18 de novembre 2011

Cupcakes de mandarina amb formatge


Quan arriba la tardor, a casa entra la vitamina C de la ma de quilos i quilos de mandarines i taronges que porto a la maleta des del poble. És la època de portar maletes grans i pesades de carregar al tren, però que després agraeixo durant tots els dies. El fet de tenir les mandarines i les taronges de casa és un regal cada hivern i permet defugir de la fruita amb gust de plàstic i encerat de la majoria de botigues de Barcelona. Aquestes mandarines i taronges són tant gustoses i perfumades que després de pelar-ne una t'has de netejar les mans a consciència; això si no t'agrada que l'olor de mandarina t'acompanyi tot el dia, com a mi.

Aprofitant la ocasió, em va venir al cap de fer alguna recepta amb mandarina. Abans acostumava a fer moltes amanides amb trossos de mandarina i potser algun cóc amb la pell ratllada, però volia innovar una mica i em van venir al cap els cupcakes.





Aquesta vegada he intentant de totes formes eliminar la gran quantitat de mantega que porten i fer-los una mica més lleugers, i així ha estat. La massa només porta 25 grams de mantega i el frosting està fet amb formatge d'untar. La magdalena ha quedat una mica menys esponjosa, però molt millor del que pensava que quedaria. Així que crec que eliminaré, parcialment, la mantega de la recepta. Una altra alternativa seria fer servir oli de girasol o d'oliva suau, però com que ahir estava especialment motivada, vaig decidir experimentar a veure què passaria si els fes sense cap d'aquestes opcions, només amb els 25g de mantega... i el resultat no decepciona gens ni mica.









Per a la massa:

- 3 ous
- 25g de mantega.
- llet
-150 farina
- mig sobre de royal
-150 de sucre
- un pessic de sal
- suc de 3 o 4 mandarines, al gust.
- pell de mandarina ratllada

Per al frosting:

- 200 g de formatge per untar
- 100 g de sucre de llustre o fi.
















Barregem la mantega a temperatura ambient, amb el sucre. Després hi tirem els ous, una mica de llet i el suc de mandarina i la pell. Mesclem tots els ingredients i comencem a afegir-hi la farina i el llevat fins que ens quedi tota la farina afegida i amb una massa homogènia i fina. Posem la massa dintre els motlles i enfornem, amb el forn preescalfat a temperatura mitja, uns 150-160º.

Mentrestant, posem el formatge per untar en un bol i hi afegim el sucre de llustre fins que quedi ben barrejat.

Quan els cupcakes surtin del forn, els deixem refredar a sobre de la reixa de forn i els decorem amb la barreja de formatge i sucre, com més us agradi. La barreja de sabors queda realment bona i sincerament, el frosting de formatge és deliciós!










5 comentaris:

  1. Amb aquest frosting és èxit assegurat, i quin perfum hi dónen els citrics oi?
    Bon cap de setmana! ;)

    ResponElimina
  2. M'encanten els cupcakes i amb mandarina han de ser deliciosos. Haver reduït dràsticament la mantega de la recepta és tot un repte i si assegures que el resultat és bo, m'ho apunto. Jo també necessito eliminar grasses animals de la meva dieta.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. jijiji, per un dia no passa res Cinta!!! segur que estaven boníssims! Molt bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. Jo per fer les magdalenes faig servir oli d'oliva i queden ben bones i molt esponjoses. La combinació amb la mandarina em sembla ideal i és una sort poder-ne tenir de les bones, que no han passat per camions refrigerats on han deixat tot l'aroma i el sabor...

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina

Amb els vostres comentaris, el bloc es manté viu! Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...