carn i tomàquet, acabada amb salsa beixamel; o potser és el que ens ha arribat a nosaltres, qui sap.

Segons he llegit es tracta d'un plat comú a tots els països balcànics amb petites diferències. Aquesta és la versió grega.

Per donar-li un to especial hi vaig posar canella al sofregit, tot és provar!

Ingredients:
- Albergínia 
- Carn picada
- Tomàquet fregit casolà.
- Ceba, porro.
- Espècies, sal.
- Vi blanc.

Per la beixamel:
- Farina.
- Llet
- Nou moscada.

Elaboració:

Tallem l'albergínia de forma allargada, la passem per la farina i la fregim. Si no voleu afegir calories, la podem fer al forn o fins i tot a la planxa, jo la vaig fer d'aquesta última manera. Mentrestant, posem a sofregir la ceba (jo també hi vaig posar un porro que tenia per la nevera), quan tinguem la ceba ben dorada, hi afegim la carn. Jo hi vaig afegir també una mica de vi blanc quan la carn ja es començava a daurar per fora, després ja hi vaig afegir la tomata fregida casolana i vaig deixar reduir la salsa fins que la carn es cogués. Rectifiquem de sal i afegim les espècies que vulguem, en aquest cas hi vaig afegir pebre negre i canyella. 

Per fer la beixamel, posem llet a escalfar en una paella. Agafem un got i diluïm bé la farina amb una mica de llet, evitant tots els grumolls. Quan la llet de la paella estigui a punt d'arrancar el bull, tirem el got amb la farina i la llet i remenem sense parar. Rectifiquem de sal i posem la nou moscada. 

Ara només queda muntar la moussaka. Fem una capa d'albergínia a una font per al forn. A sobre, hi posem una capa de carn, tornem a posar albergínia, una altra capa de carn, ho tapem amb la última capa d'albergínia i per sobre, hi afegim la beixamel. Tirem una mica de formatge ratllat i ho posem al forn a gratinar. 

4 comentaris:

 1. Segur que el toc de canyella li queda genial! M'encanta la moussaka i la teva té una pinta espectacular
  Petons
  Sandra

  ResponSuprimeix
 2. que bo és aquest plat! el primer cop que en vaig fer estava emocionada perquè m'havia inventat un plat boníssim, fins que la meva germana em va dir que era musaka i que era típic de Grècia! jajajajajaja. Petonets

  ResponSuprimeix
 3. Canyella al sofregit!!! això ho haig de provar. La musaka, boníssima!!! i mira que no n'he prepart mai a casa, no tinc perdó....
  Petonets guapa

  ResponSuprimeix
 4. Hola Cinta! Gràcies pel teu comentari! Desconeixia el teu blog!
  La moussaka m'encanta i la teva té una pinta deliciosa!
  Petons!

  ResponSuprimeix

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...